Christina Berantzino | Københavnersnuden #397

0
361

Ugens Københavnersnude er hundetræner og medstifter af virksomheden HundeTV.dk, Christina Berantzino. Hun er født og opvokset i Herlev, har boet på Østerbro i mange år, og bor nu Kirke Eskilstrup ved Hvalsø. Christina er uddannet Bioanalytiker, men hundene har altid haft hendes store interesse, så derfor blev hun uddannet hundetræner og lever nu af at undervise og hjælpe andre hundeejere og deres hunde bl.a. på Hundetv.dk. Mød Christina og hendes København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Christina Berantzino: Jeg har gang i rigtig mange ting lige nu. Jeg driver egen virksomhed i samarbejde med to andre hundetrænere, hvor vi har udviklet onlineuniverset Hundetv.dk, som er fyldt med træningsvideoer til hundeejeren. Meget aktuelt har vi lige udgivet en serie om nytårsangst hos hunde, og om hvordan vi som hundeejere kan hjælpe og støtte vores hunde igennem perioden. Derudover har vi hundetræneruddannelser (pt. har vi to styk i gang), live kurser, foredrag og webshop, så jeg keder mig ikke.

LoveCopenhagen: Hvor bor du? 
Christina Berantzino: Nu bor jeg i Kirke Eskilstrup ved Hvalsø, men inden jeg flyttede her til, boede jeg på Østerbro tæt ved Ryparken station.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Christina Berantzino: Når jeg går tur, har jeg ofte mine hunde med, og så søger jeg mod de grønne områder, som Fælledparken på Østerbro eller Utterslev Mose, hvor der er god mulighed for lange gåture.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Christina Berantzino: Jeg er ikke den store kaffedrikker, er mere til the eller chailatte. Når jeg er inde i Indre By og shoppe, kan jeg godt lide at tage en pause på Cafe Norden. Ellers nyder jeg min the på hundevenlige caféer.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Christina Berantzino: Sidst jeg var ude og spise var på “Den Lille Fede” ved Kongens Nytorv.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Christina Berantzino: Jeg fester ikke så meget længere, da jeg skal op og være frisk til at underholde to små børn og fire Border Collier. Men når jeg fester, kan jeg bedst lide de mindre private fester hjemme hos venner. Da jeg gik mere i byen, var det i Boltens Gård eller på Kassen på Nørrebro.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Christina Berantzino: Når jeg er i skoven med mine hunde. Her kan vi gå i ro og stilhed i flere timer.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Christina Berantzino: Her i min ”voksentid”, er det helt klart Tivoli. Der har jeg selv som barn haft rigtig mange gode oplevelser med min mormor og resten af min familie, og nu kan jeg tage mine egne børn med derind og også give dem dén oplevelse. Det elsker jeg.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Christina Berantzino: Da min mand og jeg tog alene i byen, uden børn, og spiste inde på Torvehallerne.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Christina Berantzino: Har mange gode minder om København. Jeg elskede at sidde på cafe på Sankt Hans Torv med mine studiekammerater om sommeren efter endt eksamen eller at tage forbi Paradis is, når vi havde fri fra skole.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Christina Berantzino: Jeg er vild med Kulturnatten. Man har chancen for at komme ind på steder, man aldrig ville komme ind og se i dagligdagen, og det med at man kan bevæge sig frit rundt i hele København og opdage byen på en anden måde. Kan huske, jeg engang, lidt tilfældigt, kom ind og så iskerneboringerne fra Grønland og hørte om arbejdet med boringerne, og hvad man undersøgte i kernerne. Det var ikke noget, jeg sådan lige havde tænkt, at jeg gerne ville høre om, men det viste sig at være ret interessant.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Christina Berantzino: Jeg er jo naturmenneske, så en endnu større park a la Hyde Park i London. Så man stadig er tæt på byen, men alligevel kan trække stikket og finde roen i naturen for en stund.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Christina Berantzino: Går med hunden gennem byen – Gnags

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Christina!

 

Hvis du gerne vil have lidt hjælp og støtte til at forberede dig og din hund til nytårsaften, så gå ind på HundeTV.dk og se deres omfattende temaserie, der handler om hunde og fyrværkeri. De tre erfarne og professionelle hundetrænere Lea Nor, Christina Berantzino og Tanja Benn, der står bag vidensplatformen HundeTV.dk, udarbejdet ”Hundens forberedelsesliste op til nytår”. En guide, der samler en række praktiske råd, vejledninger og øvelser, så hund og ejer bliver klædt godt på til at komme bedst muligt gennem denne og kommende fyrværkerisæsoner. For heldigvis er der forskellige ting, vi kan gøre for at støtte og hjælpe vores firbenede familiemedlemmer. Lea, Tanja og Christina har desuden samlet en række gode råd og anbefalinger til nytåret.

Gode råd i fyrværkerisæsonen/og til selve nytårsaften:

1) Hold altid hunden i snor og husk hundetegnet
I ugerne eller dagene op til nytår er det vigtigt altid at have hunden i snor på lufteturene. Bliver der pludselig fyret krudt af, kan hunden, uanset om den er bange for fyrværkeri eller ej, blive forskrækket og løbe væk. Uanset hvor godt et indkald, man har, og hvor rolig og selvsikker hunden er, så hav altid snor på din hund i den periode, især hvis du bor i et tæt bebygget område. Hvis du bor i hus med indhegnet have, så hold ekstra opsyn med hunden når den er i haven, så du kan hjælpe og støtte den, hvis der skulle ske noget, der gør den bange.

2) Tag væk fra storbyens larm
For mange hundes vedkommende kan det være bedst at komme ud af storbyen i dagene op til og på selve nytårsaften. Man kan tage i sommerhus eller booke et roligt sted via Airbnb. Nogle campingpladser har hytter, hvor der er nultolerance overfor fyrværkeri, mens visse hoteller har lydtætte værelser og holder åbent for hundefamilier.

3) Lad ikke hunden være alene hjemme
Sørg for at hunden ikke er alene i dagene op til nytår og lad absolut ikke hunden være alene hjemme på selve nytårsaften.

3) Angstdæmpende medicin og kosttilskud kan hjælpe
En løsning til den særligt angste hund kan være kosttilskud eller angstdæmpende veterinærmedicin. Tal med din dyrlæge om, hvad der kan gavne din hund.

4) Introducer et helle/hule til hunden
Skab et trygt og dejligt område, fx en hule, til hunden, hvor den kan putte sig og føle sig tryg. Introducer hunden for dens helle/hule i god tid, så der er mulighed for at træne hunden i, at det er et sikkert sted for den. Ligger hunden i sit helle/hule hele nytårsaften, så lad den endelig være der. Forsøg ikke at lokke den ud. Sæt dig i stedet på gulvet med din hund. Vær rolig, tålmodig og giv evt. godbidder.

5) Sørg for at hunden får brændt krudt af
Sørg for at din hund er blevet godt aktiveret både fysisk og mentalt i timerne op til selve nytårsaften, så den ikke er understimuleret, men i stedet veltilpas og træt på en god måde. Prioritér derfor gode, lange gåture i de lyse timer og noget god, sjov træning, hvor hunden skal bruge både snude, krop og hoved. Årets sidste gåtur med hunden kan fint ligge kl. 18 under Dronningens nytårstale, hvor der er ro på himlen.

6) Skærm af for lys og lyd
Hold vinduerne lukkede, træk gardinerne for eller rul persiennerne ned. Skab en rolig og sikker atmosfære i det rum, hvor du og din hund er sammen. Det kan også være en god idé at tænde for tv eller radio.

7) Drop alle former for skældud
Hvis hunden bliver bange og derfor tisser på gulvet, bider i gulvtæppet, ikke kan finde ro eller farer op, er det ikke fordi den er uartig, men fordi den er angst. Skæld den ikke ud. Det vil bare forstærke angsten. Afled den i stedet med godbidder og virk selv rolig.