Alan Bates | Københavnersnuden #481

0
49
ALAN BATES

Ugens Københavnersnude er kok Alan Bates. Han er oprindeligt fra Cambridge og har slået sine gastronomiske folder på hæderkronede Michelin-restauranter som The Fat Duck, El Celler de can Roca og The Hand and Flowers. Den unge brite blev forelsket i Danmark, da han spiste frokost på Henne Kirkeby Kro for nogle år siden. Han besluttede sig for at blive, og arbejdede de første år som Paul Cunninghams souschef. Hurtigt blev den talentfulde kok headhuntet som køkkenchef til Studio, og efter et par år i København skabte han sin egen drøm om en fine dining-restaurant med Connection by Alan Bates, som ligger på Østerbro i Kong Hans’ tidligere private dining-lokaler. Connection er netop kåret som Københavns bedste intime oplevelse af Den Danske Spiseguide med sine blot 4 borde, der kan seate i alt 22 gæster. På Connection giver Alan og hans team den gas med de fineste råvarer som caviar, trøfler, pighvar og foie gras og altid med en gastronomisk skarphed, som hurtigt skaffede ham en plads i Michelin-guiden. Den intime oplevelse bliver af mange omtalt som ’at komme hjem til en god ven’, og den uformelle og legende tilgang til high end gastronomi er netop Alans ønske. For målet er at knytte gæsterne tættere på hinanden: “Connection by Alan Bates is my humble attempt to try to re-establish the connection between us,” som Alan siger. Mød Alans København her.

ALAN BATES

LC: Hvad laver du i øjeblikket?
Alan Bates (AB): Jeg arbejder sammen med teamet hos Connection med at udvikle menuen, nu vinteren er over os og smager masser af lækre alkoholfrie drinks til vores børneparring. Når jeg ikke laver mad, bruger jeg tid sammen med min kone Natalie og går tur med vores frække hund Lucy.

LC: Hvor bor du?
Alan Bates (AB): Teglholm

LC: Hvor går du en tur?
AB: Amager Fælled om sommeren, fordi det er tæt på, og Dyrehaven om efteråret og vinteren. Jeg elsker at være der, når bladene skifter farve, det er super fedt!

ConnectionByBates ALAN BATES

LC: Hvor drikker du kaffe?
AB: April er de bedste i byen.

LC: Hvor spiser du?
AB: Kappo Ando var et killer måltid havde for nyligt, kan også anbefale Le Saint Jacques.

LC: Hvor fester du?
AB: Det gør jeg ikke.

LC: Hvor bliver du inspireret?
AB: Jeg bliver inspireret af de mennesker omkring mig og den connection, jeg har med dem.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AB: Mit køkken.

ConnectionByBates ALAN BATES

LC: Hvornår var du sidst forelsket i København?
AB: Hver morgen når jeg går med min hund ved vandet.

LC: Hvad er dit bedste minde fra København?
AB: Da jeg giftede mig med min kone i år.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AB: Kanaltur på en sommerdag med en dejlig flaske fra Ved Stranden. Kan ikke slå forholdet mellem pris og nydelse.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes byen mangler – hvad er det?
AB: Det mangler mere end én ting, men en god start på vejen til perfektion ville være en fantastisk pub med ordentlig fish and chips.

LC: Dit soundtrack til byen?
AB: Billy Joel – Piano Man

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Alan.

GOD SØNDAG!