Cindie Christiansen | Københavnersnuden #331

0
426
Cindie Christiansen
Ugens Københavnersnude er Cindie Christiansen – der elsker at få jord under neglene, og som prioriterer at hente frisk mad på gårdene udenfor byen. Hun er uddannet på CBS og har siden været selvstændig med det, hun brænder mest for, nemlig mad. Bæredygtighed er siden kommet til og er det, hun i dag navigerer efter i alle de valg, hun tager. Fra shopping, investeringer og selvfølgelig mad. Hun har netop startet organisationen Zero Foodprint Nordic, og ejer ligeledes virksomheden Foods of Copenhagen. Mød hendes dejlige København lige her.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Cindie Christiansen: Jeg er ved at skabe et projekt, der handler om det, jeg går allermest op i, nemlig fremtidens mad og klima, så det optager alle mine dage, og til tider mine nætter lige nu. Vi står midt i en tid, hvor vi ikke længere kan gøre, som vi gjorde i går, for så ser fremtiden dyster ud for de næste generationer.

Corona skabte en tænkepause, som jeg ikke selv har formået at få lagt ind i mit liv, og det fik mig til at starte Zero Foodprint Nordic. Jeg vil simpelthen bidrage til den fremtid, hvor mad dyrkes i samklang med naturen, i stedet for nu, hvor mad er en af de største udfordringer i forhold til den klimakrise, vi står i.

Når jeg tænker over det, så er det måske en smule paradoksalt, at jeg tilbage i marts 2020, hvor min virksomhed Foods of Copenhagen stod overfor den absolut største krise, startede en nonprofit organisation, men jeg er nødt til at gøre det, for de ændringer, der er nødvendige, går for langsomt.

Der findes en film, der hedder Kiss The Ground, som handler om vigtigheden af jord – og den måde, vi behandler den og vores mad på. Det er en meget vigtig og inspirerende film – og så er der bogen Dirt to Soil, som også er fantastisk, men nok mere for dem, der ligesom jeg er blevet opslugt af det regenerative jordbrug. Til dem der ’blot’ vil vide, hvor vores mad kommer fra. og hvordan systemet fungerer, så er det i gang med bogen ’Det man spiser er man selv’, som er skrevet af Lone Landmand. Den burde være pensum i alle skoler.

Ellers bruger jeg min tid med min datter på 4 år, og så elsker jeg at bade – hele året. Jeg er medlem at Hellerup vinterbadeklub, og det er noget af det bedste, jeg ved. Det er balsam for sjælen, og ikke engang corona kan tage det kolde gys fra os!

LC: Hvor bor du?
Cindie Christiansen: Jeg bor i Ørestad. Jeg elsker at kunne cykle ind til byen og samtidig have fantastisk natur lige rundt om hjørnet – og vandet inden for cykelafstand. Tidligere har jeg boet på Frederiksberg og Østerbro, så jeg skulle vænne mig til Ørestad.

LC: Hvor går du tur?
Cindie Christiansen: Jeg elsker at gå tur på Amager Fælled, som jo overvejende er fredet naturområde. Her er vild natur, dyr og masser af plads og store mængder af fantastiske bær og urter, vi kan sanke gennem forår og sommer. I år har jeg købt bogen ’Vilde Urter’ af Thomas Laursen, så kan vi forhåbentlig finde endnu mere spiseligt. Det er simpelthen verdens bedste familieaktivitet!

LC: Hvor drikker du kaffe?
Cindie Christiansen: Et af mine yndlingssteder er Coffee Collective (jeg elsker den gennemsigtighed, de har som forretning, og derfor støtter jeg dem ekstra meget), ellers er jeg glad for Prolog, Darcy’s og Heimdalsgade 22 og Alice.

LC: Hvor spiser du?
Cindie Christiansen: Jeg spiser på steder, som fokuserer på lokale ingredienser fra ansvarlige producenter. Pesticider er en af de ting, jeg ikke gider at betale for – heller ikke, når jeg spiser ude. Jeg er på ingen måde vegetar, men jeg spiser kun kød, hvis jeg ved, at kødet kommer fra ordenlige steder; hvor dyrene har haft plads, gået ude og spist græs.

Det samme gælder for fisk – de skal være skånsomt fanget. Nogle af de steder jeg stoler på, og som jeg ganske ofte besøger er Il Buco, La Banchina, Amass (and the Fried Chicken!), Hahnemanns Køkken, Lille Bakery, Pompette og 56 grader på Refshaleøen – og for burgere, så er det Gasoline Grill og Popl.

LC: Hvor fester du?
Cindie Christiansen: Det er ved at være meget længe siden, det er sket, men jeg skal snart på Balderdash igen. Geoffrey er den skønneste vært, og jeg elsker deres kreativitet i alt, de serverer. Det er som at træde en i en anden verden, hvor alt kan ske.

LC: Hvor inspireres du?
Cindie Christiansen: I det rum, hvor samtaler, idéer, drømme og kreativitet deles imellem mennesker. Det kan ske hvor som helst. Naturen er et godt sted til at skabe rum for inspiration – specielt ved havet.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Cindie Christiansen: Jeg elsker at sætte mig ind i Det Kongelige Biblioteks Have. Den er så smuk – en oase midt i byen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Cindie Christiansen: På Amager Fælled en forårsdag i maj med min datter. Hun er verdens bedste til at give komplimenter.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Cindie Christiansen: Tidlige morgener på cykel gennem byen. Jeg elsker byen, inden den vågner.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Cindie Christiansen: En cykeltur gennem byen og besøge alle brokvartererne – og mærke de forskellige stemninger og mangfoldigheden – og selvfølgelig spise lækker mad og besøge specialbutikker undervejs.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Cindie Christiansen:  Mange flere grønne tage og urbane haver, hvor vi kan dyrke mad (i jord selvfølgelig). Jeg er vild med ØsterGro – flere af den slags!

LC: Dit soundtrack til byen?
Cindie Christiansen: København af Annika Aakjær – ”Jeg’ bar’ en bonderøv, der stod af et tog”…

 

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Cindie Christiansen.

Følg Zero Foodprint Nordic på Instagram her.

 

Disclaimer: Louise Taarnhøj har lavet en pr-kampagne for Zero Foodprint Nordic gennem sit arbejde hos Koalition. Se mere om Koalition her. LoveCopenhagen og Louise Taarnhøj har ingen indflydelse på svarene fra Cindie Christiansen i ovenstående interview.