Fem gode podcasts til juleferien

0
939

Når julefreden endelig har sænket sig, er det tid til afslapning. Normalt foregår den slags her hos mig i selskab med en bog eller en julefilm, men i år kommer mange af mine dovne timer til at gå med at lytte til nogle af de mest fremragende podcasts, jeg har hørt i 2018. Så her får du anbefalinger på nogle specifikke episoder og ikke blot programmer. SÅ kan det vist ikke blive nemmere!

Af Louise Taarnhøj

 1. Bagklog på P1 med Knud Romer, Ane Cortzen og Morten Albæk


  Kom med en tur gennem den forgangnes uges største historier, som spiddes af vært Esben Kjær og hans ugentlige gæst. Jeg anbefaler dette program til alle, jeg møder, men ofte svarer folk, at de ikke kan fordrage Esben Kjær og hans pinligheder… Hm.. derfor er jeg nu begyndt at lægge mærke til gæster, som i særdeleshed gør det godt – og det er disse tre personer gode eksempler på.
  Nu kan det virke en anelse mærkværdigt at lytte til programmer af ældre dato, når samtalerne omhandler højaktuelle emner, men det er nu også meget morsomt at få ridset op, hvad der egentlig skete i midten af oktober eller starten af november.

  Find derfor Bagklog på P1 og rul ned i programrækken til du rammer:
  Morten Albæk, som på eksemplarisk vis ikke lader sig rive med på Esbens satiriske bemærkninger
  Ane Cortzen, der med humør og vid får sendt samtalerne i en interessant retning (ikke mindst hendes interview med Hornsleth)
  Knud Romer, der heller ikke gider at høre for længe på Esbens brok og moren sig over egne vittigheder.

  Så skulle der være grund til at lytte til Bagklog på P1, om du kan lide Esben Kjær eller ej!
  Lyt her.

 2. Bearnaise er dyrenes konge med Claes Bang og Mads Steffensen


  Nu skal du med ud at spise og samtidig side til bords med en næsten altid spændende person, som har lyst til at give lidt af sig selv. Martin Kongstad er vært for middagen, og han formår at få gæsterne til at åbne sig, fordi han selv er åben, og fordi han ikke dømmer sin gæst – som flere og flere journalister desværre føler trang til i interviewprogrammer. Ikke her. Her kommer vi tæt på gæsten, og særligt programmerne med Claes Bang og Mads Steffensen er gode bud på intime, hyggelige samtaler. Sidstnævnte måske også, fordi de er på restaurant Roxie, som jeg har lavet PR for…. 😉 Blot for at bekende kulør hele paletten rundt.
  Og hvis du scroller helt tilbage til 2015, kan du lytte til et ret godt afsnit, hvor Kongstad har besøg af Mads Holger.
  Lyt her.

 3. 4. Division fra den 21. december


  4. Division på P1 har lidt det samme som Bagklog på P1. Her bliver højaktuelle emner også diskuteret, og programmet styres af fire meget dygtige og veloplagte værter og journalister, som hver vælger en historie, de gerne vil sætte fokus på. Særligt Chris Pedersen gør det godt, synes jeg, fordi han går til sine emner med nysgerrighed og ikke med en forudtaget holdning, som skal påvises.
  Lyt til det seneste program fra i sidste uge, hvor især det første interview om Prins Joachim, der skal lave fjernsyn om danskerne, er interessant. Nynne Bjerre interviewer Anna von Lowsow, og det er godt.
  Lyt her.

 4. Det Næste Kapitel med Özlem Cekic og Sebastian Klein


  En radiovært, der ikke helt kan slippe sine egne forventninger til et specifikt svar, er Hassan Preisler. Derfor bliver Det Næste Kapitel, som han er vært på, ind imellem en smule anstrengende at lytte til. Eksempelvis, da han interviewede Marianne Jelved, og stillede spørgsmålet, om hun nu kunne være sikker på, at hun havde været en god mor, når nu hun havde været hårdtarbejdende politiker i så mange år – på måske 70 forskellige måder, indtil Marianne blev træt. Det var irriterende. Men da han havde Özlem Cekic i studiet (og var på besøg hos hende), var det noget ganske anderledes. Her kom der en meget interessant diskussion ud af mødet. En diskussion, som i mine øre helt klart faldt ud til Özlem Cekics fordel, men stadig en spændende diskussion.
  Det samme gjorde sig gældende, da Hassan Preisler talte med Sebastian Klein, som havde noget sværere ved at åbne sig, men det lykkedes. Han åbner sig, og ikke på en hjerteskærende måde, men på en form for distanceret og accepterende måde. Og det er på sin egen måde rigtig rørende. Stor anbefaling.
  Lyt her.

 5. Succes Kriteriet fra den 16. november


  Så er vi tilbage ved Ane Cortzen igen. Og det er altså helt tilfældigt, udover at hun bare er interessant at lytte til. I dette program, som på voldsomt irriterende vis har valgt at adskille Succes og Kriteriet: Succes Kriteriet, interviewer Cortzen succesfulde menneske, mennesker der (måske) er på vej mod succes, og hvordan man får succes. Der er mange lag i programmerne, og hvis man er et karriereorienteret og ambitiøst menneske, vil man nok finde dette program godt.
  Der er nu fire sæsoner, og igennem de mange programmer kommer vi igennem emner som ‘den gode idé, ‘find kapital’, ‘produktudvikling’ og ‘markedsføring’. Det seneste program fra 16. november i år handler om iværksætteri på skoleskemaet, hvor Jeppe Rindom fortæller om, hvordan det var et sige sit job op i McKinsey for at starte sit eget firma, Pleo, som netop har fået 150 millioner kroner i ryggen.
  Lyt her. 

 

Og så tillader jeg mig til sidst at anbefale min egen podcast om influencermarketing, som jeg laver sammen med Camilla Stemann. Podcasten gennemgår forskellige dilemmaer og muligheder ved denne nye form for markedsføring og medie. For nogle uger siden havde vi en advokat i studiet, der fortalte om den nye markedsføringslov, og hvordan den skal fortolkes af influenter, men også af virksomheder og bureauer. Alle kan lytte med – den er nemlig også for dig, der følger blogs og instagramprofiler. Den hedder Influencer og findes på både iTunes og Spotify og alle de andre formidlingssites.
Lyt her.

Det var det. Nu vil jeg lægge mig på sofaen og lytte til nogle af de mange, spændende podcasts, der findes derude. Om en måned kommer jeg med en række nye anbefalinger.

Rigtig glædelig jul!

/Louise T.

louise taarnhøj