Studio er åbnet i Carlsberg Byen!

0
326

Håndværkerne har arbejdet i døgndrift den sidste måned, men nu har byggestøvet endelig lagt sig i Carlsberg Byen, hvor bydelens nye toprestaurant STUDIO i torsdags bød de allerførste gæster velkommen.

Studio i Carlsberg Byen

Køkkenet er installeret, vinkælderen er fyldt til randen, og køkkenchef Christoffer Sørensen og hans stab tramper utålmodigt rundt i boksen som væddeløbsheste inden den store galop.

Den 31-årige køkkenchef, som Michelin-guiden sidste år gav prisen som årets ’Young Chef’, har stået uden restaurant siden STUDIO ved årsskiftet forlod The Standard i den ikoniske toldkammerbygning ved Københavns Inderhavn.

Nu glæder han sig til endelig at kunne folde talentet ud og skabe sin egen gastronomiske fortælling i de nye og permanente rammer på Ottilia Jacobsens Plads i Carlsberg Byen, hvor bl.a. kunstneren Frederik Lassen Hesseldahl har stået for udsmykningen af lokalerne.

”Det har ærligt talt været nogle lange måneder uden et køkken og en restaurant, og teamet og jeg har virkelig savnet den energi, vi får af at skabe gode oplevelser for glade gæster. Den sidste tid har vi arbejdet hårdt bag kulisserne for at skabe en menu, som vi mener, tilfører byen noget nyt, og som peger direkte ind i STUDIO’s gastronomiske DNA,” siger 31-årige Christoffer Sørensen, som blandt andet har holdt knivene skarpe med deltagelse i flere kokkekonkurrencer.

I september vandt han en overbevisende sejr ved den nye kokkekonkurrence BMW Masters, og Christoffer Sørensen lægger ikke skjul på, at målsætningen er at vinde meget mere dansk og international hæder og bringe det nye STUDIO op i det øverste lag af landets toprestauranter.

”Vi skal kunne måle os med de bedste, og jeg er overbevist om, at vi har holdet til at kunne gøre det. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg rigtig godt kunne tænke mig at skaffe michelinstjernen tilbage til STUDIO,” siger Christoffer Sørensen, som på kort tid nåede at imponere landets anmelderkorps, da han i maj 2021 tog over som køkkenchef på STUDIO. Det gav sig udslag i både flotte anmeldelser og to nominerede retter ved Danske Madanmelderes ’Årets Ret’-konkurrence tidligere i år.

På trods af sin unge alder har Christoffer Sørensen allerede mange års erfaring med gastronomi på højeste niveau. Inden han overtog køkkenet på STUDIO, tilbragte han ni år i Claus Henriksens køkken på Dragsholm Slot. Tankegangen omkring lokale råvarer, vilde urter og fermenteringer fortsætter Sørensen med at forfine til sit helt eget udtryk på STUDIO, hvor det lokale brydes af inspiration og teknikker fra bl.a. Japan. Åbningsmenuens 13 serveringer er rundet af skånsomt fanget fisk og skaldyr fra danske og nordiske farvande. Forvent flotte fladfisk, knivmuslinger, kammuslinger og danske østers – naturligvis krydret med klassiske luksusråvarer som trøfler og caviar. Samt ikke mindst sæsonens bedste råvarer fra Lammefjords-ikonet Søren Wiuff.

I køkkenet flankeres Christoffer Sørensen af souschef Steven Ackermann (tidl. Dragsholm Slot), mens gulvet dirigeres af den erfarne restaurantchef Jesper Nielsen (tidl. The Paul og Henne Kirkeby Kro), som flankeres af Jacob Lyngse.

Bag STUDIO står LOCA Gruppen, som bl.a. også driver restauranterne Almanak i Operaen, RADIO, GAARDEN i Hvidovre samt Mission Green, som åbner i nye lokaler i løbet af 2023.

Pris for menu: 1.600 kr. for 13 serveringer.
Adresse: Paulas Passage 5, Ottilia Jacobsens Plads, 1799 København V
Åbningstider: onsdag – lørdag kl. 18.00-24.00 (Sidste bordreservation 20:30)

Læs mere på www.studiocph.dk