Christian Hoffmann | Københavnersnuden #278

0
452
Chritian Almanak
Christian Hoffmann, Restaurant Almanak
Christian Hoffmann er køkkenchef på restaurant Almanak, som ligger i den ikoniske art deco-bygning The Standard ved Nyhavn. Almanak er berømt for et knivskarpt fokus på lokale råvarer i sæson, men er lige nu kendt for at være en af de fine dining-restauranter, som fra den ene dag til den anden har skiftet gourmetmad serveret i en nordisk designramme ud med gourmet-mad to go. Mens Christian venter på at få lov at servere sæson-gourmet igen for en fyldt restaurant, har LoveCopenhagen spurgt kokken om, hvordan verden ser ud, når man er i take away-eksil.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
CH: Min hverdag er vendt helt på hovedet under corona-tiden. Jeg kører take away på Almanak de fleste dage, og på fridagene prøver jeg at se min familie og venner så meget så muligt. Udover det er jeg fuldstændig opslugt af Anthony Bourdains bog, Kitchen Confidential! Og ja så er jeg jo ved at lade lidt op til at vi åbner Almanak igen, så der er lidt menuer og planer, der skal falde på plads.

LC: Hvor bor du?
CH: Jeg bor på Nørrebro, men jeg er oprindeligt fra Hundested.

LC: Hvor går du tur?
CH: Jeg elsker at gå ture i skoven og finde urter og svampe, når sæsonen er der. Men at gå en tur på Nørrebro og se de små steder på Jægersborggade eller en tur på Assistens kirkegården kan også noget.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CH: Jeg elsker at drikke kaffe ude. Jeg har for nyligt fået vist en kaffebar som ligger på Rantzausgade. Darcy’s Kaffe. Og der må jeg sige, at de er pissesøde, og så er det den bedste kaffe, jeg har fået til dato!

LC: Hvor spiser du?
CH: Lige pt. er det jo lidt en udfordring. Men normalt er det er meget forskelligt. Jeg prøver så vidt muligt at komme ud og spise så mange forskellige steder jeg kan.

LC: Hvor fester du?
CH: Jeg fester ikke så meget ude mere. Men når vi igen må nyde en god festival eller koncert, så er jeg klar! Ellers er vejret jo lige nu til at sidde ude og spise lidt mad og drikke noget vin i solen.

LC: Hvor inspireres du?
CH: Den er svær at sætte ord på synes jeg. Uden det skal lyde alt for dybt, så kan det være noget i alle mulige ting som kan inspirere mig. Det kan f.eks. være musik, mennesker jeg møder eller kender, bøger, film, natur, kunst osv. Men for at nævne noget specifikt, så må det være at jeg for nyligt hørte et podcast fra Heartbeats, med Martin Kongstad og Christian Puglisi, og det inspirerede mig virkelig!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CH: Det kommer meget an på mit humør og vejret vil jeg sige, men Botanisk have er helt fantastisk, når vejret er godt, og når vejret er mindre godt, er det at spise en pizza på Bæst og se en god film i Empire, det helt rigtige for mig.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CH: Nørrebro uden tvivl. Nu er det jo forår, og det at stå tidligt op og komme ud, mærke morgensolen og få den første slurk kaffe. At gå over i Hans Tavsens Park og læse en bog og se folk der går tur og nyde vejret, det kan man kun blive glad af.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CH: Jeg har mange bedste minder om København. Så det er svært at vælge kun et. Men det der lige nu står klarest, er nok et minde jeg har fra min tid på Kongeskibet Dannebrog. Vi var på et togt til Færøerne, Island og Grønland på omkring 6 uger, som var fantastiske! Men den følelse jeg fik da jeg kunne se Københavns havn, var noget for sig selv! Tanken om at være hjemme igen og at mine venner og min familie stod og ventede på mig, det er en følelse og et minde jeg aldrig glemmer.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CH: Der er så mange fantastiske ting at opleve i København, så gå ud med åbent sind og ingen faste planer, og så prøv at se hvor du ender. Man kunne gå en tur, kigge sig omkring og se ting man aldrig havde lagt mærke til før, selvom man har været der mange gange. Man kunne prøve at gå ind på den restaurant, som man er gået forbi en del gange, hvor man har tænkt ”gad vide hvad det er for noget” eller gå ind og drik et glas vin eller en kop kaffe på den vin bar eller cafe nede på hjørnet, hvor du aldrig har været før, måske finder man et nyt favoritsted!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
CH: Det må være at vi bliver bedre til at passe bedre på hinanden i trafikken! Der er plads til lidt forbedring.

LC: Dit soundtrack til byen?
CH: Valget må falde på Ukendt Kunstner og sangen København.