Mette Juel | Københavnersnuden #416

0
565
Københavnersnuden Mette Juel - foto af Sven Levandwosky

Ugens Københavnersnude er sanger, Mette Juel. Hun arbejder til dagligt som distriktsleder i en Vestegnskommune og er oprindeligt skolelærer. Mette har spillet musik og teater så langt tilbage, hun kan huske , og er nærmest opdraget i et kirkekor. Derfor bruger hun også i dag sin fritid på musik, og synger i bandet Starlingville, som udsendte debutalbummet ”Welcome to Starlingville” sammen med singlen ”Good Summer” i slutningen af april. Her kan du møde Mette Juel og hendes Købehavn.

 

Foto: Sven Levandowsky

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Mette Juel: Jeg arbejder! Ligesom andre københavnere i starten af 40’erne😊 Og når jeg ikke arbejder, så spiller jeg musik sammen med mine gode gamle venner fra Køge-egnen. Vi har spillet sammen igennem 20 år, hvor det mest har været hygge og nørderi, i en tid hvor folk er blevet skilt, gift og har fået børn. Med lidt tryllestøv og hverdagsmagi er vores lille band, der hedder Starlingville, vokset til i dag at have udgivet et album og bliver spillet på bl.a. P5. Faktisk blev vores debutalbum ”Welcome to Starlingville” valgt som ”Ugens Album” på kanalen.

Københavnersnuden Mette Juel fra Starlingville - foto af Sven Levandowsky
Fotocredit: Sven Levandowsky

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Mette Juel: Jeg bor i Brønshøj. Her har jeg boet i snart 8 år. Jeg har boet her med min eksmand, jeg har boet alene med mine børn, og nu bor jeg sammen med min søde kæreste og vores 4 børn til fælles. Det er ret vildt og voldsomt. Men også ligesom det skal være. Vi har et stort hus med plads til alle. Plads til fest og plads til ro.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Mette Juel: Jeg elsker at gå tur i Brønshøj. Jeg har en tur, der både rammer Utterslev Mose, hvor der er så skøn en natur, men faktisk også rammer Degnemosen. Jeg elsker at se på Bellahøjhusene fra det gamle villakvarter. Turen emmer af København og Busters Verden.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Mette Juel: Bröns! Helt klart – hvis det skal være på gåturen i lokalområdet.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Mette Juel: Aldrig det samme sted. En af fordelene ved at bo i København er at man kan ”gå på eventyr”. Der er så mange restauranter og så mange steder, at jeg ikke kan blive mæt.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Mette Juel: Palæbar. Det er den hyggeligste og sjoveste bar i midten af byen. Der er højt til loftet , selvom pladsen er trang, er der plads til alle. Jeg har til dato aldrig prøvet at være der uden at møde nye spændende mennesker.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Mette Juel: Hver weekend tager jeg på ’eventyr’. Gerne med mine børn og min kæreste, men nogle gange bare alene. Jeg inspireres helt klart af at opdage ting, jeg ikke havde set før. Det kræver bare at man kigger op, går ind i baggårde, og er nysgerrig.

Vi leger ofte, at vi har vores eget tv-program, som vi kalder hedder ’Mors Hysterie-time’ (hvilket er en blanding af historie og mysterium). Det er faktisk hylende morsomt, for vi får leget med vores stemmer, Københavns historie og det at fortælle.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Mette Juel: Jeg elsker at se Københavns nattelys genspejlet i vandet, så både Søerne og Københavns Havn er magiske steder, som ikke kan andet end at give gåsehud. Jeg er stolt af at bo i en af verdens smukkeste byer.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Mette Juel: Sidste sommer sad vi en aften på Gråbrødre torv med stolene vendt ud mod torvet. Vi delte et skønt glas Sancerre, og lige der var jeg forelsket i ALT. Min mand, vinen, torvet og København.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Mette Juel: Jeg er ikke vokset op i København, men resten af min familie er fra byen, så mange af mine juleaftener har været på Amager. Det står for mig som noget af det bedste!

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Mette Juel:Hvordan kan man overhovedet det? Hmmm find en restaurant fx Nærvær, hvor du kan sidde og nyde mad, vin og havnen til langt efterm at solen er gået ned. Det findes ikke bedre

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Mette Juel: Det er ikke noget byen mangler, men det er et fif. Gå uden om restauranter der har tidsbegrænsning. Jeg forstår ikke, hvordan man skal kunne nyde maden, manden og vinen på 2 timer? Nydning kræver nærvær og tid.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Mette Juel: Lige nu synes jeg klart, at man skal høre Starlingville😊 Men derudover så er jeg svært glad for Andreas Odbjerg, Minds of 99 og Scarlet Pleasure. Ja, det er måske liiiiidt ligesom alle andre i DK, men det er jo nok fordi det er sindssygt fedt. Hvis jeg er i det nostalgiske hjørne, lytter jeg til Jan Johanssson og Lisa Ekdal.

[ot-video][/ot-video]

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit Købehavn med os, Mette!