Det skal du se på Roskilde Festival 2024: Onsdag

0
32
Roskilde Festival 2024 onsdag

Du synes måske ikke, der er så mange ægte store navne på Roskilde Festivals plakat i år. Men det gør ingenting; det vrimler nemlig med solide kvalitetsnavne i mellemstørrelsen. Få din guide til de vigtigste koncerter om onsdag på årets festival.

Af Louise Taarnhøj

 

Better Lovers

Savner du allerede Copenhell? Så smut forbi Gaia kl. 17.30 og få et skud hårdslående metal! Roskilde spår gruppen (som de kalder ‘supergruppe’, fordi de er sammensat af promiente navne fra andre store bands) en kæmpe fremtid på metalscenen, og de har kun lige udgivet deres debut-EP sidste år.

Lyt på Spotify her. 


Jessie Ware

Stor pop blandet med disco og r’n’b; der er fart over feltet hos den britiske sangerinde, som har høstet anerkendelse over snart sagt hele branchen. Hun sammenlignes med Roísín Murphy og Kylie Minogue, og hvis du kan lide at danse til musik og lytte til en aldeles fremragende stemme, så skal du til Arena kl. 18.

Lyt på Spotify her. 


Lamin

Er du til dansk hiphop, vil du ikke gå glip af åbningskoncerten på Orange. Her sætter Lamin gang i festen, blandt andet med sit sommerhit, De Her Timer. Det er kl. 18.30.

Lyt på Spotify her. 


 

Frank Carter & the Rattlesnakes

Det her lyder som noget, jeg ville have været fuldstændig vild med som teenager. Punkrock, som man får lyst til at danse til. Der er noget poppet over det, lidt ligesom Greenday – og så fortæller Roskilde, at Frank Carter er kendt for at være den vildeste showman inden for punken. En garanteret oplevelse af de gode.

Lyt på Spotify her. 


Julie Pavon

Den danske sangerinde Julie Pavon var jeg så heldig at opleve på O Days sidste år, og den oplevelse gentager jeg meget gerne. Pavon leverer housepop med international potentiale, og hendes nummer Don’t Call Me Out fik hele Refshaleøen til at syde sidste sommer – eller sådan føltes det i hvert fald. Hun har en evne til at få dig til at føle, at du er på det helt rette sted, så gå ikke glip af denne koncert på Apollo kl. 19.30.

Lyt på Spotify her. 


Tyla

De afrikanske rytmer har været en stor ting det seneste årti – bare lyt til de største danske rapstjerner, ingen af dem kan undvære de afrikanske rytmer. Er du vild med den sommerlige fornemmelse, som disse rytmer bringer, sammen med noget sensuelt og sødmefuldt, så skal du opleve sydafrikanske Tyla, der debuterede i 2019 som bare 19-årig. Hun spiller på Arena kl. 20.30.

Lyt på Spotify her.


IceKiid

Jeg er stadig ikke kommet videre fra Icekiids nummer, ErruDumEllarHvad – det er i min bog stadig et af de fedeste sommernumre. Min Icekiid er bestemt selv kommet videre og har udgivet en hel del singler og et album siden 2020. Lige nu er han aktuel med Dark Room, som sammen med Tobias Rahim plager det danske sommerland. Helt sikkert en svedig fest, der starter kl. 21 på Eos.

Lyt på Spotify her. 


Lalalar

Straight out of Istanbul kommer en af de bedste basgange, jeg har hørt i længere tid. Lyt til nummeret, Hem Evimsin Hem Cehennemim, og fortæl mig, at det ikke er fedt. Det kan du ikke. Blanding af mellemøstlige toner og sang og den her rytme og basgang – den kommer du ikke til at stå stille til. Det er på Glora kl. 21.30.

Lyt på Spotify her. 


Doja Cat

Et af de helt store hovednavne, som byder på et mix af hiphop, r’n’b og pop. Hun er både storhittende og ukonventionel – og rammer derfor rimelig bredt i forhold til både dem, der kan lide et solidt popnummer, og dem, der gerne vil have noget mere unikt og kunstnerisk. Hun samler festen foran Orange Scene kl. 22.

Lyt på Spotify her. 


Jungle

Endnu et kæmpe topnavn, som spiller på Orange Scene kl. 1. Lidt ærgerligt, synes mor her, det er lidt for sent, men på den anden side; hvem bedre end Jungle til at sparke gang i nattepublikummet med numre som Busy Burning og Heavy California? Glæder mig også til at svinge hofterne til Casio og den nye Back On 74. Det er 70’er-soul, det er disco, det er funk: Det er fest!

Lyt på Spotify her. 


Vil du se resten af Roskilde Festivals program for onsdagen, finder du det her. 

Vil du have mere Roskilde Festival 2024? Læs om maden på festivalen, 10 unikke oplevelser på årets festival, og få din pakkeliste til festivalen