MUSIK & REJSER

0
330

De fleste af os musikelskere forbinder specielle begivenheder med noget bestemt musik. Sådan har jeg det også med rejser. Af en eller anden årsag får jeg skamlyttet til ét bestemt band eller én bestemt plade eller sang, når jeg rejser, hvilket gør, at jeg altid kan vende tilbage til disse musikstykker, når jeg vil mindes noget bestemt. Også i København.

Jeg lytter altid til musik. Når jeg løber, cykler, arbejder, hygger mig, laver mad, gør rent. Altid og kun med få undtagelser – når jeg eksempelvis skal sove og vinduerne står åbne, så jeg kan falde i søvn til lyden af byen.

Når jeg rejser, har jeg altid sørget for at lægge spillelister og bestemte albums offline, så de er tilgængelige på flyveturen, eller når jeg har brug for noget musik at lukke mig inde i mig selv med.

boat man love

Boat Man Love i New York

Da jeg i 2010 var i New York og havde siddet på en bar til midt på natten og drukket mig fuld i fancy cocktails sammen med min daværende kæreste – og vi dagen efter skulle hente sandwich, som vi kunne indtage, trætte og tømmermændsramte, i Central Park, gik jeg alene ned til sandwichbiksen for at hente mad til os – med Boat Man Love i ørene. Og lige dét øjeblik står som et af mine favorittidspunkter på den tur. Med den bedste aften i blodet, min kæreste ved min side lige om lidt og skøn musik i ørene.

ellie goulding

Ellie Goulding i Thailand

Da jeg tidligere i år var i Thailand, solskinsbrun og forelsket, havde Ellie Goulding fundet vej til mine ører, med sit nyeste smash hit, Love Me Like You Do. På daværende tidspunkt mit yndlingsnummer, i dag lidt irriterende og slidt. Men jeg tænker altid på smukke sandstrande og den smukkeste mand, når jeg hører dette nummer.

Damon-Albarn-The-405

Damon Albarn og Katinka i København

I København skifter jeg konstant numrene på min løbeliste ud, så den altid er opdateret med de sange, som jeg lige nu bedst kan lide. Det kan være gamle som nye, men listen bærer kraftigt præg af, hvor skizofren min musiksmag er. Lige nu er både S!vas, Balstyrko, Bloodhound Gang, M.I.A., Queen, Vild Smith, Pink og Kendrick Lamar repræsenteret, men der kunne lige så godt også være Guns’N’Roses, Blur og Kasper Bjørke på – klassikere, der ofte finder vej tilbage på listen.

katinka

Sidste sommer forbinder jeg med Damon Albarn, som spillede på Roskilde Festival – og som kontinuerligt blev spillet i huset for de frivillige, hvor jeg ofte tjekkede ind for at få gratis kaffe. Efteråret 2014 er indhyldet i minder med både Av Av Av og Katinka, som på hver deres måde gjorde mig lidt lykkelig. Og den milde vinter blev tilbragt i selskab med S!vas, som endelig – efter et halvt års benægtelse herfra – endelig fik skovlen under mig, nok mest fordi han pludselig dukkede op i adskillige interviews, hvor han fortalte sin historie og fremstod både sympatisk, dygtig og ekstremt ambitiøs. Og denne sommer kan jeg ikke komme uden om Rae Sremmurd, The Weeknd og Drake – de amerikanske rappere har i den grad leveret soundtracket til de bedste sommeraftener i år.

MS/MR i New York, Frankrig, København – wherever!

For nogle år siden fik jeg anbefalet at høre MS/MR – en New Yorker-duo fra Brooklyn, der laver electropop, som er værd at danse til og synge med på. Jeg hev albummet med på en pressetur til Medoc, hvor det meste af tiden blev brugt på forskellige vingårde. Om aftenen faldt jeg i søvn til MS/MR, som nu minder mig vildt meget om skønne mennesker, dejlig vin og den mest spændende pressetur, jeg har været på til dato. De er det eneste band, som jeg ved, jeg altid har med i lommen på rejse. Der er noget både opkvikkende og beroligende ved deres musik, og jeg føler, at de lissom er mine – mit band, som ingen andre kender (bortset fra ham, der anbefalede dem, naturligvis).

MS/MR kommer nu endelig til Danmark. Sidste år, da jeg var i New York, spillede de faktisk i byen, og jeg var 10 minutter fra at komme med til koncerten – som desværre blev udsolgt for snuden af mig.

Men nu får jeg endelig chancen for at opleve dem live, når de i morgen gæster Pumpehuset. Synthesizer, markante trommer og fantastiske pop-omkvæd. Lizzy Plapinger som MS og Max Hershenow som MR. Fokus på det visuelle, på samme tid smukt og dystert.

Jeg er sikker på, at det bliver en både sjov, anderledes, smuk, dejlig og befriende oplevelse at se de to skønne new yorkere på scenen i Pumpehuset i morgen – og jeg synes, du skal tage med. Ellers skal jeg nok skrive om mine oplevelser senere på ugen.

/Louise