TigerSwan | Københavnersnuden #301

0
512
TigerSwan

Denne uge har vi glæden af at have hele tre Københavnersnuder – Stefan, Christopher og Andreas – der tilsammen danner gruppen TigerSwan. De udgav deres seneste album H/E/R i september, og er godt igang med at skrive deres næste udspil. Her deler de deres København.

 

LC: Hvad pusler I med for tiden?
Stefan: Vi skriver på vores næste udspil og er egentlig meget godt i gang allerede. Samtidig overvejer vi at udgive lidt akustisk igen. Det er længe siden, og det er noget, som ligger os nært.
Christopher: Det Stefan siger. Der er fuld gang i sangskrivningen.
Andreas: Vi har heldigvis et dygtigt hold bagved, som står klar, når sangene er færdige. Lige nu håber vi på at udgive noget inden jul. Vi må se.

LC: Hvor bor I?
Stefan: Jeg bor på grønttorvet i Valby. Moderne faciliteter, skønt nærmiljø, højt til loftet og et stenkast fra centrum. Helt ideelt for en børnefamilie
Andreas: I Valby, ligesom Stefan. Faktisk utroligt tæt på hinanden.
Christopher: Jeg er lige rykket tilbage til barndommens gader i Vallensbæk. Efter mange år med tæt trafik, bilos osv., var det tiltrængt, da jeg arbejder uden for byen. Samtidig er det et dejligt smørhul, hvor det ikke tager mere end 20-25 minutter ind til byen med bil eller tog.

LC: Hvor går I tur?
Andreas: Søndermarken og Frederiksberg have. Smukke små åndehuller i byen, som bare er helt fantastiske!
Stefan: Alle steder i byen. Men oftest i Valby Parken.
Christopher: Da jeg boede på Frederiksberg, var det enten i Frederiksberg have eller en lille park i nærheden af, hvor jeg boede. Og ellers trillede jeg ofte ned af Gammel Kongevej.

LC: Hvor drikker I kaffe?
Stefan: Jeg har den bedste espressomaskine, så oftest på min altan. Hvis jeg drikker ude, er det oftest på Mad og Kaffe på Sønder Boulevard.
Andreas: Snabel B på Toftegårds Allé, og den på toppen af Illum – kan aldrig huske hvad den hedder  (Original Coffee, red), men kaffen er god!
Christopher: Jeg er den eneste, som ikke drikker kaffe i dette foretagende. Vores livemusikere er også hungrende kaffe-mennesker. På vores tur i Japan, hvor vi konstant var i søvnunderskud, var en latte noget af det, der blev indtaget mest. Vi har et gruppebillede fra turen, hvor jeg er den eneste, som ikke står med en kaffe i hånden.

LC: Hvor spiser I?
Stefan: Mad og kaffe Sønder Boulevard, Halifax, Valby, Grød, Vesterbrogade, Kanagawa, Vesterbrogade
Christopher: Sporvejen på Gråbrødretorv. Elsker man træder ind i en tidslomme, og så er deres burger bare god. Men den mest fantastisk middag, som jeg har fået i København, var på Damindra. Kæmpe oplevelse.
Andreas: Mon Amour tæt ved Vorfrue kirke, dejligt fransk mad til en god penge!

LC: Hvor fester I?
Stefan: Det er primært private fester, jeg går til efterhånden. Men har ikke noget fast sted faktisk.
Christopher: Har ikke rigtig nogen favoritsteder. Det ender ofte med at vi drikker/fester på selve spillestedet, og ellers ender vi altid på et sted i nærheden, så det er meget forskelligt. Et job i Århus endte ud i den fedeste privatfest, da et par bekendte boede tæt på, og vi skulle bare lige stille vores gear i deres lejlighed… Endte med vi var 12-15 personer, som gav den maks gas.
Andreas: Henover sommeren har det været bryllupper og privatfester. Nogle gange står den også på de brune værtshuse i Christianshavn. Skøn stemning.

LC: Hvor inspireres I?
Christopher: I selskab med inspirerende og/eller dygtige mennesker. Rammerne er ikke nødvendige, men det gør da ikke noget, at de følger lidt med, selvom at vi engang har skrevet en sang i en kælder i San Francisco, mens rotterne løb på rørene, og der stod alle mulige gamle møbler omkring os.
Andreas: Om aftenen, når man sidder ned med alle sine tanker, og på ferier. Det giver stof til eftertanke!
Stefan: Igennem den musik, som lyttes til. På Spotify, livemusik osv. Det er den vibe og følelse, man får ud af et godt musiknummer, som får en til at hungre efter mere og skabe noget, som er tilnærmelsesvist lige så fedt! Når den musik, man lytter til, puster til passionen, så er det, at man slet ikke kan stoppe igen.

LC:  Hvad er jeres yndlingssted i København?
Stefan: Sønder Boulevard, Vesterbro, Tingstedet, Valby, Stefansgade, Nørrebro, Søndermarken, Frederiksberg, Amager Fælled, Bryggen og hele dets havneområde.
Andreas: Christianshavn. Når by og vand smelter sammen, er det for vildt. Nok også derfor, jeg har været fem gange i Venedig – det gør sgu noget for mig, i København og Italien.
Christopher: Har altid elsket de små sidegader med de lidt skæve og anderledes butikker. Det er så svært at sætte ét sted som yndlings. Men området omkring Faraos Cigarer og Sporvejen har altid ligget mig nært, da jeg kom der meget som barn, i tegneserie afdelingen. Der lå mange hyggelige butikker dér. Faktisk også i en butik i det område, at jeg købte mine første to guitarer. Tror det hed “Guitarkælderen”.

LC: Hvor har I sidst følt jer forelsket i København?
Andreas:Kitchenette på Frederiksberg.
Christopher: Jeg elskede at bo på Frederiksberg og i Valby. Begge steder kunne noget. Men specielt området, da jeg boede på Frederiksberg, tæt ved Forum Metro, var speciel. Det var hyggeligt, lige meget om du drejede til højre eller venstre eller gik ligeud.
Stefan: Jeg bliver nemt forelsket i København, når jeg bader i selve havnen, enten ved Teglholmen og havnemiljøet omkring Bryggen. Jeg bliver især forelsket, når jeg tænker på, at det er et af de reneste havnebassiner tilknyttet en storby i verden. Så bliver jeg ret vild i varmen!

LC: Hvad er jeres bedste minde om København?
Andreas: Uh, der er mange! Et af de rigtig gode var, da vi spillede til Copenhagen Ironman, når atleterne kom i mål. Byen summede, vi spillede for flere tusind mennesker og jeg high-fivede Kronprinsen, da han var 30 meter fra mållinjen.
Christopher: Hopper på Andreas’ minde dér. Det var stort! Vi skulle spille et Coldplay nummer, når Kronprinsen kom i mål, så de skulle give os en heads up lidt inden. De var så lidt tidligt på den, så det blev en ekstremt lang udgave af den sang, haha!
Stefan: Ja, det er et stærkt minde! Fed dag. Vi har heldigvis en del fede aftener at tage af, når det kommer til koncerter rundt omkring i København. Vores seneste koncert på BETA2300, var også en kanon oplevelse, eller vores release reception for nyligt, på Vin46 i Valby. Det var stort.

LC: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Stefan: En kajaktur igennem hele havnen ved solnedgang!
Andreas: En latte i hånden, tag en cykeltaxa eller din egen cykel igennem byen, slut af ved Christianshavn og nup en frokost ved en af de små caféer ved vandet.
Christopher: Godt spørgsmål! Der er jo mange. Men kom uden fra det centrale København, de mættede gader, og oplev de små skønne områder, som gemmer sig derude.

LC: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
Andreas: Det eneste København mangler, er et stabilt godt vejr. For når det er godt vejr i København, er det det fedeste sted i verden!
Stefan: En bilfri zone kunne være rigtig lækkert!
Christopher: Jeg kan ikke lige komme på noget. København har sgu meget af det hele. Lige pt. skal de hvert fald sørge for, at de ikke får lukket for alle spillestederne mm. pga manglende støtte..

LC: Dit soundtrack til byen?
Andreas: København af Ulige Numre. Oplagt… ja… Men sangen indkapsler jo det hele omkring vores by.
Christopher: Closer To The Edge, med 30 Seconds To Mars. Den sætter sgu altid gang i en.
Stefan: Kings of Leon – Rock city

 

Tusind tak, fordi I ville dele jeres København med os, Andreas, Christopher og Stefan. 

Følg TigerSwan på Facebook her. 

 

GOD SØNDAG!