Copenhell lancerer nyt Copenhell Con område

0
432
Copenhell lancerer Copenhell Con

Vi går snart for første gang i 2 år (!!!) en ny festivalsæson i møde. Mens alle festivalgængere uden tvivl glæder sig helt enormt, så er der særlig en gruppe, som med garanti har ventet i spænding – nemlig COPENHELL fans. Trods aflysninger de sidste to år, så har festivalen ikke ligget på den lade side, og i år lancerer de som noget nyt COPENHELL Con for at hylde nørdekulturen.

 

Af Louise Bro

 

Musikprogrammet for årets COPENHELL er allerede lagt fast, og det er måske et af de absolut mest interessante ud af alle sommerens festivaller. Med navne som Metallica, Kiss, Iron Maiden, Korn og vi kunne blive ved, kan dette års gensyn med COPENHELL den 15.-18. juni kun blive godt. Men det er ikke kun musikken, som du kan se frem til på årets festival. I år forener festivalen nemlig den hårde musik med den nørdede entusiastkulturer inden for blandt andet spil, film og tegneserier i det nye område COPENHELL Con. Det nye initiativ vil give festivalgæsterne en helt ny mulighed for fordybelse og underholdning på sommerens festival.

 

Den første “Con” på en musikfestival

Hvis du kun forbinder COPENHELL med head-banging, smadreland, øltelt og rygveste, så tro om igen. Bevares, det er der også på COPENHELL, men frem for alt er COPENHELL en festival, der udover kærligheden til heavy metal og hård rock går hånd i hånd med al slags nørderi. Derfor blænder COPENHELL i år for første gang op for noget helt unikt på en musikfestival: COPENHELL Con, som er et nyt samlingssted for alle, der elsker nørdkulturen, lige fra science fiction og superhelte til fantasy og horror. Og så er det den første ”Con” på en musikfestival nogensinde.

”COPENHELL startede i sin tid, fordi der manglede et samlingssted for heavyfolket – og nu lancerer vi COPENHELL Con for at skabe et lignende fællesskab omkring nørdkulturen. Der er en helt åbenlys synergi mellem heavy metal og nørdkulturen, og vi vil som festival gerne være pionérerne, der breder det hele ud på ud på en ny og innovativ måde,” siger festivalchef Jeppe Nissen.

Fælles kærlighed til musik og nørdekulturen

I modsætning til mange andre festivaller, så er der vist ingen tvivl om, at de hardcore fans af COPENHELL hvert år samles pga. deres fælles kærlighed til festivalens musikalske univers. Hård rock og heavy metal har gennem adskillige årtier bragt mennesker sammen i dette stadigt voksende fællesskab, men festivalen har spottet, at deres publikum også samles om andre subkulturer.

I år mødes en af disse subkulturer i en boblende smeltedigel på selve festivalen. Mennesker, der interesser sig for hård rock og heavy metal, går nemlig også ofte meget op i alt fra tegneserier, superhelte- og horrorfilm og computer-, bræt- og rollespil til science fiction og fantasy. Alt dette er faktisk en ret central del af det musikalske univers, da disse temaer også optræder hyppigt i både sangtekster til grafik og på albumcovers inden for den hårde musik. Derfor er COPENHELLs sorte muld det perfekte sted at så kimene til dette samlingssted for ægte nørder.

 

Plads til både interaktion og fordybelse i særlige temaområder

På årets festival kan publikum se frem til helt særlige temaområder: Et tegneserieområde med nogle af landets bedste tegnere, hårrejsende oplevelser i en horrorbiograf og skræmmende virtual reality, et interaktivt Sværd og Trolddom-sceneshow med podcastværterne fra Han Duo, en firser-arkadehal fra Bip Bip Bar, Superheltens handelsområde, brætspilshygge hos Bastard Café, COPENHELL Cons helt egen science fiction-inspirerede festivalbar samt en interaktiv festivalskattejagt i samarbejde med Brooklyn Brewery – og meget, meget mere!

COPENHELL Con er opbygget med støtte fra Region Hovedstaden og er kommet for at blive.

”Region Hovedstaden har en ambition om at støtte det mangfoldige og brede kulturliv. Jeg glæder mig derfor over, at der midt i COPENHELL-festivalen nu kommer COPENHELL Con, som bliver et samlingspunkt for nørdkulturen med oplevelser og aktiviteter på programmet for alle, der interesserer sig for tegneserier, horror, brætspil, science fiction og meget, meget andet,” siger Marianne Frederik, formand for Udvalget for Trafik og Regional Udvikling i Region Hovedstaden.

Copenhell

Målet er at udvikle COPENHELL Con til en selvstændig begivenhed, der fremover også vil være tilgængelig for gæster uden billet til selve festivalen. Det fulde program bliver offentliggjort tættere på COPENHELL 2022, hvor det ultimative møde mellem musikkens og nørderiets verden finder sted! Arrangementet løber over alle fire festivaldage i STAGEBOX mellem tørdokken og Pandæmonium-scenen midt på festivalpladsen.