Maria Charlotte Larsen | Københavnersnuden #442

0
294
Maria Charlotte
Maria Charlotte
Ugens Københavnersnude er Maria Charlotte Larsen. Hun er selvstændig opskriftsudvikler, foodstylist, madfotograf og kogebogsforfatter. Hun er naturglad og har det dejligste sommerhus på landet med sin kæreste, hvor de har en vidunderlig fyldt med alt muligt spiseligt, en urtehave og køkkenhave. Mød Maria Charlottes København lige her.
Maria Charlotte
Morgenmad på Andersen & Maillard.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Maria Charlotte Larsen: Jeg har netop lige udgivet min kogebog ”velsmag”, som har taget meget af min tid, og derfor har der været lidt mere stille end normalt på min madblog med nye udgivelser af opskrifter. Jeg udgiver ugentlig en masse nye opskrifter på nem hverdagsmad med masser af grønt, velsmag og få ingredienser på Marialottes.dk. Jeg bruger mange timer i døgnet på mine sociale kanaler. Med andre ord: Jeg laver rigtig meget mad i løbet af ugen, laver en masse videoer, foodstyling og fotos – både til mine kanaler, men også til virksomheder, der bestiller indhold til deres kanaler.   

LC: Hvor bor du?
Maria Charlotte Larsen: Jeg bor på Østerbro, og her har jeg boet i snart 10 år. 

Maria Charlotte Rondo
Godt bagværk og kaffe fra Rondo på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
Maria Charlotte Larsen: Jeg elsker at gå ture. Og eftersom jeg bor i smørhullet af Fælledparken, Svanemøllen Strand, Nordhavn og Kastellet, er det her, jeg går mest. Særligt bruger jeg Fælledparken, fordi jeg nyder dens grønne områder. Og så er jeg meget glad for at gå en tur ned mod Svanemøllen og i villakvarteret deromkring for at se på smukke huse. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
Maria Charlotte Larsen: Jeg er meget glad for god kaffe! Prolog i Kødbyen – udelukkende bedste kaffe i København, ifølge mine smagsløg. 

Maria Charlotte Alice
Yndlings soft-ice hos Alice på Amager. Også vidunderligt bagværk!!

LC: Hvor spiser du?
Maria Charlotte Larsen: Jeg er vild med det simple og bruger ofte de samme steder igen, når jeg ved, det hele spiller. Det er Restaurant Barr et godt eksempel på – kan varmt anbefales! Her får man vidunderligt mad, og til fornuftig pris. Mielcke og Hurtigkarl i Frederiksberg Have er også helt fantastisk! 

LC: Hvor fester du?
Maria Charlotte Larsen: I Kødbyen er der altid fest. Men jeg er også glad for at gå på en god cocktailbar, hvor der også er god stemning. Elsker Balderdash. 

LC: Hvor inspireres du?
Maria Charlotte Larsen: Torvehallerne, fordi det bugner af friske råvarer. Mit liv handler meget om mad, så ja.. Men at slentre rundt i Københavns gamle gader og se på arkitekturen elsker jeg! 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Maria Charlotte Larsen: Årh, der er mange gode spot i København. Om sommeren er det La Banchina, da jeg elsker den lille oase med et glas vin i hånden, mens jeg nyder vandet. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Maria Charlotte Larsen: Det sker hvert år omkring slut september – start oktober, hvor bladene skifter farve, kastanjerne falder ned, og det bider lidt i kinderne. Og det kan være alle vegne. 

Maria Charlotte Flere Fugle
Flere fugle i Nordvest.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Maria Charlotte Larsen: Suset gennem kroppen og nysgerrigheden. Da jeg flyttede til byen fra landet, så elskede jeg at undersøge alle de hyggelige bydele. Det gør jeg i øvrigt stadig. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Maria Charlotte Larsen: Sommer i København. Jeg elsker de lyse sommeraftener på vinbarer, i parken på tæppet, ved molen mv. Kan også anbefale at besøge sommerens hyggelige loppemarkeder, hvor man kan finde unikke vintagefund. 

Maria Charlotte Mielcke og Hurtigkarl.
Mielcke og Hurtigkarl.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
Maria Charlotte Larsen: Flere økologiske supermarkeder, hvor det kun er økologisk. Det har de så meget af i Paris. 

LC: Dit soundtrack til byen?
Maria Charlotte Larsen: ”Dancing In The Moonlight” – og det skal være originalen med King Harvest. Den gør mig så glad, hver gang. 

 

 Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Maria Charlotte. 

Følg Maria Charlotte på Instagram her.