LOVE SONGS FROM COPENHAGEN

0
323
Jeg har tabt mit hjerte til jazz og er blevet forelsket i The Standard. Under Copenhagen Jazz Festival i år fik jeg for alvor øjnene op for den hyggelige, smukke og intime jazzklub i The Standard, der bag de fløjlsbløde gardiner byder på en jazzscene, hvor alle kan være med på en lytter. Med sin dæmpede belysning, små mørke marmorborde, velourbløde stole og ikke mindst udsøgte bar er jazzklubben desuden det perfekte sted til date night – specielt i september måned, hvor klubben spiller “Love Songs From Copenhagen”.

Søndag morgen står den på P8Jazz hjemme hos mig. Sådan har det været i et lille års tid nu, ligesom jeg også er begyndt at tune ind på P1 om morgenen i hverdagen. Og ja, jeg er også begyndt at sætte pris på portvin og den slags. Måske er det alderen. Måske er det bare mig, der med de 30 år har brug for, at der nu skal ske noget nyt. Om ikke andet er jazz begyndt at fylde mere i mit liv, og da jeg under Copenhagen Jazz Festival besøgte Niels Lan Dokys jazzklub på The Standard, var jeg solgt. Jazz er bare fedt live, og jeg er vild med, at jeg kan sidde med et lækkert glas vin (og evt. en date) og lade mig forføre af musikken (og måske daten). Alt dette er muligt på The Standard, der efter min mening har givet København et nyt og unikt sted at gå hen, når man trænger til en aften ude men ikke nødvendigvis har lyst til at gå amok på et dansegulv i Kødbyen til P3-hits sammen med kanalens unge kernelyttere.

Hyldest til Københavns kærlighedssange

Forleden tilbragte jeg endnu en aften på The Standard, hvor klubben tog hul på deres nyeste tiltag; en musikaften under navnet “Love Songs From Copenhagen”. Her sad den dygtige og yderst sympatiske Niels Lan Doky bag tangenterne, mens amerikanske Ira Colman spillede bas. Sangene var jazzede versioner af klassiske danske kærlighedessange fra Mads Langer og Søs Fenger til Ray Dee Oh og Bent Fabricius Bjerre, og blev sunget af den yderst charmerende Malene Mortensen – og lidt af publikum, når Malene opfordrede til det. Jeg sang i hvert fald gladeligt med under “Magi i luften”, og det samme gjorde min date. Super hyggeligt – og en god måde at få brudt isen på (hvis altså ikke du synger hjerteskærende falsk). Undervejs fortalte Niels Lan Doky om sangene, hvilket var både interessant og med til at skabe en helt unik intimitet og følelse af at være til et hyggeligt og familiært arrangement. Jeg overvejer derfor også, om jeg skal tage afsted igen her i september, hvor “Love Songs From Copenhagen” kan opleves alle aftenener minus mandag. På den måde kan jeg også få hørt en hel aften med skønne Amanda Thomsen, der også gav et par numre, da jeg var der. Sammen med Malene Mortensen skiftes hun nemlig til at synge under “Love Songs From Copenhagen”, ligesom Thomas Clausen vil spille piano og Graig Earle slå basstrengen an, når Niels Lan Doky og Ira Colman ikke har den hyggelige tjans.

“Love Songs From Copenhagen” spiller i september måned og koster fra 175 – 270 kr.

/Ditte