GUIDE:  De fem bedste danske komiker-podcast

0
149
Vi har kigget i vores netværk efter den største ekspert i podcasts – en, der lytter til meget, følger udviklingen og ved nærmest alt om de allernyeste udgivelser. Byd velkommen til Grazielle Aaholm, der her guider dig til de fem bedste komiker-podcasts.

Af Grazielle Aaholm

Hvad er det, der får os til at grine, selvom verden er af lave? En af de bedste kilder til latter er uden tvivl de fantastiske komiker-podcasts, der har taget landet med storm. Disse podcasts byder på en lind strøm af latter, sjove anekdoter og indblik i komikernes kreative sind. Jeg har gennemgået de bedste af slagsen, og nu er det tid til at afsløre, hvilke podcast der klarede at komme på top 5. 

5. “Den hvide væg” med Anders Matthesen

Vi begynder vores rejse gennem Danmarks bedste komiker-podcasts med Anders Matthesen og hans podcast, “Den hvide væg.” Her får lytterne et eksklusivt kig bag kulisserne på Anders Matthesens kreative proces. 

Det er som at træde ind i komikerens sind, hvor de skæve og geniale ideer tager form. Fra skitser til punchlines, og en brevkasse, hvor flere lyttere kommer med spørgsmål og bidrager med jingles og sjove indspark. “Den hvide væg” er en unik oplevelse for alle Matthesen-fans og dig, som er nysgerrig på, hvordan en komiker tænker. 

Tip: Her vil jeg fremhæve afsnit: Juni 2022, hvor den modige lytter Helene får skarpe råd af Anders, fordi hun gerne vil kaste sig ud i at optræde som komiker. Det er helt magisk at få indsigt i, hvordan han tager Helenes materiale og kan vende det til et virkelig sjovt show. 

Hvor? Det er gratis på alle apps

4. “Wichmaskinen” med Morten Wichmann

Morten Wichmann har skabt en vaskeægte juvel med sin podcast, “Wichmaskinen.” Her inviterer han andre komikere til en jamsession, hvor de skriver jokes sammen. Det er som at være fluen på væggen til en improviseret comedy workshop. Wichmanns evne til at få det bedste ud af sine gæster gør denne podcast til et must-listen for enhver, der elsker komik.

Tip: Prøv at gå ud og se nogle af de komikere, der medvirker i programmet – og se, om du kan genkende materialet fra podcasten. 

Hvor? Du finder de nyeste afsnit podcasten gratis, mens de tidligere afsnit ligger bag en betalingsmur på Podimo. 

  3. “Sitter Podcast” med Iben Hjejle og Signe Lindkvist: 

For dem, der leder efter en blanding af gøgl og alvor, er “Sitter Podcast” med Iben Hjejle og Signe Lindkvist svaret på alle bønner. Disse to charmerende værter tager dig med på en forrygende tur gennem livets mest skøre øjeblikke. Deres humor er smitsom, og du kan ikke undgå at smile og grine gennem hele episoden. Det føles som at hænge ud med dine sjoveste venner, og indimellem er der også plads til rørende øjeblikke fra Signes cirkusvogn. 

Tip: Særlige afsnit: “Starstruck i Nordsjælland” fik mig til at grine så meget, at jeg næsten vækkede hele bussen med min højlydte latter. Her kan du opleve Iben, der bliver en anelse akavet i selskab med Hollywood-stjernen Bradley Cooper. Selvom hun har arbejdet med mange store stjerner, var hun tydeligvis ikke forberedt på Bradley.

Hvor: Det er gratis på alle apps

2. “Hvad så?!” med Christian Fuhlendorff: 

“Hvad så?!” er en af de første populære danske komiker-podcasts og stadig en fast favorit blandt komikere og comedy-entusiaster. Vært Christian Fuhlendorff er den nysgerrige guide, der tager kendte mennesker med på gåture og skaber sjove og tankevækkende samtaler. Podcasten startede, fordi han savnede dybe samtaler, og hans charme og dybdegående samtaler gør denne podcast til en skat i det danske podcast-landskab.

Tip: Lyt især til afsnittet med Michael Bertelsen fra maj 2020 og juni 2022. Det er over 7 timer sjov og underholdning, og det er virkelig interessant at høre, hvordan Michael og Christian stikker til hinanden. Et lille tip: Speed op i tempoet, medmindre du har hele dagen til rådighed.

Hvor: Det er gratis på alle apps

Trommehvirvel, tak!

 

1. “Comedy-kontoret” med Torben Sangild og Anders Fjelsted

Vinderen er ingen anden end “Comedy-kontoret”! Torben Sangild og Anders Fjelsted har skabt noget ganske særligt med denne podcast.

Værterne går i dybden med de sjoveste klip fra danske og udenlandske comedy shows og inviterer dygtige komikere som gæster, der deler deres yndlingsklip. Det er som at få eksklusiv adgang til den bedste comedy-klub i byen, hvor de sjoveste jokes bliver serveret på et sølvfad. Deres lidenskab for comedy skinner igennem i hver eneste episode, og det er derfor, de fortjener førstepladsen.

Tip: Særlige afsnit: Det er svært at vælge, når der er så meget komedie-guld at vælge imellem, men afsnittet med Thomas Warberg og hans one-liners fra november 2019 er et af de bedste. Thomas er en sand mester i one-liners, og de eksempler, han deler, er skarpe som en skalpel.

Hvor? Du finder denne guldklump af en podcast gratis, og Thomas Warberg-afsnittet er fra den 11.11..2019.

Så der har du det, mine venner. De fem bedste komiker-podcasts, der vil sende latterkramper gennem dine øregange og gøre selv den mørkeste dag til en fest.

– Grazielle Aaholm