Boganmeldelse: Anne Mette Kirk – Senfølger

0
22
Anne Mette Kirk Senfølger

Anne Mette Kirk imponerer endnu en gang med sin psykologiske thriller “Senfølger”, hvor hun tager os med ind i Jeppes liv, som har slået sig ned på en husbåd på Christianshavn, hvor han driver en café. Men tilværelsen er ikke nem. Ikke alene kæmper Jeppe med at få nok kunder, men han er også midt i en svær skilsmisse.

Det værste er dog bekymringen for hans seksårige datter Ramona, der langsomt mister hørelsen som følge af meningitis. Uden midler til den nødvendige operation i Boston står Jeppe og hans ekskone i en desperat situation. Denne baggrund af sorg og frustration sætter scenen for historiens videre forløb.

I begyndelsen af Senfølger træder lyset dog ind i Jeppes mørke liv i form af Christiane. Hun besøger hans café, og hun er alt, hvad Jeppe kunne drømme om: sød, smuk og omsorgsfuld over for Ramona. Men hendes næsten uvirkelige perfektion viser sig at være netop det – uvirkelig. Allerede tidligt får man en fornemmelse af, at noget er galt, og sandheden afsløres langsomt, men uundgåeligt.

Kirk viser sin mesterlige fortællekunst med en fængslende prolog, hvor Jeppe løber gennem natten, blødende og udmattet. Denne dramatik sætter tonen for resten af bogen og skaber en umiddelbar spænding. Gennem præcise, filmiske beskrivelser trækker hun læseren dybt ind i karakterernes sindstilstande og omgivelser.

Romanen er ikke kun en thriller, men også en dybdegående undersøgelse af voksen- og faderkærlighed. Jeppes inderlige kærlighed til Ramona er skildret med en sådan intensitet, at det næsten bliver håndgribeligt for læseren. Deres forhold og Jeppes kamp for hendes helbred rører dybt.

“Senfølger” er en roman, der fremkalder både tårer og spænding. Med denne bog cementerer Anne Mette Kirk sin position som en af Danmarks mest talentfulde fortællere.