Fem fabelagtige restauranter i København lige nu

2
419
Det vrimler med gode spisesteder i København – og dem vil vi gerne beholde, selv under og efter Corona er blevet sat under kontrol. Her får du top fem over de restauranter, som vi nyder at besøge allermest lige nu.


Af Louise Taarnhøj

Billede er lånt fra restaurantpolly.dk
Polly på Gammel Kongevej

Polly har overtaget lokalerne efter café Laundromat – den islandske café, som havde sin storhedstid i nullerne. Nye tider er kommet, og Polly er en af de restauranter, som københavnerne virkelig har sværmet om siden åbningen december sidste år.

Det er med god grund, for Polly lever simpel og god med med gode råvarer. Uden bullshit, som de selv siger.

De laver fantastisk mad til fornuftige priser, overvejende grønt. Det kan dog være svært at få bord i weekenden, så husk at booke bord i forvejen.

Restaurant Polly, Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg, restaurantpolly.dk

 

Mangia, Bagerstræde (Vesterbro/Frederiksberg)

Er du til solid italiensk mad, der får dine smagsløg til at synge, så er Mangia det første sted, du skal sætte dine ben. Mangia ligger på Bagerstræde, et helt umuligt sted at lægge en restaurant, for det er en lidt overset gade, hvis ikke du kender den. Gaden har dog vokset sig til at indeholde to vinbarer og endnu en restaurant, så måske har Mangia gjort noget særligt for gadens ry.

I hvert fald har Mangia tæt på udsolgt hver aften, og alle de fem gange, jeg har spist der, har der været fyldt med glade mennesker. Det er samme slæng, som også ejer Bevi Bevi og Bar la Una, som man heller ikke går galt i byen hos.

Mangia har i øvrigt serveret den bedste pastaret, jeg nogensinde har smagt i København.

Mangia, Bagerstræde 9, 1617 København, mangia.dk 

 

Roberta ved Sortedams Dosseringen, Nørrebro

Søren Frank var rasende, da han havde besøgt Roberta sidste år og kvitterede med en enkelt stjerne for en aften, hvor intet spillede, hverken mad, servering eller stemning.

Jeg har dog haft en god aften på Roberta, som er en syd- og mellemamerikansk mad, meget farverigt med masser af smag og rigtig gode drinks. Roberta er en del af Madklubben, hvilket ikke er udpræget positivt, hvis du spørger mig, men maden her er over deres sædvanlige mellemniveau, synes jeg.

Restaurant Roberta, Sortedam Dossering 3, 2200 København, madklubben.dk

 

Baka d’busk på Nørrebro

Min veninde Lene introducerede mig i sensommeren for denne plantebistro på Rantzausgade.Man skulle ikke tro, man kan lave så velsmagende og spændende mad kun på grøntsager – men det kan Baka d’busk. Helt klart bedste grønne restaurant i København, der er nærmest noget rock’n’roll over det her uformelle og instagram-venlige sted. Stemningen er festlig, betjeningen imødekommende – og gæsterne har en fest, det er nemlig blevet et favorit hangout for grøntsagsbevidste unge københavnere.

Baka d’busk, Rantzausgade 44, 2200 København, bakabistro.dk

 

Restaurant Tolv, Vesterbro

En af mine yndlingsrestauranter – med de sødeste ejere. Gode råvarer i sæson, går op i bæredygtighed og har fået virkelig gode anmeldelser. Ligger i mellemklassen prismæssigt, men man får virkelig meget for pengene. Kunne godt gå hen og få en Bib Gourmand til næste år.

Restaurant Tolv, Enghave Pl. 12, 1670 København, restauranttolv.dk

2 COMMENTS

Comments are closed.