Guide: Disse bands skal du se på Copenhell 2024

0
139
Disse bands skal du se på Copenhell 2024

Med ganske få uger til Copenhell 2024, kan vi vist roligt sige, at opvarmningen og nedtællingen er i fuld gang!!! Og hvordan varmer man bedst op? Med musikken du kan opleve på årets festival, selvfølgelig. Vi har som altid allieret os med Morten Eskildsen, som her kommer med sine bud på hvilke bands, du skal se på Copenhell 2024.

 

Af: Morten Eskildsen & Louise Bro

 

Vi er SÅ klar til endnu en varm omgang i helvede, når Copenhell igen åbner for festen på Refshaleøen den 19.-22- juni. Nedtællingen er godt i gang. Jeg (Louise Bro) mangler egentlig bare at få sat de sidste nitter på min battle vest, og så er jeg festivalklar. Men ingen Copenhell uden hårdtslående og høj musik! Så jeg har som altid fået Morten Eskildsen til at komme med sin liste over de 14 bands, du skal se på Copenhell 2024. Hvis du deler musiksmag med Morten, så husk at downloade Copenhell app’en på App Store eller Google Play, og sæt hak ved disse bands, så du ikke misser dem på festivalen.

Her får du Morten’s LOVECPH X Copenhell 2024 musikguide:

1. The Offspring

90’erne har ringet, og de vil gerne være aktuelle i 2024. Vi må se, om det kan lykkedes for årtiet, når “afkommet” gør deres entré på Copenhell – ovenikøbet på HELVÍTI onsdag kl. 18.30.
Må indrømme, at jeg er liiiidt skeptisk men også glad i låget, for jeg er temmelig sikker på, at alle (og undertegnede) fra efterskolegenerationen 1994 og frem med stor glæde og entusiasme vil skråle med på sange som “Come Out and Play”, “Original Prankster”, “Pretty Fly For a White Guy”, “The Kids Aren’t alright” (ja jeg ku’ blive ved) og ej at forglemme den tidsløse klassiker “Self Esteem”… LA LA LALALA LA LA LALALA!!!

The Offspring spiller: Onsdag kl. 18.30 på Helvíti – Få en forsmag HER

 

2. Avenged Sevenfold

Blandt fans, bedre kendt som A7X. Bandet spiller solid amerikaner metalcore/rock og er kendt for deres store arenashows med tonsvis af energi, hurtige guitarer og ikke mindst M. Shadows’ velkendte småskingre screamo vokal. A7X spiller onsdag aften kl. 21.30 og er som bekendt en headliner i år, så det er nok en god idé at komme i god tid, for der bliver helt sikkert tæt pakket foran HELVÍTI.

A7X spiller: Onsdag kl. 21.30 på Helvíti – Få en forsmag HER

 

3. Brand Of Sacrifice

Ligegyldigt hvor fuld, skæv, dum eller træt du var om onsdagen, så er der mødepligt kl. 12.30 om torsdagen. Hvorfor? Fordi du skal holde 3 dage mere! Og denne kvintet fra Canada er bare ikke noget, du vil gå glip af – hvis du vel at mærke er til moderne dødskåre. De 5 gutter i bandet skal med sin kompromisløse deathcore og tunge breakdowns nok gøre sit for at ryste dit skellet igang, bare rolig. Mød op på PANDÆMONIUM og få dit første tømmermænds fix i 2024 udgaven af Copenhell – du bliver ikke skuffet!

Brand of Sacrifice spiller: Torsdag kl. 12.30 på Pandæmonium – Få en forsmag HER

 

4. Thy Art Is Murder

Deathcore fra down under. Bittersødhed forude!! CJ skred fra bandet, og der skulle ny frontmand i TAIM – en arv man ikke bare lige løfter…og dog. Ring til Aversions Crown og tyv-stjæl-lån deres front-brøler Tyler Miller og alt bliver godt igen…ok, ikke alt… Hvorom alting er – Thy Art Is Murder er tilbage på Copenhell, denne gang på den næststørste scene HADES scene torsdag kl. 14.45 og det skal ses…igen – BASTA!

Thy Art Is Murder spiller: Torsdag kl. 14.45 på Hades – Få en forsmag HER

 

5. Biohazard & Hatebreed

Ondt blod fra NYC og omegn. Hardcore giganterne i Biohazard og Hatebreed har helt sikkert noget på hjerte, når de gæster os denne sommer. Området foran HADES, vil torsdag kl. 17.30 (Biohazard) og lørdag 17.15 (Hatebreed) over 2 omgange uden tvivl blive omdannet til en Newyorker bydel, hvor det er 100% sikkert, at du (i overført betydning) vil føle, at du ikke kommer hjem uden en kugle i røven eller et hold-up, der har frarøvet dig både din pung, kæreste, mobil og værdighed – det er kun et spørgmsål om, hvilken en mulighed skæbnen vælger for dig. Husk: de spiller på samme scene men på hver deres tidspunkt og dag!

Biohazard spiller: Torsdag kl. 17.30 på Hades – Få en forsmag HER
Hatebreed spiller: Lørdag kl. 17.15 på Hades – Få en forsmag HER

 

6. Hammerfall

Svensk powermetal. Eller power og power det er måske så meget sagt. Frontmand Joacim Cans kan godt sin falset, og til tider er der da fart på svenskerne, men så er det vidst også dét… Grunden til de skal med på listen over must see’s er dog, at Hammerfall altid er garant for et godt sceneshow, god lyd og fremragende musikalsk kunnen, og det er ikke alle bands med 30 år på bagen, der kan levere den slags i dag – i hvert fald ikke i deres genre. Svenskerhår og hjemmebrændt torsdag kl. 20.00 på HADES!

Hammerfall spiller: Torsdag kl. 20 på Hades – Få en forsmag HER

 

7. Limp Bizkit

FOR-SATAN-I-HELVEDE, HVOR BLIVER DET HÉR FUCKING FEDT!!!! Og hvor kommer jeg bare til at tisse i bukserne af begejstring, når jeg må skrige: DJ LETHAL, BRING IT ON… Hvis ovenstånde så ikke siger dig en hujende sjus, så bliver du meget klogere torsdag aften kl. 21.30, når Fred Durst, Wes Bolan & Co. inviterer til generation-X-fest på HELVÍTI – og det kunne meget vel gå hen og blive sidste chance for en live session med bandet på dansk grund – tænker ikke de keeper on Rollin’ helt vildt mange år endnu…

Limp Bizkit spiller: Torsdag kl. 21.30 på Helvíti – Få en forsmag HER

 

8. Dying Fetus

Amerikanerdød med stort D. Disse veteraner indenfor klassisk dødsmetal leverer, hvad der må betegnes som noget af det yperste indenfor deres felt. Hurtige fødder på trommerne og fræsende downpicking på guitaren er egentlig alt, hvad man skal bruge. Onsdag kl. 20.30 på PANDÆMONIUM åbner porten til helvede endnu en gang, når gutterne fra Maryland serverer satans vuggeviser for folket.

Dying Fetus spiller: Onsdag kl. 20.30 på Pandæmonium – Få en forsmag HER

 

9. Sanguisugabogg

Hvis ikke det er sket i løbet af dagen, så kom og få revet ét nyt røvhul… Navnet i sig selv, siger det jo ikke det store, altså udover at ingen kan udtale det korrekt, og iøvrigt er sammensat af flere ting. Musikken: Dødsmetal omhandlede, well, død, ødelæggelse og kæweraslere. Kom og leg natte-lukke-torsdag-ned-leg med Sanjug…Segkug…Samhug…HRMPF!…

Sanguisagabogg spiller: Torsdag kl. 23.15 på Gehenna – Få en forsmag HER

 

10. Slaughter To Prevail

Hvad får man, hvis man tvinger en russer til at kopulere med amerikansk en kampvogn? Svaret er: Alex Terrible! Jungletrommerne siger, at Alex kan råbe et helt festival publikum op fra scenen uden mikrofon og at hans übertussede krop efterfølgende transmogriffere sig til et monster med 8 arme knugende hver deres varme kalashnikov… Ah ok, det med de skarpladte våben passer sgu nok ikke, men det må tiden vise.

Slaughter To Prevail spiller: Fredag kl. 20 på Hades – Få en forsmag HER

 

11. Kerry King

Spil den med SLAYER!!! Der vil uden tvivl være hardcore fans blandt publikum denne aften, der forventer et Slayer-show – jeg har dog min tvivl. Guitarist og grundlægger fra thrashgiganterne (ingen over, ingen under dem – og sårn’ er det bare) er på soloturné med eget materiale OG – efter signende, lidt Slayer materiale…
Personligt glæder jeg mig faktisk mest til at se, hvad han kan på egne ben – han er jo trods alt stadig en pænt habil musiker, som nok ikke går på kompromis med, hvem han vælger at dele scene med…

Kerry King spiller: Fredag kl. 17.15 på Hades – Få en forsmag HER

 

12. Machine Head

End-e-lig er Machine F***ing Head tilbage på Refshaleøen! Man kan mene, hvad man vil om de amerikanske metalvetarener (haters gonna hate), men arbejdsomme og nytænkende dét syntes jeg, at de er. Mere end 3 millioner solgte albums på verdensplan, 10 full length albums, tæt på en milliard streams på Spotify, 15 forskellige medlemmer og ikke mindst et utal af ikoniske guitarriffs.
Jeg glæder mig meget til kl. 21.30 fredag aften på HELVÍTI, hvor vi i kor skråler: “LET FREEDOM RING WITH A SHOTGUN BLAAAAST!!!!” Husk også at frontmand Robb Flynn himself har sagt ja til en bette snik-snak på Copenhell-CON, om hvad der inspirerer ham til at skrive sin musik og andre nørderier.

Machine Head spiller: Fredag kl. 21.30 på Helvíti – Få en forsmag HER

 

12. Shadow Of Intent

KÆMPE must See! Dette symfoniske deathcore-vidunder bestånde af 4 mand, hvis samspil, lyd og tempo er mere seriøst og tæt end BS Christiansen’s overskæg (ja, mere) må INGEN gøre det onde ved sig selv og gå glip af. Bandet har siden 2014 udgivet 4 albums, og jeg kan, uden at blinke/amar’-halshug, sige, at alle 4 er non-skip skiver – altså udgivelser man kan høre fra start til slut uden at ville hoppe et nummer over.
At forsanger Ben Durr og band har fået/valgt/blevet tildelt et, efter min mening øffern’ tidspunkt på dagen (lørdag kl. 14.45 – dog på HADES) er barskt. Men det må jeg/vi vel bare leve med, men det havde sgu været federe i tusmørke… Lær lige denne sætning: “I WILL NOT ROOOOOOT” – for du vil huske den for evigt, når først Ben har brølt den i ansigtet på dig under nummeret “The Heretic Prevails”.

Shadow of Intent spiller: Lørdag kl. 14.45 på Hades – Få en forsmag HER

 

13. Crypta

“Samba”-døds ulvinder i nye fåreklæder. De hér brasilianske damer kan edder-hakke-drøndeme spille dødsmetal! Og hvis ikke nakken banger, når de går på, så er man enten døv eller ikke til stede. Deres metalliske og oldschool, dog moderne lyd vil krænge sig vejen ind i de mørkeste afkroge af dit sind på en sådan måde, så du ikke glemmer, hvad du har været vidne til. Så på med JA hatten og JA til flere seje damer i metal! Støt op og mød op på PANDÆMONIUM kl. 17.30 lørdag.

Crypta spiller: Lørdag kl. 17.30 på Pandæmonium – Få en forsmag HER

 

DEM SKAL VI HELLER IKKE GÅ GLIP AF!!

Tool – Lørdag kl. 21.30 på Helvíti
John Cxnnor – Fredag kl. 23.45 på Gehenna
Make Them Suffer – Fredag kl. 14.45 på Gehenna
Nakkeknaekker – Torsdag kl. 17.30 på Pandæmonium
Cradle of Filth – Torsdag kl. 19.45 på Pandæmonium
Until I Wake – Onsdag kl. 13.15 på Gehenna

Tak for tips og guide Morten!

Læs også Alt du skal vide om Copenhell 2024

Og Her skal du spise på Copenhell 2024