Carl Winther | Københavnersnuden #496

0
474
Fotocredit: Carolina Vallejo

Ugens Københavnersnude er pianist Carl Winther. Han er søn af trompetisten Jens Winther, har selv spillet klaver, siden han var 6 år gammel, og studeret på Rytmisk Musik Konservatorium. Carl har turneret meget af verden rundt med sin musik, siden han var 20 år gammel, og har bl.a. været i Afrika 34 gange. Den 7. juni er han aktuel med albummet ‘WAW!’ med sin nye trio Winther/Andersson/Watts. 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Carl Winther: I øjeblikket sidder jeg og arbejder med en ny kommende plade. Men den 7. juni udgiver min nye trio Winther/Andersson/Watts albummet ‘WAW!’. Trioen består, udover mig, af danske Richard Andersson på bas og den verdenskendte amerikanske trommeslager Jeff ‘Tain’ Watts. Man kan opleve os live til efteråret, hvor vi spiller på Christiania Jazz Club den 9. oktober.

Fotocredit: Jonas Lyngdam

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Carl Winther: Jeg bor på Østerbro ved Kildevældskirken. Her har jeg boet nu i 2-3 år. Har min egen lejlighed med udsigt over Kildevældsparken og kirken. Jeg nyder at bo her, her er så dejligt lyst. Jeg boede før i en kælder på Østerbro i flere år, hvor der var musikstudier, og da jeg ikke havde nogen vinduer, flød nat og dag lidt sammen til sidst. Det havde også sine fordele selvfølgelig, f.eks. kunne man skrue fuldt op for musikken midt om natten, når man var i højt humør og lige kommet hjem efter en fed koncert. Men samtidigt havde det også sine mørke sider. Det er i hvert fald skønt at bo på 4. sal nu og få noget lys og frisk luft. Det minder jeg mig selv om dagligt.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Carl Winther: Jeg går stort set dagligt ned til stranden ved Svanemøllen Station. Det tager mig omkring 10 minutter at gå derned hjemmefra, og jeg elsker duften af hav og den friske luft. At gå ned og bade en varm sommerdag er for mig København, når det er bedst.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
CW: Jeg drikker ikke kaffe og går meget sjældent ud på café, da jeg syntes, det er for dyrt. Jeg er en te-drikker, og nyder dagligt mange kopper earl grey med mælk derhjemme.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
CW: Jeg elsker indisk mad, så når jeg går ud og spiser, går jeg gerne på Tandoori Masala på Nørrebrogade. Det syntes jeg, er en fremragende restaurant. Jeg er kommet der i mange mange år sammen med min familie, også da den lå på Halmtorvet. Der er hyggeligt og maden er fantastisk og rimelig billig. Min yndlingsret er absolut butter chicken.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
CW: Hvis jeg går ud, er det gerne på Christiania Jazzclub, La Fontaine eller Det Hvide Lam f.eks. Jeg kan godt lide stemningen de steder, fordi det er intimt og en rar og hyggelig atmosfære at være i. Jeg er personligt nok mere til de små steder, f.eks. barer hvor man kan sidde og snakke sammen, fremfor de helt store klubber med enorm høj musik. Sådan tror egentligt, jeg altid har haft det. Elsker også de store steder en gang imellem til specielle arrangementer, såsom da jeg hørte KRS ONE sidst i Pumpehuset, men ellers er det mest de små barer, jeg hænger ud.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
CW: Jeg inspireres ofte af bare at cykle rundt gennem byen. Det kan være om formiddagen, når jeg er på vej ud at øve og mærker den friske luft og energi fra alle folk, der er på arbejde. Eller om natten, når jeg selv cykler hjem efter en koncert, jeg har spillet og byen er helt tom. Begge dele er lige inspirerende. Ellers bliver jeg altid inspireret, når jeg er ude og høre folk spille eller jeg sidder og snakker med mine venner over en danskvand om fælles interesser, alt fra kunst, mad, historie til musik.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
CW: Der er mange steder, jeg elsker i København, så det er svært at vælge bare et enkelt sted, men jeg har altid, siden jeg var lille, elsket at gå på Glyptoteket. Jeg synes, de har nogle fantastiske billeder og skulpturer derinde. Der er lidt af alt muligt plus Palmehaven, så det bliver aldrig kedeligt, syntes jeg. Mit nye favoritværk derinde er en kæmpe afbildning af sten af en de gamle sumeriske guder.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CW: Forleden jeg var ude og høre hiphop i Gårdhaven ved Pumpehuset. Der var en super stemning derinde, godt vejr og fyldt med folk. Jeg var selv ude sammen med nogle venner og det var rart, at være ude sammen og høre noget livemusik. Det er ligesom om København lysner helt op, når solen og sommeren kommer. Alle folk er så glade. Det er skønt. Det elsker jeg.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
CW: Mine bedste minder om København er nok Copenhagen Jazzfestival i juli. Der er altid fyldt med fede koncerter og nye bekendtskaber. Jeg husker utallige koncerter jeg hørte, da jeg var lille og min far hev mig med ud for at høre musik. Der var mange unikke oplevelser. Husker de helt tætpakkede røgfyldte klubber med intens musik, der kørte for fuld udblæsning. De senere år har jeg selv været på scenen og spille en masse fede koncerter med blandt andre den amerikanske saxofonlegende Jerry Bergonzi, den amerikanske trompetist Tim Hagans eller nu til sommer den fantastiske Joel Frahm på saxofon. Jeg spiller blandt andet med Joel den 14. juli i Tårnby sammen med mine gode venner Richard Anderson og Anders Mogensen.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CW: Jeg anbefaler varmt at gå på Christiania Jazzclub den 9. oktober for at høre min nye trio WAW. Det bliver et brag af en koncert. Da vi spillede der sidste år, var der helt fyldt med folk og en fantastisk stemning mellem os på scenen og publikum. Denne gang vil det ganske givet blive endnu bedre, da musikken har haft tid til synke ind på os alle tre, har modnet lidt og vi har haft tid til at fordybe os lidt mere i numrene.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
CW: Jeg kunne godt savne flere unge folk til live jazzkoncerter nogle gange. Det virker lidt som om der er færre og færre, der går ud og hører livejazz efter corona virussen. Jeg savner nogle gange de sene nætter på klubberne fyldt med folk til live jazzarrangementer.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
CW: Mit soundtrack til byen er absolut vores nye single, Deconstructing Mr X som jeg personligt syntes er et frisk moderne track som passer perfekt ind i Københavns friske puls.

 

Du kan se kommende koncerter med Carl Winther på Facebook og høre mere af hans musik på Youtube.

Albummet WAW! udkommer den 7. juni, og du kan opleve trioen Winther/Andersson/Watts den 9. oktober på Christiana Jazzclub – find billetter til koncerten her.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Carl!