Ancestrale – ny vinbar med personlighed

by 15/04/2017

Man skulle ikke tro, at der var plads til flere vinbarer på Vesterbro. Men jo, det er der. Især når vinbaren har en hjemlige hygge, fokus på personlig smag og god mad på kortet. Vi var forbi Ancestrale til en snak med de nye vindrenge på Vesterbro, Andreas, Patrick og Johann.

Her sidder vi så, Ditte, Nathalie og Louise, midt i et hyggeligt rum, ved at langbord, som også har fået selskab af to andre vindrikkende kvinder. Rummet summer, folk snakker og hygger, mens medejer Andreas går rundt og taler med gæsterne om de mange vine i vinrummet, som de kan smage. Nogle gange sætter han sig ned hos dem, for det er ikke en hurtig snak, der overstås på kort tid. Der skal jo forklares lidt om vinbonden, der har lavet vinen, måske skal etiketten også diskuteres, og i hvert fald skal det helt på plads, hvilken smag gæsterne foretrækker.

Og når vi skriver vinrummet, så er det fordi, at man hos Ancestrale ikke kører med vinkort. De har 200 forskellige vine i vinrummet, som man gerne må besøge, og drengene bag Ancestrale kender vinbønderne bag, så de naturligvis kan anbefale den rette flaske, så både novicer og rutinerede får sig én på vinopleveren. På Ancestrale handler det nemlig om smag, hvilket betyder, at du forklarer hvilke smage, som du godt kan lide i en vin, og derefter bliver den rette vin fundet til netop dig. Desuden kan du komme forbi efter arbejde hver dag mellem 15 og 18, hvor du kan få 3 glas vin for 100 kr. Vinen bliver valgt på dagen og afhænger af vejr og humør. Perfekt til et pusterum efter arbejde.

Vil du have lidt at spise, er der også råd for det. Her er nemlig altid 5 retter med mad, hvor prisen er fast (95 kr. pr. ret og 375 kr. for alle). Retterne derimod skifter efter vind, vejr og humør, men du kan altid følge med på Ancestrales Instagram, hvor retterne opdateres dagligt. Lige nu, som vi sidder her, kan du fx få stenbidderogn og brød eller lam og ramsløg – perfekt til årstiden, og når vi kigger rundt sidder folk og hygger sig over et glas vin og det lækre mad, mens der spilles hyggelig baggrundsmusik. Med andre ord; kig forbi Vesterbros nye vinbar, hvor du vil føle, at du er ude og blive kræset om – i hjemlige rammer.

Om vindrengene på Vesterbro / Ancestrale

Patrick har været på Noma som elev, derefter var han på Frederiksminde og Studio. Johann er oprindeligt sommelier, har arbejdet på Frederiksminde, Alberto K og Radio. Andreas startede i Tyskland, hvor han er fra, flyttede til Paris og til sidst København. Han har arbejdet på 108, Marchal og Uformel.

Ancestrale
Oehlenschlægersgade 12 st. th.
1663 Købebenhavn V

/Ditte, Nathalie og Louise


IN ENGLISH

There is a new wine bar on Vesterbro! Ancestrale is a cosy wine bar where you feel like you where at home. The three guys behind it, Andreas, Patrick and Johan have work at prominent restaurants as Studio, Radio, Uformel, Noma, Alberto K, 108, Marchal and Frederiksminde, but now they have opened there own place with focus on the personal taste in wine and a small but good menu. You will not find a wine list at Ancestrale. Instead the guys will come to your table to hear about your personal taste and together you will find the right wine for you from Ancestrales wine room with 200 different bottles. 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.