BAUN | Københavnersnuden #324

0
398
BAUN

Ugens Københavnersnude er soulsanger og jazzpianist, BAUN, som 9. april udgav debutsinglen “The Mask”. En indsprøjtning af livsglad lyd – medicinen alle efterhånden hungrer efter i disse tider. Han er født og opvokset i København og har altid boet her, men elsker at rejse – fx til Århus, Norge eller New York. Musik er hans passion, men derudover er han et familie- og vennemenneske og kan lide at stå på langrend og se amerikanske film fra 70’erne. Han er freelance pianist og sanger, og har de sidste mange år levet af at spille i alle mulige sammenhænge. Held i uheld har Corona givet ham en masse tid til at forberede indspilning og udgivelse af hans egne sange. Mød hans København lige her.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
BAUN: Jeg laver musik. Vi er i fuld gang med kommende BAUN-singler, som skal ud henover sommeren. Juhuu!

LC: Hvor bor du?
BAUN: Jeg bor i en hyggelig lejlighed på 5. sal på ydre Nørrebro med frit udsyn til himmel. Inspirerende liv og gang i gaden, når jeg går udenfor døren, og helt stille når jeg skal sove.

LC: Hvor går du tur?
BAUN:  Jeg går (og løber) i Nordvest, Lersøparken, Bispebjerg Kirkegård og Nørrebroparken.

LC: Hvor drikker du kaffe?
BAUN: Jeg drikker mokka i min vindueskarm. Og en gang imellem ude i byen på et af mange gode steder f.eks. lokale Arrebo eller Fovl. Un cortado por favor. 37 kr.  

LC: Hvor spiser du?
BAUN: Under corona: 29% i mit tekøkken, 38% ved mit spisebord, 15% i sofaen, 7% på gader og torve, 11% hos familie og venner. Takeaway: shawarmaret fra Kösem er mums. Tom Yum og grøn karry fra Woowok er spitze. 

LC: Hvor fester du?
BAUN: Jeg har undværet fest alt for længe, men jegv fester egentlig nok for sjældent. Jeg er generelt glad for fest i haver og københavner(snude)køkkener.

BAUN

LC: Hvor inspireres du?
BAUN: På cyklen, eller når jeg går. Sommetider bag rattet i en bil og tit på en færge eller oppe i en flyvemaskine. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
BAUN: Nørrebro. Et sammensurium af alle mulige mennesker, energier, dejlige steder og gode initiativer. Derudover er jeg stor fan af Absalon på Vesterbro – et medborgerhus i en nedlagt kirke med bl.a. fællesspisning, keramik og bordtennis.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
BAUN: På cykel i sol over Dronning Louises Bro fuld af mennesker.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
BAUN: Sol, øl, bold, mad, venner og familie i Kgs Have.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
BAUN: Bevæg dig rundt sammen med nogen på gåben eller på cykel. Kig op. Gå over Københavns kanal, hæng ud og hop gerne i. Tag havnebussen til Christiania, gå rundt og spis en falafel. Spis aftensmad på Nørrebro eller Vesterbro og få en øl. Slut med livejazz på La Fontaine eller Galathea Kroen — to legendariske steder fuld af historie og stemning.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
BAUN: Helt klart et dansested i byen med gammel og ny svedig soul og funk, og hvor der er ligeså hyggeligt som hjemme hos nogen, der bor rigtig hyggeligt.

LC: Dit soundtrack til byen?
BAUN: Aske Bentzon: Badminton
Ulige numre: Frit land
Tom & Jess: Jeg er bare glad
Roy Ayers: Everybody loves the sunshine
Rosa Lux: Min klub først
Vildnis og 5to8s live ude i byen et sted…

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, BAUN!

BAUN spiller 6. maj i Den Grønnne Kødby. Læs mere om BAUN på hans artistprofil.