Boganmeldelse: Lusepustere og slingrefise

0
372

Mangler du lidt morsom læsning til de sidste dage af juleferien? Så er Hans Engells nye bog,  Lusepustere og slingrefise, et godt bud. Vi bringer her en anmeldelse.

Bog modtaget af forlag som anmeldereksemplar

Der findes mange udødelige citater i dansk politik. Lige fra Jens Otto Krags ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt” over Niels Helvegs ”Ja, tja, bum, bum, bum” til Anders Fogh Rasmussens ”Pengene fosser ud af statskassen”. Men hvad er egentlig historien bag de berømte citater?

28 velkendte politiske citater

I bogen gennemgår Hans Engell 28 forskellige politiske citater fra de sidste 50 års politiske historie og fortæller den bagvedliggende historie. Citaterne er alle velkendte, men det er langt fra dem alle, hvor jeg kender historien bag. Og ved dem, hvor jeg kender historien bag, bliver jeg også kun klogere, for der er masser af sidehistorier, anekdoter, forklaringer og betragtninger, som jeg vil mene, de fleste ikke kender.

Der er ingen tvivl om, at Hans Engell er et af landets mest vidende mennesker, når det kommer til politik – dog synes jeg ind imellem, at det er lidt for tydeligt, hvad hans egen holdning er til den pågældende politiker eller parti, som historien handler om. Det kan være, at det bare er mig, der læser en holdning ind i historierne. Men det har generet mig en anelse få steder i bogen.

Når det så er sagt, så er det fornøjelig læsning, som jeg er sikker på, at jeg kommer til at diskutere ved nytårsbordet og til selskabelige sammenkomster langt ind i 2019.

Bogen er i øvrigt rigt illustreret af Roald Als – der både har tegnet nye tegninger til bogen og været i gemmerne og har fundet de bedste tegninger fra dengang.

Hans Engell har i over 40 år på tætteste hold fulgt livet på Christiansborg – først som journalist og pressechef, senere som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds og i dag som politisk kommentator. 

/Louise T