Alt du Skal Vide om Copenhell 2024

0
66
Alt du skal vide om Copenhell 2024

Copenhell 2024 løber snart af stablen, og det bliver med garanti en mindeværdig festival med fede koncerter, talks, og en række nye tiltag og spændende arrangementer. Her er alt, du skal vide for at blive klar til Copenhell og få den bedste oplevelse.

 

Af Louise Bro

1. Download app’en og få din billet inden festivalen

Når først der bliver åbnet for helvedes porte, og musikken går i gang onsdag d. 19. juni, gider du ikke spilde tiden på at stå kø! Hvis du gerne vil undgå at spilde tiden ved indgangen, kan du få dit armbånd på forhånd. På Onkel Dannys Plads kan du sikre dig dit armbånd, finde lidt nyt merchandise, drikke en kold øl, og varme op med livemusik før festivalen starter. Husk også at downloade den helt nye Copenhell app på App Store eller Google Play, så du er sikker på, ikke at gå glip af noget. Hent dit armbånd på Onkel Dannys Plads:

 • Lørdag og søndag d. 15-16. juni kl. 12-20
 • Mandag og tirsdag d. 17.-18. juni kl. 14-20

 

2. Farvel til Smadreland, hej til Boneyard

What? Ingen Smadreland? Nej, i år har Copenhell valgt at erstatte Smadreland med det nye område Boneyard. Det ligger samme sted ved siden af Dokken og kommer til at have samme industrielle, post-apokalyptiske stemning. Du kommer måske ikke til at kunne smadre noget, men det bliver efter forlydende et sted, hvor du både kan prøve mange ting af, og få testet dine grænser. Derudover kan du i Boneyard se frem til en række aktiviteter og underholdning hver dag mellem kl. 12.30-18.30 bl.a.:

 • BMX- og skatershows: Spektakulære stunts hver dag i samarbejde med Monster.
 • Minikoncerter: Intime koncerter med bands fra den danske undergrund.
 • Teater og workshops: Inklusive The Return of the Iron Ghouls og Øens Dæmoner.

3. Sort Sol specialkoncert

Copenhell 2024 præsenterer et rekordstort antal bands, hvoraf mange er nye på festivalen. Der vil være over 75 bands fordelt på fire dage. Vi har (med kyndig vejledning) allerede givet vores bud på, hvilke bands du skal se på årets festival – du kan se vores Musik-Guide HER.

Foruden de forslag, kan du på årets festival også se frem en helt eksklusiv og unik koncert med Sort Sol. Med en 40 år lang karriere bag sig, bliver der helt sikkert skudt en masse af de store bangere af. Men til denne koncert har Sort Sol også fået helt frie hænder og kunstnerisk frihed til at skabe en helt særlig og uforglemmelig oplevelse.

 • Oplev den unikke koncert med Sort Sol: Lørdag kl. 23.45 på Hades

 

4. Drikkevarer og specialøl på årets festival

Uden mad og drikke duer helten ikke! Og du kommer helt sikkert ikke til at gå ned på hverken mad, kolde drikkevarer eller Fernet shots på Copenhell 2024. Læs mere om Hvor du skal spise på Copenhell HER. Og så der er også lidt andre læskende nyheder, som du skal holde øje med:

 • Specialøl: Brooklyn Brewery har igen i år lavet en eksklusiv bryg til årets festival – Time Machine IPA, som er en hazy, hoppy IPA med forfriskende og tropiske noter. Find øllen i Brooklyn’s Bar ved Gehenna scenen. Den Gyldne Dame vender også tilbage i en specialdesignet 50cl dåse, som du kan købe i alle barer på festivalen.
 • Whiskey & Fernet: Luke’s Bar er igen at finde på pladsen med et bredt udvalg af whiskey og en spændende ny cocktail menu. Du finder Luke’s Bar umiddelbart efter indgangen. Og ingen Copenhell uden Fernet, og du kan som altid også tage et smut forbi Fernet-Branca Bitter Bar, som du i år finder inde i Tutten.
 • Naturli Shake: Der er jo varmt i helvede, så Naturli’ laver igen i år en iskold shake med vaniljeis, kaffelikør og vodka. Skal du køles ned med denne forfriskende, finder du Naturli’ Bar i madområdet tæt på Pandæmonium scenen.

5. Spændende talks på Copenhell Con

Copenhell Con området vender tilbage for tredje år i træk – så vi kan nok godt sige, at det er kommet for at blive. Her kan du trække dig lidt tilbage mellem koncerterne, nørde alt indenfor gaming og høre en række fascinerende talks, der kombinerer metalmusik med forskellige nørdkulturelle elementer. Dette års program omfatter bl.a.:

 • Fankultur, nørderi og true crime: Er du trekkie eller mere til The Force? Så kan du tage med til det endelige fanopgør mellem Star Trek og Star Wars onsdag kl. 20. Du kan også blive klogere på virkelighedens arbejde som retsmediciner i forhold til fiktionens med krimiforfatter Janni Pedersen og retsmediciner Asser Hedegård Thomsen lørdag kl. 13.
 • Helte- og horrormusik: Kerry King (ja ham fra Slayer) besøger i år Copenhell med sit nye soloprojekt, der handler om blod, død, krig, helvede og satan. Foruden koncerten, kan du også opleve en talk med ham fredag kl. 20. Er du mere til helte end horror, så skal du tage til en talk med de svenske metalkrigere Hammerfall, der snakker om heltemusik og nørdede inspirationskilder torsdag kl. 17.
 • Religion og musik: Hvad sker der, når religion kombineres med en musikgenre som punk og dens ofte antiautoritære og antireligiøse verdensbillede? Det kan du blive klogere på med religionsforsker Johanne Louise Christiansen fra SDU fredag kl. 14.45.

 

6. Fodbold på storskærm

Farver er ikke det, man ser mest af på Copenhell, men det kommer til at ændre sig torsdag. Du skal selvfølgelig ikke snydes for lidt fodboldfeber, bare fordi du er på festival. Du kan nemlig se Danmark-England torsdag den 20. juni kl. 18:00 – lige midt i COPENHELL! I Biergarten-teltet kommer der storskærm op, og så skal der lå-lå-låles.

 

Vi glæder os helt vildt til Copenhell 2024!!! Du kan holde dig opdateret med flere nyheder om årets festival på app’en, Facebook, Instagram eller på Copenhells hjemmeside.