Alexandra Tor Del Spar | Københavnersnuden #217

Alexandra Tor Del Spar | Københavnersnuden #217

by 30/12/2018

Ugens Københavnersnude er en atypisk business kvinde, der mest af alt drømmer om ærlighed, kærlighed og frihed til at gøre, hvad hun vil. Hun er 27 år og halvt dansk, halvt spansk. Til hverdag driver hun en af byens bedste tapas barer ’Tapas Huset Casa Lola’, og så er hun i gang med at skabe Skandinaviens største web shop med vintage møbler. Hun har en stor forkærlighed for undergrundsmiljøer og dak musik – og har dj’et i både Barcelona og København. Sidst men ikke mindst så render hun rundt med et af de fineste hjerter i byen, hvis du spørger mig. Mød ugens Københavnersnude Alexandra Tor Del Spar lige her:

CM: Hvad har du gang i i øjeblikket ?
ATDS: I øjeblikket er jeg i gang med at optimere mig selv som person, jeg lærer af mine fejl – har begået en hel del af dem. Men jeg begynder at formå at bruge det som en styrke.
Og så driver jeg jo Københavns første spanske restaurant og tapas bar ’Tapas Huset Casa Lola’. Derudover er jeg i fuld gang med at færdiggøre og lancere en online store, som bliver Skandinaviens største web shop med vintage møbler som for eksempel gamle biografsæder fra Burma, franske marmor-vaskeborde og store apotekerskabe. Mest af alt prøver jeg bare at gøre tingene godt.

CM: Hvor bor du ?
ATDS: Jeg har faktisk lige præcis et års jubilæum i mit nye hood: Havneholmen. Havneholmen er simpelthen den oase, jeg har haft brug for. Jeg har altid boet midt på Vesterbro, og jeg har aldrig kunne forestille mig at flytte fra gamle lejligheder med stuk, forstadsvinduer osv. Men jeg havde brug for fred, vand og bare en anelse mere luksus. Bare en smule. Så nu holder jeg til på Havneholmen, så du kan helt sikkert finde mig på Fisketorvet (:

CM: Hvor går du tur ?
ATDS: Jeg har altid nydt at gå ture i byen. Vinter eller sommer så har jeg altid spadseret rundt. Jeg foretrækker at gå frem for at tage det offentlige eller bilen. Men mine ben føre mig oftest hen mod Litauns Plads, hvor jeg har en hel del minder. Og eftersom jeg nu bor, hvor jeg gør, så går jeg ofte over broen til Bryggen og fortsætter ind i Amager Fælled, som er en fantastisk grøn gud midt i vores dejlige by.

CM: Hvor drikker du kaffe ?
ATDS: Min morgenkaffe før arbejde drikker jeg på Granola eller Den go’e kaffebar på Frederiksberg. Og ellers elsker jeg min egen stempelkaffe med hjemmekværnet kaffe.

CM: Hvor spiser du ?
ATDS: I forhold til spisning er jeg lidt af et vanedyr og har alle dage været det.
Hvis jeg skal drikke vino kan du nok finde mig på en af Husted Vins hyggelige vinbarer med en ordentlig charcuteri-tallerken foran mig. Og ellers spiser jeg på Sticks. Hungry Dane – hvis jeg har været i byen og så spiser jeg på Loppen, hvis jeg har ramt staden efter en god pind. Indian Palace er min inder og My thai er mit thai-sted.

CM: Hvor fester du ?
ATDS: Uha i forhold til byen er jeg ligeså meget et vanedyr, som jeg er med min mad. For et års tid siden blev jeg nødt til at tage en beslutning, som hed at mit sindssyge byliv skulle justeres ind på en lidt sundere kanal. Jeg har lagt byen ned i 5-6 år sammen med mit hold, og det tog overhånd til sidst. Så det skulle nå sin ende. Men, men, men – med det sagt kan du finde mig i bodegaen på Chateau, på Condesa eller til en hurtig smøg og vodka Red Bull om Torsdagen på Jolenes nye tekno klub. Og som en ny ting kommer jeg faktisk på Peder Oxes vinkælder, hvor de laver en vild god mango drink.

CM: Hvor inspireres du ?
ATDS: Inspiration for mig, er noget som lidt rammer mig i to forskellige situationer. Jeg har min melankolske inspiration, som virkelig åbner op for nogle dybe tanker og følelser og i alt det opstår en hel del nye ideer og måder at gribe verden an på. Den anden inspirerende situation jeg finder mig selv i er, når jeg er super fokuseret på mit arbejde, det giver mig nemlig mega meget lyst til at arbejde videre og endnu hårdere, og når man er i gang er tankesluserne helt åbne og mine ideer og gejst vælter frem.

CM: Hvad er dit yndlingsted i København?
ATDS: For at være helt ærlig har jeg det aller bedst hjemme hos mig selv, ude på min terrasse eller et halvisoleret sted, hvor jeg kan sidde med dem jeg godt kan lide. Jeg er egentlig ikke særligt interesseret i noget andet. Jeg kan godt lide at gå en tur gennem byen. Jeg synes udsynet over Dybbølsbro er smukt. Jeg synes Knippelsbro er smuk. Jeg syntes hele området bag Christiana er vidunderligt. Det jeg egentlig synes er mest inspirerende og fascinerende er kombinationen af industri, by og grønt. Refshaleøen er for eksempel et sted jeg synes er enormt dejligt og rigtig smukt faktisk. Og altså en aftentur i Christianacyklen med min kæreste som chauffør får mig til at føle mig som en glad lille prinsesse ❤

CM: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ATDS: Sidst jeg følte mig forelsket var, da jeg stod i Normal med en proppet kurv, og min kæreste tog den ud af min hånd, kyssede mig på kinden og sagde: ‘Englefjæs, du skal da ikke selv slæbe på dine indkøb’.

CM: Hvad er dit bedste minde om København?
ATDS: København om sommeren.
Jeg syntes København er åbent og mangfoldigt om sommeren, jeg syntes vi er glade og søde, og så er der en masse at tage sig til som for eksempel at ramme et madmarked, loppemarked eller en fed udendørs koncert eller mini festival. Og bedst af alt, og der hvor jeg tror de bedste minder findes, er en Magnum Rosé med pigerne på Sønder Boulevard…

CM: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ATDS: Umiddelbart tænker jeg man får den bedste oplevelse ved at forsøge at se byen som en københavner. Find en cykel, drik noget vin og spis noget lækkert mad. En tur ned af Istedgade er altid en anbefaling, da jeg virkelig mener, det er et område, hvor man mærker Vesterbro, som jo er min yndlingsbydel.

CM: Selvom København er fantastisk, ….
ATDS: Jeg syntes vi mangler flere steder at gå ud. Det er det samme om og om igen. Det stort set samme musik, hvis du ønsker at tage på en klub, hvor valgmulighederne desværre også er mega begrænsede. Initiativer med hyggelige, fede steder, hvor man kombinere mad, drikke og “fest” er helt sikkert noget, som jeg godt kunne tænke mig mere af.

CM: Dit soundtrack til byen
ATDS: Jeg har udvalgt to soundtracks, som gør mig glad i låget og giver mig lyst til at tage ud for tiden.

Nr. 1 , The Weeknd med Often. Synes den er sprød og har en lækker lyd.

Nr. 2, Becky G, Paulo Londra med Cuando Te Besé. Jeg elsker reggaeton rytmen, og så er jeg nede med spansk musik.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Alexandra. Godt nytår!

/ Catharina

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.