Susanne Baden | Københavnersnuden #302

0
469
Ugens Københavnersnude er journalist på Alt.dk, Susanne Baden. Hun er inkarneret nørrebroer og nyder at besøge både vand, park og kulturperler. Hun har trods sin unge alder allerede arbejdet adskillige steder i mediebranchen, blandt andet hos DR og radio 24Syv – og her deler hun sine yndlingssteder i København.

 

LC: Hvad pusler du med for tiden?
SB: Til daglig er jeg journalist på ALT.dk, som er Danmarks største og mest besøgte livsstilsite. Jeg skriver primært om samfund, kultur, trends, guides og ikke mindst om mennesker med noget særligt på hjerte. Den seneste tid har vi – udover corona – haft travlt med emner som klima, kropsaktivisme, racisme og sexisme. Der sker nogle megaseje og vigtige ting på de fronter i vores samfund lige nu!

LC: Hvor bor du?
SB: På Nørrebro lige mellem Balders Plads og BaNanna Park. De seneste +12 år har jeg haft base i denne bydel, som jeg holder helt utrolig meget af.

LC: Hvor går du tur?
SB: Gerne i hele København. Jeg elsker, at byen er fyldt med små åndehuller på overraskende steder. Et af de steder, jeg har trasket mest rundt, må være på Assistens Kirkegård, fordi den tidligere nærmest var min ”baghave”. På Nørrebro ligger også Den mosaiske kirkegård ved Møllegade, som er et ret fint og lidt skjult sted. I sommer gik jeg desuden ofte ud til Svanemøllen og kombinerede det med en badetur, hvilket virkelig også kan anbefales.

 

LC: Hvor drikker du kaffe?
SB: Jeg er glad for Minas Kaffebar på Nørrebrogade, hvor man kan få god og billig kaffe til 15 kroner.

LC: Hvor spiser du?
SB: Hvor som helst. Seriøst. Elsker mad og at prøve nye steder, hvilket gør København til en helt fantastisk by at bo i. Skulle jeg vælge lige nu, ville jeg tage på BarPasta i Vedbækgade og nyde deres lækre tatar, en cremet cacio e pepe og slutte af med en camapari.

LC: Hvor fester du?
SB: Jeg er nok mest til brune værtshuse og vinbarer, som der heldigvis ligger en del af i mit hood. Blandt de lokale favoritter er Esrom Kroen i Esromgade, BAR i Kronborggade og den familiedrevne bodega Viggos Bar Frederiksborgvej, hvor de plejer at have en skøn quiz hver onsdag. Terroiristen i Jægersborggade og Vinhanen i Baggensensgade hører til blandt hæderlige, lokale vinsteder.

LC: Hvor inspireres du?
SB: På byens museer, gallerier og til koncerter. Men det kan også være at gå en tur ned ad gaden og se på mennesker og opleve stemninger.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SB: Når jeg er omgivet af gode mennesker.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SB: I sommer var jeg småforelsket i byen, hver gang jeg var ude at bade ved Svanemøllen Strand.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SB: Jeg har lyst til at svare: Alle lune sommeraftener.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SB: Skaf en cykel og tag på tur rundt i byen. Spis morgenmad på Alis Bageri på Nørrebrogade (ikke fordi det er fancy-fint, men de har virkelig god humus), gå tur rundt om søerne, se på byens gadekunst, nyd frokost ved Torvehallerne (husk østers!), drik øl på Refshaleøen, tag en guidet kanalrundfart, shop i de små specialforretninger i Jægersborggade, hop i havnen ved et af havnebadene, se en god teaterforestilling – og tag ud og hør masser af live musik, fx på en af byens festivaler, som UHØRT eller Jazzfestival på Balders Plads.

LC: Dit soundtrack til byen?
SB: Jeg går altid med podcasts, radio, lydbøger eller musik i ørene. For tiden er det forskellige podcasts fra app’en Talk Town, P1 om morgen og P6 BEAT om eftermiddagen, jeg har lige afsluttet lydbogen ’Meter i sekundet’ af Stine Pilgaard, mens sommerhittet må have været ’Blå Himmel’ med Kesi, som jeg har forsøgt at strække indtil nu, hvor efteråret efterhånden har taget over med et mere gråt look og løvfald. Men det kan nu også noget…

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SB: Flere billige lejligheder – og mindre af det dér glasbur-byggeri, som kun arkitekter (og måske også deres mødre) må kunne holde af?!

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit skønne København med os, Susanne!

God dag herfra!