Kunst og aktivisme på Roskilde Festival 2023

0
197

Roskilde Festival er i gang, og udover fantastisk musik så kan du opleve en masse spændende kunst og aktivisme på årets festival. I dette indlæg guider vi dig til noget af det, som vi synes, at du skal opleve. Læs med her

 

Tekst: Nathalie

 

Katharina Grosse

Den verdenskendte tyske kunstner skabte i 2022 et enormt dansegulvsmaleri på ikke mindre end 2400 kvm! I år er kunstværket tilbage, som vi kan samles om og nyde sammen. Maleriet fungerer som en åben platform, hvor der vil blive afholdt workshops og performances og har fået navnet ” Destroy Me Once, Destroy Me Twice”.

HVORNÅR: 25. Juni – 1. Juli
HVOR: Destroy Me Once, Destroy Me Twice

 

Final Planet

Hvor hårdt kan du danse til hyperpop og nightcore? Final Planet er et progressivt kunstkollektiv, og de debuterer på årets festival med et dynamisk show af musik og performance. Kom og vær med!

HVORNÅR: 27. Juni, kl. 16.00
HVOR: Destroy Me Once, Destroy Me Twice

  

Dragskolen

Vær med til at fejre og udforske kunstformen Drag, når Dragskolen kommer til årets festival. Du kan både lære at lave makeup, få et pift med glimmer samt se et festligt show.

HVORNÅR: 27. Juni, kl. 17.30 makeup, kl. 20.00 Show
HVOR: Flokkr

  

Marikiscrycrycry

Den britisk-amerikanske kunstner Malik Nashad Sharpe blev i 2022 fremhævet på Forbes’ liste ’30 under 30′ for deres bidrag til udviklingen af dans i Europa. De præsenterer deres nye performance DARK, HAPPY, TO THE CORE, der er specielt udviklet til scenen ”Platform” på festivalen.

HVORNÅR: 28. Juni – 1. juli
HVOR: Platform

Læs mere og se showtider her.

 

Betty Nansen

Gå på opdagelse i en euforisk sekvens fra forestillingen I Am Gold, når Betty Nansen Teatret inviterer ind i et funklende og drømmeagtig oplevelse. Der er hedonistisk stemning med melankolske undertoner, når hovedpersonen flygter ind i et forblændende landskab for at undslippe sorgen over ufrivillig barnløshed.

HVORNÅR: 30. Juni, kl. 23.30
HVOR: Platform

 

Lise Haller Baggesen

Den danske billedkunstner skaber en rolig oase midt i festivalens virvar med værket “A Space Where Your Voices Can Live”. Her sætter hun perspektiver på mental sundhed og skaber et blødt rum til fordybelse.

HVORNÅR: 30. Juni, kl. 11.45
HVOR: Gloria

 

Trine Struwe

Find hinanden med Trine Struwes skulpturelle redskaber, der er placeret rundt omkring på festivalpladsen. Trine er en tværfaglig kunstner, som har skabt en gruppe vindfløje med udgangspunkt i pladsens permanente staldbygninger.

HVORNÅR: 28. Juni – 1. juli
HVOR: Festival Site

 

Dette er blot et lille udsnit af det kunst og aktivisme, som du kan opleve på dette års Roskilde Festival. Læs mere og se det fulde program her.

Læs også vores andre indlæg om Roskilde Festival 2023 her: