Det sker i København | December 2023

0
144

It’s beginning to look a lot like Christmas… Kan du mærke det? Juletiden er over os, og her får du et overblik over hvad, du kan se frem til i den dejlige julemåned. 

 

1. DECEMBER: Oplev julen i ZOO
Haven er pakket ind i ren(s)dyrket julestemning, bålsteder at varme sig på og massevis af gran og gevirer. Oplev et væld af sjove og lærerige juleaktiviteter for hele familien, hvor du blandt andet kan besøge julemanden, løbe dig varm på isen, nyde julemusik under åben himmel, snitte små jule-mus og lave julepynt af gevir – hele december.
2. DECEMBER: Loppemarked i Bella
Gå på opdagelse på et af landets største indendørs loppemarkeder i København, når Bella Center Copenhagen slår dørene op til et slaraffenland af antikviteter, genbrug og loppegodter.
2. DECEMBER: Juleomvisning i 1950’erne
På Arbejdermuseet kan du besøge husmoderen, der har pyntet op til jul i familien Hansens lille lejlighed, smager på fattigmandskonfekt lavet på kartoffelmel og bliver klogere på den hjemmelavede jul i en rationeringstid i årtiet efter 2. verdenskrig.
5. DECEMBER: Koncert med Vincent Ryder

Den 5. december kl. 20 giver Vincent Ryder koncert på Bartof Station (Frederiksberg) sammen med et sejt hold af etablerede musikere: Vicky Singh, Johannes Wamberg, Felix Ewert og Aske Jacoby.

8.-10. DECEMBER: Julemarkedet VÆRK 

I weekenden den 8.-10. december er der julemarked i Designmuseum Danmarks smukke have. I et stort opvarmet telt kan du gå på gavejagt blandt håndvævede tekstiler, nybagt keramik, funklende glas, smykkekollektioner og grafik.

9. DECEMBER: Julen synges ind i Torvehallerne

Har du brug for i pause fra al juleræset, så kom forbi hallerne og nyd julens dejlige toner, evt. med Danmarks bedste gløgg i hånden.
9. DECEMBER: Skioutlet kommer til KBH

Få kompetent rådgivning fra skieksperter, som kan hjælpe med det rette valg af skistøvler inkl. gratis støvlefitting, skihjelme, skibriller & de perfekte ski til den type skiløb, du kører.

9. DECEMBER: Åben Hal – DGI Byen

Kom til årets sidste Åben Hal, hvor der sættes en bane op, og der både vil være fri leg og samlede aktiviteter som instruktørerne har planlagt.

10. DECEMBER: Rita’s blå loppemarked
Rita Blå’s Lopper holder jule- og loppemarked hos Banegaarden.
De fylder laderne med tøj, møbler, finurlige ting og sager, samt kreativt håndværk.
12. DECEMBER: Det Kongelige Teaters julekoncert
Tag børn og børnebørn med ind på Gamle Scene og giv dem den hyggeligste juleoplevelse med skøn julemusik og dans i det smukke teaterrum.
15. DECEMBER: Disco on ice
En festlig omgang skøjtning for alle aldre. Kom og giv den fuld gas, når der skrues op for musikken.
Adgang med egne skøjter: 20 DKK
Adgang til banen inklusiv skøjteleje: 75 DKK
16. DECEMBER: Julevandring i København
Hør om juletraditionernes historie og hvorfor det hedder ”julelege”. I Middelalderbyens Latinerkvarter ser I på huse til rige og fattige, imens I finder områdets hemmelige ”smutveje” bedst kendt af de lokale. Hør også om Lucia traditionen, og bliv klogere på personligheder som NFS Grundtvig og Peter Faber.
18. DECEMBER: Gratis skøjteundervisning

Drømmer du om at blive en bedre skøjteløber? Eller er du måske helt ny på skøjter? Uanset dit erfaringsniveau, så er der hjælp at hente. Hos Broens Skøjtebane tilbyder de nemlig flere ugentlige sessioner med gratis skøjteundervisning med deres skøjtetrænere, Victor og Amanda.

20. DECEMBER: Comedy Open Mic

Hold fast på dine lattermuskler, for Tørst Bar præsenterer: Comedy Open Mic – en aften fyldt med grin, overraskelser og selvfølgelig, øl!

21. DECEMBER: Gløgg og æbleskiver i Kulturtårnet

Det gamle brotårn er tændt med lys, så tårnet står som et levende fyrtårn midt i Københavns Havn. Hvis du stikker hovedet indendørs i det gamle brotårn, kan du straks dufte, at julen nærmer sig, og du kan tilkøbe æbleskiver og gløgg.

22. DECEMBER: Meyers Morgenløb
Alle er velkomne, når de i fællesskab løber en tur op til Frederiksberg Have, rundt, op ad bakken og ned igen og retur af Frederiksberg Alle. Når I er tilbage byder er der kaffe og en morgenbolle . Så skriv det i kalenderen allerede nu.
Ruten er fem kilometer, tempo er efter humør, alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.
30. DECEMBER: Nytårskoncert i Operaen
Skyd nytåret ind med Det Kongelige Kapels festlige nytårskoncert
Få en flot og festlig optakt til det nye år med en sprudlende nytårskoncert i Operaen. Teaterchef Kasper Holten er konferencier i spidsen for et festklædt orkester og solister fra Den Kongelige Opera.

 

København er også fuld af julemarkeder disse dage. Læs med her i vores store julemarkedguide i København 2023.

Som altid opdaterer vi løbende listen, så gem linket, så du altid er opdateret på alt det der sker i december i København.