Astrid Hyldahl Laursen | Københavnersnuden #54

0
347
Ugens snude sætter pris på en ordentlig stambodega, to go kaffe på Assistens Kirkegård og prosecco og tapas i en solplet ved Torvehallerne. Mød projektleder hos Essencius, Astrid Hyldahl Laursen, der netop er vendt hjem efter flere år i Berlin, og som derfor ser Københavns plusser og minusser med helt nye øjne.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

AL: Lige nu har jeg godt gang i forberedelserne til en Disney premiere, der løber af stablen om 2 uger. Det hele skal være lilla og lysegrønt – det bliver awesome! Dertil roder jeg altid rundt med nye koncerter og koncepter på The Standard Jazz Club, hvor jeg står for deres PR.

LC: Hvor bor du?

AL: Jeg bor på det pæne Frederiksberg sammen med min dejlige kæreste.

LC: Hvor går du tur?

AL: Egentligt helst i indre by på vej fra arbejde. Indre by har den sygeste atmosfære med en blanding af sovende romaer samt turister, der forvirret kommer væltende ved Nyhavn med selfie sticks og gammeldags vaffelis. Og så er der alle os andre, der arbejder derinde, og som drøner frem og tilbage med vores computere og smøger i let galop.

LC: Hvor drikker du kaffe?

AL: Hmmm jeg har et eller andet med to go kaffe og Assistentens Kirkegård. Men helt ærligt så drikker jeg størstedelen af min kaffe på vores kontor i Dronningens Tværgade. Arbejd, Arbejd!

LC: Hvor spiser du?

AL: Jeg har lige fundet ud af, at sushibiksen i Torvehallerne er helt genial! Men sådan helt hurtig mad, så er jeg meget forelsket i det lille sted Pasta Mania i Elmegade.

LC: Hvor fester du?

AL: Jeg dyrker ret meget enkeltstående events, festivaler og koncerter rundt i byen. Min stambar er lige blevet kåret og fundet; Nemlig Cafe Sekseren på Nordre Fasanvej! Total oldschool Københavnerbodega – I love it! Ellers er jeg kommet meget på Mesteren & Lærlingen, som har ret fede DJ’s og en cool atmosfære.

LC: Hvor inspireres du?

AL: Jeg inspireres af Københavns seje iværksættere. Dem, der laver små festivaler, loppemarkeder, skæve burlesquefester og starter elektronisk fest på Dronning Louises Bro en onsdag eftermiddag – dem, der ændrer gadebilledet og involverer os byfolk på en alternativ måde.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

AL: Jeg elsker Assistentens Kirkegård. Det må være et af Københavns smukkeste steder.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

AL: Inde ved Torvehallerne i forrige uge. Jeg var lige kommet fra arbejde, solen bragede ned, pladsen summede af hygge og der midt i det hele, sad jeg med solbriller, et glas prosecco og spansk tapas – lige der var København verdens navle.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

AL: Det må være den dag, vi tog til søndagsdagskoncert på Staden. The Eclectic Moniker havde taget deres helt vilde saxofonist med, og vi dansede til solen gik ned og fortsatte sommernatten på Nemo. Helt fantastisk og lidt forbudt på en søndag.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

AL: Ritas hyggelige loppemarked på Sønderboulevard – den stemning er guld værd. Og derefter så videre ind i Kødbyen og kaste sig over en af de mange restauranter, som det gamle sted har at byde på.
LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

AL: Vi mangler så meget klublivet. Efter at være bosat i Berlin er Københavns natteliv en tør fornøjelse – mere af det tak!

 

Tusind tak til Astrid, fordi du ville dele dit skønne København med os og rigtig dejlig søndag!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.