Ansvarlighed på Roskilde Festival 2023

0
139

At samle over 100.000 mennesker hvert år forpligter. Og derfor er vi dykket ned i nogle af Roskilde Festivals ansvarsområder – og der er faktisk en hel del at tage fat i. For når du tager til Roskilde Festival, så støtter du faktisk en masse spændende og vigtige initiativer. Læs med her.

 

Tekst: Nathalie

Roskilde Festival er en non-profit organisation, hvilket betyder, at al overskud bliver doneret. Festivalen er et af Danmarks største samlingssteder for unge, idet den samler hvert år ca. 130.000 mennesker, hvor gennemsnitsalderen er 24 år.

Det er en fantastisk mulighed for at skabe forandringer, der gør en forskel for os alle. Både i forhold til fællesskaber, grøn omstilling, kunstnerisk innovation, sociale forandringsprojekter og meget andet.

Vi har samlet lidt om ansvarligheden på Roskilde Festival her. Læs med og glæd dig endnu mere over alt det, som du støtter.


Miljømæssig Ansvarlighed

Målet er at reducere den totale affaldsmængde med 30 procent i forhold til 2019 (hvilket svarer til en total affaldsreduktion på 600 tons) frem til 2024.

Roskilde Festival og Tuborgfondet står ligeledes bag Det Cirkulære Laboratorium, der ønsker at påvirke danskernes klimaadfærd.

På RF23 bliver der også forsket i de unges klimaadfærd gennem forskningsprojektet Generation Z Survey.

Læs mere om miljømæssig ansvarlighed her.

 

Social Ansvarlighed

RF23 markerer en ny begyndelse ift. social ansvarlighed med temaet “utopia”. Det er en tilgang, som markeres i indholdet i programmet, maden og måden festivalbyen indrettes på. Temaet har fokus på at give liv til de drømme man har ift. at skabe en bedre fremtid. Læs mere om temaet her.

Donationer
Roskilde Festival er en non profit organisation og har altid doneret al økonomisk overskud. I årerne 2022-2025 er der særlig fokus på at donere til børn og unge i sårbare livssituationer og på kunstens trivselsfremmende potentiale.

Læs mere om social ansvarlighed her.

 

Kunstnerisk Ansvarlighed

Kunstnere opfattes som samarbejdspartnere til Roskilde Festival, og festivalen bruges som platform til at skabe opmærksomhed til unge kunstnere. Fx har etablerede kunstnere som Artigeardit, Blæst, Jada, Mø, Tessa og The Minds of 99 startet på nogle af festivalens mindste scener.

RF er ligeledes med til at udvikle værker og installationer i tæt samarbejde med kunstnerne, og festivalbyen skal understøtte oplevelserne samt være et udviklings- og oplevelsesrum. Fx er scener som Platform og Destroy Me Once, Destroy Me Twice nogle af de projekter, der leger med interaktionen mellem kunst og deltagere.

Læs mere om kunstnerisk ansvarlighed her.


Økonomisk Ansvarlighed

Siden begyndelsen af 70’erne har Roskilde Festival doneret 429 mio kr. Foreningen der arrangerer festivalen har til formål at støtte initiativer, der især gavner børn og unge.

Læs mere om økonomisk ansvarlighed her.