BRUNCH PÅ MAD & KAFFE

2
415
Mad & Kaffe

I torsdag brugte jeg starten af den hellige dag på at spise brunch på Mad & Kaffe på Sønder Boulevard sammen med søde Camilla fra Copenhagenbyme.com. Ikke nogen dårlig idé, skulle det vise sig.

Mad & Kaffe

Jeg er faktisk holdt lidt op med det der brunch. Dels fordi, jeg ikke har lyst til at springe måltider over (hvorfor dog snyde sig selv for én af dagens tre absolutte højdepunkter?), og dels fordi, jeg ofte føler, at der ikke er kræset lige så meget for maden, som hvis man bestiller enten morgenmad, frokost eller aftensmad.

IMG_2082

Byens bedste?

Rygterne havde dog svirret i noget tid på Vesterbro. En ny type brunch, som ikke forsvand i masseproduceret plastikrøræg, frugt på dåse og Nettos lokale brunchpandekager, straight out of mikroovnen – værsgo, så’ der serveret – var dukket op i bydelen! Faktisk var der nogen, der hviskede i mit øre, at dette sted kunne gå hen og blive kåret til Byens Bedste Café 2015!

Mad og Kaffe på Sønder Boulevard laver virkelig god brunch. Konceptet er, at du vælger enten 3, 5 eller 7 ting fra kortet, så du selv kan sammensætte din helt egen tallerken – eller morgenbræt, som de kalder det her. Maden serveres nemlig på noget så moderne som et skærebræt. Vi er jo på Vesterbro.

Rørøg og chorizopølse
Rørøg og chorizopølse
Travl, men hygggelig

På denne torsdag, en helligdag, hvor hele Vesterbro sov længe, var der travlt, rigtig travlt, og tjeneren prøvede at bevare roen, så man kunne se i ansigtet på ham, at han kontinuerligt talte til ti. Han havde lært, at det ikke nyttede at stresse, selvom det lå til hans personlighed. Godt kæmpet, han var på alle tider venlig og smilende, trods travlheden, og trods at intet ud over det sædvanlige kunne lade sig gøre. Det drejede sig om, at Camilla ikke kunne få sin kaffe til maden (kun før), og at vi ikke kunne få at vide, når der var et ledigt bord udenfor (ganske forklarligt, for vi var helt sikkert ikke de eneste, der havde bedt om den ekstra service).

Røget laks
Røget laks
Perfekt laks og skyr – lidt småt med desserterne

Jeg gik efter deres øko-røræg, chorizo pølser, røget laks og skyr med granola og bær. Og så fik jeg en lille kurv lækkert brød til. Jeg plejer ikke at gå uden om desserterne, men de så ikke så gode ud, som jeg forventer dem. Altså ikke Meyers-lækre. Desværre, ellers havde denne brunch været helt perfekt.

Skal jeg opsummere brunchen, lyder det således:

+
– Mulighed for at vælge præcis det, du helst vil komme i maven
– Virkelig lækker laks, røræg og skyr med granola
– Venlig servering ved bordene
– Bestilling i baren er faktisk en fordel, for du betaler med det samme og skal derfor ikke vente på regning
– Billigt – min regning blev på 130 kr. Fem retter koster sølle 95 kr., og du bliver mæt


– Virkelig travlt – husk at reservere bord
– Ikke muligt at få kaffen til brunchen – den bliver lavet, når du bestiller, og brunchen kommer 20 minutter senere (når kaffen er drukket)
– Ikke gode nok desserter – kunne de få en aftale med Meyers, ville det være lige i øjet

Trods de tre minusser, så kommer jeg helt sikkert igen, for maden smagte mig virkelig meget, stemningen var dejlig, og personalet var trods travlheden venligt.

Thumbs up, Mad & Kaffe.

/Louise

Skyr med granola og bær
Skyr med granola og bær

2 COMMENTS

Comments are closed.