Alfakat | Københavnersnuden #176

0
360
Alfakat er en ny, dansk sangerinde, som netop har smidt en single på hjerte med et vigtigt budskab. Selvom vejen til tider synes snørklet, er det Alfakats brændende aktivisthjerte, der holder ild i flammerne. Karma Comes Around, som singlen hedder, er en musikalsk manifestation med målet om at skabe opmærksomhed om den spanske mynde Galgoens tragiske skæbne, og den blev udgivet på World Galgo Day den 1. februar. Mød Alfakats København her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
A: Jeg har lige udgivet singlen Karma Comes Around d. 1. februar på World Galgo Day. Det er et kunstnerisk manifest, der skal synliggøre den spanske Galgos (mynde) tragiske liv og ubamhjertige skæbne i Spanien. 

De spanske Galgos bliver masseavlet og misbrugt på grund af deres hurtighed og styrke. Hvert år bliver mellem 50.000-100.000 Galgos kasseret, efterladt og slået ihjel på de mest barbariske måder, når det spanske jagtsport championship slutter i februar.

Så har jeg lige sendt musikvideoen til Karma Comes Around ud, som er frugten af det kunstneriske samarbejde med Yeray Lopez, der står bag dokumentarfilmen Yo Galgo. Karma Comes Around bliver en del af soundtracket til filmen, og salget af tracket på Bandcamp går til at støtte færdiggørelsen af filmen. 

Snart kommer den første fotoserie ud med Mayahuasca Elisabetta De sevilla, min muse og spanske rescue Galgo. Det er en serie, jeg har lavet sammen med Søren Bach, Sarah Buttman og Nicolai Bruun til Vice.

De første måneder af 2018 har været super travle. Jeg er min egen label boss, læser til dyreclairvoyant, har et “voksenjob” og rigtig mange spændende kommende kunstprojekter og samarbejder ,som jeg glæder mig rigtig meget til. 

077A6384

LC: Hvor bor du?
A: Jeg bor i hjertet af mit elskede Nørrebro med min mand og vores to hounds.

LC: Hvor går du tur?
A: Jeg går rigtig meget og holder meget af Nørrebros skønne grønne oaser. Der er blevet arbejdet på at få naturen ind i byen, og det sætter jeg stor pris på. Jeg synes, fedt at bo i et kvarter, hvor der er geder i baghaven, grønt liv og tolerance. Men jeg har også brug for at komme ud af byen og få noget livsenergi i skoven med mine to elskede rescue Galgos. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
A: Jeg har simpelthen haft for lidt tid til at drikke kaffe ude det sidste stykke tid. Men jeg vil forkæle mig selv med en Koldskål shake på The Mudhoney snarest. 

LC: Hvor spiser du?
A: Jeg er helt pjattet med Baja California for tiden, som de laver i Blue Taco i Blågårdsgade. Så er jeg vild med Nicecream i Elmegade og ser frem til at spise på Plant Powerfood på Fælledvej. 

LC: Hvor fester du?
A:  Jeg går ikke så meget ud om vinteren, men jeg er så heldig at have en god ven, der laver de skønneste Rumzar events, som jeg nyder at komme til. 

LC: Hvor inspireres du?
A: Inspiration er en universel energi, der bor i os, så det kan være alle steder. Jeg søger mest indad, når jeg skaber.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
A: Jeg har mange ynglingssteder, men Botanisk have er særlig magisk.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
A: I havnebussen, der sejler til Sluseholmen. 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
A: Jeg har mange gode minder, men København ser altid bedst ud med lidt kulør i kinderne, når livet er kommet ud på gaden, og når der er gadefester, events, og byen er klædt i kulørt. 

Men et smukt minde er, da jeg spillede med Mai Schaaruup til “Refugees Welcome”. Det var en stor og smuk oplevelse at se et hav af mennesker fra Rådhuspladsen og hele vejen ud mod Christianshavn. Der var så meget næstekærlighed og samhørighed. Og så har jeg nogle skønne Trailerpark-minder. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
A: København er super smuk set fra kanalerne, på en sommerdag. Jeg anbefaler kanalrundfart, Space 10, Distortion og Onkel Dannys lopper.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
A: Jeg kunne godt ønske mig, at København blev fyldt med vertikale haver på bygningerne – og flere farver.

LC: Dit soundtrack til byen?
A: Mit soundtrack til byen er Nessi Gomes All Related. Den er måske ikke specielt københavnsk, mere universel. Jeg hører den, når jeg kører langs søerne.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Alfakat – vi glæder os til at følge med i din spændende karriere.

GOD SØNDAG! 

Følg Alfakat her.