Rune Johansen a.k.a. DroneRune | Københavnersnuden #441

0
247
Dronerune Rune Johansen fotograf
Ugens Københavnersnude er dronefotograf Rune Johansen – også kendt som Dronerune. Han har de sidste 5 år primært levet af fotografere København fra luften af. Mange kender Dronerune fra hans projekt omkring danske vinterbadere og hans dronebilleder af København, som han tog under coronaen. Man kan købe hans dronebilleder på hans hjemmeside, og så finder du hans plakater på Statens Museum for Kunst, Rundetaarn, Dansk Arkitektur Center og Københavns Bymuseum. Men først skal du møde hans København lige her.

Dronerune Rune Johansen fotograf

LC: Hvad laver du i øjeblikket?
Rune Johansen: I øjeblikket arbejder med mit plakatprojekt i Dronerune.store. Mit arbejde er meget båret af årstid. Når bladene falder af om efteråret og kommer på træerne om foråret, har jeg mere at se til end om vinteren. Derudover skal jeg også holde foredrag om mit arbejde og mine dronebilleder fra luften, og så skal jeg løse nogle opgaver for nogle kunder. 

Jeg sælger plakater, magneter og postkort på museer, og min hjemmeside skal også opdateres hele tiden med nye billeder. 

Dronerune Rune Johansen fotograf
Dronerune.store

LC: Hvor bor du?
Rune Johansen: Vesterbro. 

LC: Hvor går du tur?
Rune Johansen: Jeg går ikke så meget tur, jeg løber mest – og gerne langt. Amager Fælled er et af de steder, som jeg synes er rigtig fed. Men jeg kan også tage ud at løbe i skoven langt væk. 

Dronerune Rune Johansen fotograf

LC: Hvor drikker du kaffe?
Rune Johansen: På kontoret. Altan.dk har en café, Café Altan, på Gammel Kongevej, og de har faktisk meget god kaffe. Men jeg har ikke et sted, hvor jeg bare skal have kaffe, jeg har ikke rigtig tid til det. 

LC: Hvor spiser du?
Rune Johansen: Jeg ELSKER at gå ud at spise, og jeg gør det også ret tit. Jeg har været på Gorilla og Fiskebaren i Kødbyen, og det var godt. Bedste sushi på Vesterbro er Kanagawa. H15 er også god, den er så hyggelig, og de er også søde til at lukke stofmisbrugerne på den anden side af gaden ind til en lille bid brød. Camino og Mothers er også gode. Jeg drømmer om at tage på Alchemist.

Dronerune Rune Johansen fotograf

LC: Hvor fester du?
Rune Johansen: Hvis jeg skal ud at feste, kan jeg virkelig godt lide at komme på et brunt værtshus. Blomsten, McKluud, Det Lille Øresund, Café Erik og hvad de ellers må hedde på Vesterbro. Og så har jeg været på Amigo Bar to gange i år, og det er altid et hit. 

London Pub mødes jeg med mine gutter på for at se fodbold, og de har et rigtig godt ølkort. Warpigs har også et rigtig godt ølkort – men du skal kunne lide larm, hvis du skal sidde der. 

LC: Hvor inspireres du?
Rune Johansen: Jeg bruger faktisk mit løb til at hente inspiration. Når jeg løber nye veje, opdager jeg nye steder, som jeg derefter tager ud at fotografere. Det er vigtigt nogle gange at gå nye veje – tag en omvej og se tingene på nye måder. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Rune Johansen: Hvis jeg skal slappe af, tager jeg en løbetur ud til Amager Fælled. Jeg er så træt af, at Københavns Kommune er ved at bygge derude, og jeg har brugt meget tid på at tage billeder på fælleden, og det er bare trist, at der nu skal være boliger. 

Vestre Kirkegård er også skøn og relativt stille – en lille skjult sted, hvor mange mennesker ikke kommer. Da vi skulle finde et navn til min ældste datter, kiggede vi på gravstene på kirkegården – her kan man virkelig finde meget inspiration på gamle, glemte navne. 

Dronerune Rune Johansen fotograf

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Rune Johansen: Det gør jeg, hver gang jeg tager billeder af byen. Jeg synes altid, det sidste billede, jeg har taget, er det bedste. Jeg ser tit, solen stå op – på det tidspunkt kan man altså godt blive glad. Vi har en meget flot by, vi skal bare passe på, vi ikke ødelægger den med grimt byggeri. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Rune Johansen: Det største er jo at få børn! Det tilsidesætter en selv, når man får børn, derfor er det stort. Mine børn er dem, der præger mig mest – at stifte familie i København må derfor være mit bedste minde herfra. . 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Rune Johansen: Når jeg får mine venner herover, tager jeg dem tit med ud at løbe en tur i byen. Her når vi at se en masse forskelligt. Jeg synes også, det er sjovt at kæde naturstederne sammen. Så man kan koble de små perler i byen sammen – Frederiksberg Have og Søndermarken med Vestre Kirkegård og over til Valbyparken og måske Kongelunden. Når man ser byen på den måde, bliver den pludselig lidt mindre. 

Hvis ikke du kan løbe byen rundt, vil jeg anbefale at se København på cykel. 

Dronerune Rune Johansen fotograf

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Rune Johansen: Vi mangler noget mere natur. Hver gang, der forsvinder et område, er det til byggeri. Jeg tror, man skræmmer folk væk ved ikke at prioritere naturen. Tag eksempelvis DSB-banen ved Otto Buses Vej: Hvorfor bliver det ikke til et grønt område? Jo flere mennesker, der kommer i byen, jo større behov for grønne områder kommer der også.
Derudover skal der også være nok parkeringspladser i byen til de mange mennesker, som skal bo her – det har jeg personligt brug for i mit arbejde. 

LC: Dit soundtrack til byen?
Rune Johansen: Anders Trentemøllers nyeste album Memoria – det er virkelig fedt. Jeg lytter aldrig til musik, når jeg løber, men hvis jeg går en tur, bliver det med Anders Trentemøller i ørene. 


Tusind tak, fordi du ville dele dit København med hos, Rune.

Se mere af Rune Johansens arbejde her. Køb hans billeder her.

GOD SØNDAG!