Cecilie Hjermind Helmager | Københavnersnuden #306

0
304
Ugens Københavnersnude er Cecilie Hjermind Helmager, senior kreativ strateg hos Dentsu, et mediebureau på Christianshavn i København. Derudover barsler hun med et spritnyt firma, som hun netop har startet med sin veninde, og som går online med en webshop til januar. Læs mere om det og mød hendes København her.

 

LC: Hvad pusler du med for tiden?
CHH: Ved siden af mit day-job, som senior kreativ strateg hos dentsu, så er jeg ved at bygge min egen virksomhed – sitre   – sammen med en god veninde. Sitre er en intim wellness business, der står for ‘modern-day sexiness’. Vores mission er, at alle skal føle sig sexede. Vi knokler lige nu på at gå live med vores online shop og content univers fra januar på feelsitre.com

LC: Hvor bor du?
CHH: På Nørrebro. Det har jeg stort set gjort al den tid, jeg har boet i København. Og jeg knuselsker det stadig.

LC: Hvor går du tur?
CHH: Over det hele, der er snart ikke den gade, jeg ikke har gået i. Men det bedste er, når turen går forbi et grønt område og ud til noget vand. Jeg elsker i det hele taget bare at gå ud ad døren uden at have en bestemt rute planlagt. Tage mig god tid, stoppe de steder jeg/vi har lyst til og følge byens flow.

Nogle gange dropper jeg også cyklen og går turen fra Nørrebro til mit arbejde på Christianshavn. Der er noget rart ved, at det går lidt langsommere, og at man vågner sammen med byen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CHH: Jeg er for nyligt blevet ret glad for Darcy’s. Kaffen er rar, og der kører en god vægtning mellem at være en pænt indrettet cafe, der også sælger nogle fine magasiner og coffee table books, og hjemlig hygge. Lige siden, jeg boede i London, har jeg været ret glad for at arbejde fra cafeer og deres hyggelige summen.

Jeg er efterhånden så fast inventar der, at jeg for nyligt havde glemt en bog der, som nu var havnet i deres vægreol. Da jeg opdagede den der, besluttede jeg, at de godt måtte beholde den, som tak for kaffe og dejlige vibes.

LC: Hvor spiser du?
CHH: Mange steder. Med de tidlige lukketider så er min weekend-dining blevet spredt ud på hele ugen. Men det, der lige popper op i hovedet, er Omar, som har en sindssyg svampetoast. Hvis ikke den er på menuen, når jeg kommer, så bruger jeg gerne alle mine overtalelsesevner for at få køkkenet til at lave den.  Og så elsker jeg, at Omar er lidt gemt væk fra de større gader på Nørrebro.

LC: Hvor fester du?
CHH: Årh, her bliver jeg nødt til at nævne Psykopaten på Frederiksberg (Alleenberg, red.). Det er nok det sted, jeg er endt flest gange i de sene nattetimer.

LC: Hvor inspireres du?
CHH: Jeg bliver inspireret mange forskellige steder. Af små og store ting. Pæne og skæve ting. Af langesomme naturelementer og byelementer med høj puls.

Hvis jeg arbejder på en kreativ ide og brikkerne skal falde på plads, så sker det bedst via et par runder i Assistens Kirkegården, og hvis jeg har bedre tid, så en tur ved Kastellet, hvor man kan stå oppe på højene og kigge udover vandet og reflektere.

Men jeg kan også bruge timer i museumsshops, især hvis de har en masse fede bøger inden for design, arkitektur, foto eller kunst.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CHH: Det sted, hvor jeg kan have mine yndlingsmennesker omkring mig.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CHH: Da jeg fornyligt var ude at bade og i sauna på Refshaleøen. Solen stod helt perfekt over byen, og det kolde gys fra dukkerten var som et lille niv i armen, der mindede mig om, hvor privilegerede vi er med alt det vand i København, at den skide Covid-19 ikke kan tage de smukke udendørsoplevelser fra os, og at saunagus med udsigt over vandet er helt genialt.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CHH: En lun sommeraften uden nogen fast plan, bare omringet af rare mennesker. Har heldigvis flere af dem i lommen, og det er toppen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CHH: Haps en kop kaffe i en hyggelig gade, kig på menneskerne. Når du har drukket ud, så hop op på cyklen, kør ned ad gader, du ikke har kørt før, tag dig friheden til at hoppe af, hvor du lyster, kig indenfor i de små hengemte butikker og spisesteder, smil og snak med dem bag disken, bliv hængende hvis snakken er god… se, hvor du ender. Vi har nogle gange så travlt med at følge en stram tidsplan, at vi nogle gange overser små fine perler og glemmer at tage os tid til at interessere os for dem, vi deler by med.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
CHH: En fed undergrundsklub, der spiller hiphop-koncerter, a la dem i London.

Eller en stærkere søndagsfrokost-kultur. Noget af det, jeg elskede ved London, var, når alle vennerne mødtes om søndagen til en god roast og en fadøl, der dulmede tømmermændene, på en pub. Vi kunne hænge der i flere timer… og det var bare pisse hyggeligt.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit skønne København med os, Cecilie.

 

GOD SØNDAG!