Brian Singh Rence | Københavnersnuden #303

0
405
Ugens Københavnersnude er Brian Singh Rence. Brian arbejder til dagligt som arkitekt på Christianshavn, men er også forsanger i det københavnske band Mandag Midnat, som lige nu er aktuel med EP og singlen “Vilden sky”. Mød Brian og hans København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Brian: Vores band Mandag Midnat har lige færdiggjort vores anden EP “Vilden sky”. Som release-koncert besluttede vi at sende live fra vores øvelokale i Heimdalsgade på Nørrebro. Og det var virkelig fedt at kunne samle folk til koncert på en ny måde i disse tider.

LC: Hvor bor du?
Brian: Jeg har over årene boet mange steder i KBH, men for 4 år siden rykkede vi i familien fra Holmbladsgade på Amager til Vanløse. Det var meget nyt land for os dengang, men stille og roligt er det groet på os. Det har sin helt egen charme med områder, hvor en masse små virksomheder ligger side om side med boliger. Det er fedt, når det hele ikke er så poleret og ensartet.

LC: Hvor går du tur?
Brian: Jeg går en gang imellem hjem fra en koncert eller biograftur fra Indre By og ud mod Vanløse. Der er noget virkelig fint i at spadsere igennem flere bydele f.eks. ad Gammel Kongevej, Smallegade og Peter Bangsvej og se hvordan den tætte by og larmen, i en glidende overgang, ændrer sig og bliver roligt og tætheden langsomt opløses.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Brian: Kaffebaren Heimdalsgade22, der ligger tæt på vores øvelokale.Og så er der åbnet Locals kaffebar i Vanløse, den er lille bitte og meget meget hyggelig.

LC: Hvor spiser du?
Brian: Ha ha, jeg har lige fået barn nummer 3, så jeg spiser mest derhjemme pt. Aj altså, fornylig var min hustru og jeg på Granola på Værnedamsvej, og der får man jo et lille skud pariserstemning, og DET kan godt anbefales 🙂 Ellers synes jeg, at Oysters and Grill er en perfekt kombination af god mad og uformel stemning.

LC: Hvor fester du?
Brian: Jeg er nok mest til at hænge ud på en bodega. Jeg har en forkærlighed for Bobi-bar i Klareboderne, fordi jeg engang boede i en lejlighed lige ovenpå. Der er altid en hyggelig stemning og en god blanding af unge mennesker med fart på, og stamfolket der hænger ud i deres dagligstue. Ellers er Peders i Sankt Peders stræde også en hyggelig ølkælder med rå murstensvægge, hvor man bare kan gemme sig i et hjørne med en øl og hyggesludre.

LC: Hvor inspireres du?
Brian: Jeg bliver tit inspireret, når jeg cykler. Det er som om, at alle de indtryk man får, når man kører igennem byen, sætter gang i alle mulige tanker. Det synes jeg er fedt. Og når jeg nu siger det, så udspringer Mandag Midnats single fra 2018 “Bjarne Riiserne” måske også af det. Den handler også om at cykle igennem byen, med alt hvad der dertil hører.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Brian: Der er noget vildt over Dokøen, som jeg godt kan lide. Når blæsten tager ved, og man står under de to gamle mastekraners kæmpe stålkonstruktioner og kigger ud over vandet og ind over byen, så er det sgu en fed følelse. Bl.a. derfor har vi også optaget vores senest musikvideo derude. En video, hvor vi alle har gået – og cyklet – baglæns gennem hele nummeret.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Brian: Jeg kører tit over Langebro på vej til arbejde, og hver gang jeg er midt på broen og kan se udsigten over byen og solen, der spejler sig i vandet, ja så gør det sgu en glad.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Brian: Jeg voksede op på Bryggen i start firserne, og der var nogle stærke beboergrupper, der så muligheden for at få de gamle pakhuse revet ned og lave en havnepark. Kommunen gik med på ideen, og da de var revet ned, blev der arrangeret dage, hvor beboere fra hele Bryggen kom ned og var med til at plante græs og ordne. Det er et godt minde om, hvordan byen kan skabes i fællesskab.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Brian: Altså nu arbejder jeg jo som arkitekt til dagligt, så en lidt nørdet og sjov idé som jeg tit har brugt er, at kigge opad der hvor man bevæger sig rundt. Hvad sker der f.eks. på Strøget fra 1.sal og op? Man opdager, at gader som man kender godt pludselig bliver helt nye og anderledes.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Brian: Jeg synes, at byen har rigtig mange fine steder og muligheder for at opleve ting. Dog synes jeg, at København mangler at finde balancen mellem fest og farver og almindeligt dagligdags liv. Jeg er meget fan af, at der er events, der slår rammenere lidt i stykker men, som der også har været skrevet utroligt meget om i pressen, så skal der være plads til alle. Den balance mangler.

LC: Dit soundtrack til byen?
Brian: Ja, det er svært, det ændrer sig jo hele tiden. Men at cykle gennem byen og høre Minds of 99 eller Francis and the Lights er noget jeg gør tit.

Brian og bandet Mandag Midnat har netop udgivet singlen “Vilden Sky”. Musikvideoen er optaget ude på Holmen i ét take baglæns.

[ot-video][/ot-video]

Tak fordi du ville dit København med os, Brian!