Boganbefaling: Kærlighedens Mysterier

0
371
Leder du efter svar på, hvorfor dit parforhold nogle steder går lidt skævt? Har du svært ved at forelske dig? Eller forelsker du dig lidt for ofte? Der er masser af svar inde i dit selv, hvis du kigge tilbage på, hvordan din barndom har været. Den slags – og meget andet – gennemgår Jakob Olrik i sin nye bog, Kærlighedens Mysterier.


Af Louise Taarnhøj

Hmmm. Jeg troede faktisk ikke, at jeg ville kunne lide denne bog. Jeg har tidligere læst enkelte småting fra Jakob Olrik, og jeg syntes altid, at det manglede dybde og relevans. Det var lidt poppet, for at være ærlig.

Denne bog har dog overrasket mig. Den kommer vidt omkring kærlighedsmønstre, tilknytningsmønstre, hvordan tidligere oplevelser påvirker vores ageren, følelser og afkodning af situationer – og ikke mindst, hvordan vi kan lære os selv og vores kæreste så godt at kende, at vi kan forstå reaktionsmønstrene.

Når vi forstår hinandens reaktionsmønstre, bliver det nemmere at passe på hinanden. Det bliver nemmere at tilgive hinanden, og det bliver nemmere at elske hinanden. Og ikke mindst os selv.

Kærlighedens Mysterier er på mange måder en introduktion til disse psykologiske emner, og bagerst i bogen er der henvisninger, hvis man vil læse mere. Den kan dog også bruges som opslagsværk, hvis du søger forståelse for, hvorfor du eller din kæreste gør, som I gør.

Klar anbefaling af Jakob Olriks til dato mest gennemarbejdede og modne bog.

Kan købes her.