Bazaar – Madklubbens hyldest til det mauriske køkken

1
476
Der er snart ikke det verdenskøkken, som madklubbens restauranter i København ikke repræsenterer, og nu har de åbnet endnu deres nyeste skud på stammen, Bazaar i det gamle posthus i Dronningens Tværgade. Det er ifølge Madklubben en hyldest til den fabelagtige madkultur, der strækker sig lige fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika. Der er smæk på farverne og krydderierne, og vi var ikke skuffet efter vores første besøg på Bazaar.

 

Madklubbens koncept fungerer så strålende, at de bliver ved med at åbne nye restauranter – og hver gang formår de at forny sig selv med stilrene og gennemførte restauranter. Deres nyeste restaurant Bazaar er ingen undtagelse, og her er der fuld skrald på krydderierne med et menukort der byder på eksotiske retter inspireret af køkkenkulturen fra Marokko og Mellemøsten. De har brugt 3 år på at udvikle konceptet, efter de fik fingrene i det gamle posthus i Dronningens Tværgade, der nu har fået en gedigen, stilren og eksotisk make-over.

Væggene er beklædt med jordfarvede fliser, der er store guldlamper på vægge og lofter, og persiske tæpper på gulvet, og det er som mange af Madklubbens andre restauranter gennemført og super tjekket. En lille bonus ved Bazaar er dog, at selvom restauranten har plads til 150 gæster, så sidder man ikke nær så tæt, som på nogle af de andre restauranter. Det klæder indretningen med lidt mere luft om bordene, og er i det hele en langt mere behagelig oplevelse i forhold til akustik og stemning, at man ikke føler, at man sidder på skødet af de andre gæster.

 

Snacks, småretter og tasting-menuer

Baazars menukort byder på mezze – en masse småretter, snacks, eller som Madklubben selv kalder det en lækkerbisken. De små retter koster fra 15-95 kr. og på menuen er der fladbrød, hummus, baba ganoush, harissa, falafel, oksetatatar med rødbede og meget meget mere. På menukortet er der også lidt større retter med kød, fisk, det grønne som koster mellem 50 og 150 kr. – og så er der naturligivs også desserter. Du kan altså selv kombinere en menu af en masse småretter, som nemt kan deles, uanset om man er mange eller få omkring bordet. Du kan også vælge deres tasting-menu, hvor køkkenet vælger 15 retter til deling til 375 kr. pr. person – og tasting menuen fås også med 10 veganske retter  til 225 kr. pr. person. Da vi besøgte Bazaar kastede vi os ud i tasting menuen, som blev serveret af 4 omgange – først mezze, så fisk og kød blandet med det grønne og til sidst det søde. Selvom mange af retterne er små, skal du alligevel have en god appetit – vi blev i hvert fald dejligt mætte af tasting menuen. Og det er noget af det geniale ved Bazaar, for uanset om du bare er lidt lækkersulten eller er klar til det helt store måltid, så er der rigeligt med små og større retter at vælge imellem uanset appetitten. Vi var meget begejstret for alle mezze retterne, som vi fik serveret og både hummus, baba ganoush, fallafel af edamamebønner, og oksetataren med rødbede var et hit. Blandt de større retter er deres grillet blomkål, ristede gulerødder, grillet havtaske og onglet (hanger steak) også værd at fremhæve. Der er noget for enhver og alle vegetar retterne var også sindssygt lækre. Til menuen kan man også en vinmenu, men vi valgte i stedet to forskellige orange vine, som begge var tilpas smagfulde til at komplementere den krydrede mad.

Bazaar er dejlig uformel, og det er et glimrende sted at besøge uanset, om I er et mindre selskab, eller om I er flere der skal varme op til en bytur – deres store bar byder nemlig også på lækre drinks, og som aftenen skrider frem bliver musikken og stemningen på Bazaar mere og mere festlig.

Bazaar er på alle måder et hit, vi forlod stedet mætte og i godt humør efter en dejlig aften med 15 retter og lækker vin, og kan på det varmeste anbefale Madklubbens nye restaurant.

 

/ Louise Bro

1 COMMENT

Comments are closed.