Den store julemarkedguide 2023

1
137

Der er masser af mulighed for at komme i julestemning, når julemarkederne indtager byen. Læs med her hvor vi giver dig den store guide til årets julemarkeder i København 2023.

 

Af Nathalie

 

1. ØsterGro Julemarked

Alle er velkomne, når GRO inviterer til julemarked to dage i december. Forsyn dig med lækre, lokale og økologiske råvarer, gå i opdagelse i boderne, hils på høns og kaniner og nyd de grønne omgivelser. Der vil også være mulighed for at finde årets økologiske juletræ samt lave pandekager over bål for de mindste.

HVAD: ØsterGro Julemarked
HVOR: Æbeløgade 4, Østerbro
HVORNÅR: Lørdag og søndag den 16 og 17. december

 

2. H.C. Andersen Julemarked

På Nytorv i hjertet af København kan du træde ind i et fortryllende univers med en masse festlig pyntede og indbydende hytter, pyntet med tusindvis af julelys. Her er alt, hvad et julehjerte kan smage, dufte, og begære. De fleste lørdage kan du desuden opleve Københavns Post-Orkester i deres flotte røde postuniformer på H.C. Andersen Julemarkedet.

HVAD: H.C. Andersen Julemarked
HVOR: Nytorv, KBH K
HVORNÅR: 12/11 til 21/12 Alle dage kl. 11 – 19

 

3. Julemarked Højbro Plads

På Højbro Plads kan du besøge Københavns hyggeligste juleby med søde små røde bjælkehytter med bindingsværk. Gå på julegave-jagt i byens flotteste julepyntede hytter, fyldt til bristepunktet med design, kunsthåndværk, glaskunst, papirklip, økologiske delikatesser, uldsokker og bæredygtig strik. Mærk duften af rigtige hjemmelavede æbleskiver, dansk prisvindende gløgg, danske egnsretter, brændte mandler i mange varianter og meget mere.

HVAD: Julemarked Højbro Plads
HVOR: Højbro Plads, KBH K
HVORNÅR: Den 3/11 til 21/12

 

4. Juleweekend på BaneGaarden

Byens grønne oase er kommet alvorligt i julehumør med lyskæder, madboder og grøn pynt på pladsen. Denne weekend byder på kreativitet i stor stil, og der er inviteret en række håndværkere, der vil udstille og sælge deres unikke skabninger. Til mund og mave er der selvfølgelig æbleskiver, friskbagte julesmåkager, gløgg, varm kakao og andet julet at glæde sig til.

HVAD: Juleweekend på BaneGaarden
HVOR: Otto Busses Vej 45, KBH V
HVORNÅR: Lørdag og søndag den 16 og 17. december fra 11.00-16.00

5. Jul i Tivoli

En tur i Tivoli i juletiden er en tradition for mange. I år kan du igen se frem til et eventyrligt juleeventyr for store og små. Tusindvis af funklende lyspunkter giver varme i det kolde vintermørke juletræer glitrer i smukke farver, og Tivoli-Garden fylder Haven med dejlige toner. Du kan gå på opdagelse blandt sneklædte boder, og lad dig betage af spektakulære lysprojektioner.

HVAD: Jul i Tivoli
HVOR: Vesterbrogade 3, KBH K
HVORNÅR: 19/11 til 31/12

 

6. Kultorvets julemarked

Kom forbi Kultorvet til et lille, lokalt og nært julemarked, hvor der er fokus på kvalitet og smag. Her er der masser af julestemning, og du kan finde lækre, lokale råvarer. Fra marked i Nordsjælland til folket i byen.

HVAD: Kultorvets julemarked
HVOR: Kultorvet, Kbh K
HVORNÅR: Den 24/11 – 23/12, kl. 11.00-19.00

 

7. Flids Julemarked

Flid inviterer til julemarked den 8., 9. og ½0. december, hvor det skandinaviske kreative vækstlag viser deres kunst, design, kunsthåndværk, maleri, keramik, brugskunst, illustration, smykkekunst, design, kunsthåndværk, collage- og fotokunst – skabt ud fra bæredygtige principper frem. På markedet får du også muligheden for at møde skabende kunstnere, designere og kunsthåndværkere i uformelle omgivelser, og se de nyeste tendenser.

HVAD: Flids Julemarked 
HVOR: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, KBH N
HVORNÅR: Den 8/12 kl. 14-19 og 9 og 10/12 kl. 11-17

 

8. Julemarked / Øens Have

Find årets juletræ og kom i julestemning, når Øens Have inviterer til julemarked den 3. december. Gå på opdagelse i boder, hils på de søde høns, smag vegetarisk mad og meget mere.

HVAD: Øens Have Julemarked
HVOR: Refshalevej 159A, KBH K
HVORNÅR: Den 3. december, kl. 10-15

 

9. Keramik Julemarked

Kom i julestemning til julemarked i Social Pottery Copenhagen, der til dagligt bruges af over 40 medlemmer inviterer dig indenfor på værkstedet. Find din håndlavede keramik julegave her, se udstillingen af nogen af de værker medlemmerne har arbejdet på og nyd hjemmelavet kage og kaffe.

HVAD: Keramik Julemarked
HVAD: Rantzausgade 25, KBH N
HVORNÅR: Den 25/11 og 26/11 kl. 11-17

10. Julemarked på Kongens Nytorv

På Kongens Nytorv ved Hotel d’Angleterre åbner det efterhånden traditionsrige julemarked igen i år. Julemarkedet er fyldt med eventyrlige juleboder med alt fra ægte honning julehjerter julepynt glaskunst, dekorationer, nisser, juleknas og kager.

HVAD: Julemarked på Kongens Nytorv
HVOR: Kongens Nytorv, KBH K
HVORNÅR: Den 16/11 til 21/12

 

11. Vesterbro RAW julemarked

Den 2. december kan du komme forbi julemarkedet med alt det, som du ikke ser andre steder. Oplev 58 boder med alt det skæve, offbeat kunst, kunsthåndværk og delikatesser.

HVAD: Vesterbro RAW julemarked
HVOR: DGI Byen, tietgensgade 65, 1705 KBH V
HVORNÅR: Den 27/11 kl. 14-17

12. GLØD’s Julemarked

GLØD, Lygten station og Nørrebro Bycenter er gået sammen om at lave et hyggeligt julemarked i år. Køb dine julegaver ved en af de dygtige kunsthåndværkere og nyd et glas hvid gløgg med lune æbleskiver til.

HVAD: GLØD’s Julemarked
HVOR: Lygten 2, KBH NV
HVORNÅR: Den 2/12 kl. 12

13. The Lab x the lab kitchen julemarked

The Lab x the lab kitchen afholder igen i år julemarked på Vermundsgade, og det bliver et summarium af forskellige erhverv, som alle har tilfælles, at de fremstiller godt håndværk og er lokale aktører. Der vil være boder for både voksne og børn, samt aktiviteter i børnehøjde. The lab kitchen værter med spiseslige lækkerier, samt varme drikke som kan nydes i deres flotte lokaler.

HVAD: The Lab x the lab kitchen julemarked 2023
HVOR: Vermundsgade 40, 1.sal, KBH Ø
HVORNÅR: Den 3/12 kl. 10-16

Rigtig god fornøjelse og god jul!

1 COMMENT

Comments are closed.