Julefrokost på Christianshavns Færgecafé

Julefrokost på Christianshavns Færgecafé

by 18/11/2019
I starten af november tog LoveCopenhagen på den årlige julefrokost. Nogle vil mene, at det var lige lovligt tidligt. Men ideen var, at vi dermed kunne dele med jer, hvor det bedste sted at holde julefrokost i byen er. Hvis du altså er til gedigen, god, hjemmelavet dansk julefrokostmad, hjemmelavet snaps og en betjening ud over det sædvanlige. Christianshavns Færgecafé tog vel imod os. Her er vores oplevelse.

 

INVITERET. Christianshavns Færgecafé serverer det absolut bedste indenfor klassiske danske retter og dansk smørrebrød, tilberedt med sæsonens friskeste råvarer. I de historiske omgivelser på hjørnet af Strandgade på Christianshavn finder du en hyggelig blanding af bindingsværk, lysekroner, skæve gulve og maritime referencer – bare smut en tur på toilettet og lyt til lige mågernes sang og bølgerens skvulp! Her serverer Erik, indehaver og kok danske klassikere som tarteletter, stegt flæsk, wienerschnitzler og naturligvis smørrebrød med alt hvad hjertet begærer. Hver eneste jul står Erik klar med en lækker julefrokost og et fantastisk udvalg af hjemmelavede snapse.

Erik er nemlig ikke bare restauratør, han er snapseentusiast udover det sædvanlige! Han brygger selv sin snaps på urter, frugter og nødder – og hvad han ellers lige bliver inspireret af at prøve, og mange af ingredienserne har han endda også selv sanket. Han underviser året rundt i en decideret Snapseskole, som vi også har vi haft fornøjelsen af at være på – det er jo aldrig for sent, at lære noget nyt, og Eriks snapseskole får vores varmeste anbefalinger!

Som om det ikke var nok med skæve gulve i den maritime Færgecafé, så har Erik også købt en færge, der ligger i kanalen lige ud for, og fungerer som restaurant og selskabslokale. På den måde sørger Erik for at vedligeholde ånden fra stedets oprindelige ejer, en sømand og hans kone, der startede et hjemmebrænderi, da sømanden ulykkeligvis gik ned med sit skib. På Christianshavns Færgecafé er der en helt særlig plads til traditioner, hygge og den slags klassiske danske mad, som vi alle craver efter. Erik spreder altid god stemning, og det samme gør personalet på Færgecaféen – betjeningen er i det hele taget fortrinlig!

Det store julebord 

Nå, men tilbage til julefrokosten som Færgecaféen kalder “Det store julebord”, og det kan vi godt forstå, hvorfor de gør. Der er noget for alle, der elsker julemad! Julefrokost-platten serveres både til frokost og til aften. Og lad os bare afsløre, at du skal have en ret god appetit for at komme igennem de mange lækre juleretter. Vi måtte give op, men havde bordet i stedet for os været fyldt med en flok sultne herrer, så havde størrelsen nok været helt perfekt. På det kolde bord serveres både julesild, karrysild, pandestegt fiskefilet, æg og rejer og koldrøget laks – hvilket altsammen var super lækkert, hvis du spørger os. Til hovedretten aka det varme bord får selv de mest hardcore juleelskere nok lidt våde øjne. Her kan du nemlig se frem til confiteret and, flæsksteg med rødkål, medister, stuvet kål og tartelet med høns og asparges – og for at runde det hele af serveres naturligvis ris a la mande med kirsebærsauce til dessert. Julefrokosten koster 410 kr. per person, og vi tør godt love, at du ikke går sulten hjem fra Færgecaféen.

Du kan selvfølgelig holde dig til Færgecaféens fine udvalg af øl og specialbryg – det er jo en julefrokost – men du snyder næsten dig selv, hvis du ikke smager nogle af Eriks fantastiske snapse. Vi fik serveret et snapsebatteri med 5 forskellige hjemmelavede snapse, som denne aften bestod af Christianshavnerurten (aka snapsens bearnaise), krondild, abrikos med sort peber, peberrod og kirsebær. Det smukke ved snapsebatteriet er selvfølgelig, at hver af de fem snaps passer til de smagfulde juleretter, som derfor kun sætter yderligere gang i smagsløgene. Og som en lille bonus så bliver man så dejlig glad af en lille én, og det er trods alt noget af det vigtigste til en julefrokost – god stemning!

Hvis du er til en god, gedigen og traditionel julefrokost, så kan vi kun anbefale dig at samle venner og/eller familie og prøve julefrokosten på Christianshavns Færgecafé, hvis ikke for maden eller snapsen, så for en eminent god stemning!

// LoveCopenhagen

 

LoveCopenhagen var inviteret til at anmelde julefrokosten på Christianshavns Færgecafé uden beregning for maden. 

Christianshavns Færgecafé
Strandgade 50
1401 København K

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.