Danmarks bedste kokke- og sommelier-team gør klar til Copa Jerez

0
73

Danmarks bedste kokke- og sommelier-team skal snart udvælges til at repræsentere landet ved Copa Jerez, verdens største gastronomiske sherry-konkurrence i Spanien i maj 2025. Hvem der får æren, bliver bestemt den 6. maj på Michelin-restauranten, The Samuel, hvor fire hold kæmper om at repræsentere Danmark ved Copa Jerez.

 

Den 6. maj markerer begyndelsen på en spændende rejse for Danmarks gastronomiske elite. På den et-stjernede Michelin-restaurant, The Samuel i Hellerup, samles fire talentfulde kokke- og sommelier-teams for at konkurrere om æren og muligheden for at repræsentere Danmark ved Copa Jerez, verdens største sherry-konkurrence.

De fire udvalgte hold

Forestil dig: knivskarpe kokke og sanselige sommelierer i en gastronomisk konkurrence, hvor de skal matche tre himmelske retter med de fineste sherryvine. Dette er kernen i Copa Jerez, en international konkurrence, der hylder gastronomiens fusion med sherryens dybde og kompleksitet.

Men inden konkurrencen i 2025, skal der først findes dét hold, som skal repræsentere Danmark, og det sker den 6. maj, hvor fire udvalgte danske hold samles på Michelin-restauranten, The Samuel. De fire talentfulde teams har én mission: at imponere dommerne og sikre Danmarks deltagelse i Copa Jerez Internacional i Jerez i maj 2025. Holdene består af:

  • Emil Rask Bahr og Jill Völcker fra Sdr. Bjert Kro
  • Bendix Sixhøj Laursen og Gin Isabel fra restaurant Mark
  •  Emil Eshardt-Nielsen og Bjarke Just Nielsen fra restaurant Norrlyst
  • Mathias Thygesen og Toke Fiedler Terkildsen fra restaurant Domæne

 

En Kulinarisk Kamp: Danmarks Vej til Copa Jerez 2025

Der er ikke kun prestige på spil, der er også en del at leve op til for de fire hold.Sidste år nåede det danske hold fra Parsley Salon hele vejen til tops og tog Copa Jerez Internacional-trofæet med hjem og Allan Shultz fik oveni titlen for ”Best Chef” med hjem. Nu er Schultz selv en del af dommerpanelet, der skal udvælge den næste generation af gastronomiske stjerner:

”Det er virkelig stort at gå videre til Copa Jerez Internacional. Det er et stort setup, og man kan virkelig mærke, at der er noget på spil. Det var stort at stå og præsentere for nogle af branchens største. Og selvfølgelig kæmpestort, når det så lykkes for os at gå hele vejen og tage trofæet med hjem. Det pynter godt her på Parsley Salon,” siger Allan Schultz, der i år er med til at vurdere dette års retter sammen med det øvrige dommerpanel.

En fest for gastronomi og sherry

Kampen om at repræsentere Danmark ved Copa Jerez i 2025 sker mandag den 6. maj, hvor fire danske hold er udtaget. Dommerpanelet består af nogle af restaurationsbranchen helt tunge profiler: Jonathan Berntsen (The Samuel og vinder af VIII Copa Jerez), Allan Schultz (Parsley Salon og vinder af X Copa Jerez), Julie Brink Færch (Dansk Sommelier Uddannelse) og Anders Halskov-Jensen (vinanmelder) og et sjette dommer med Carmen Aumesquet (promotion direktør Consejo Regulador de Jerez og Manzanilla).

I front for dommerpanelet er Francis Cardenau, der har spillet en afgørende rolle for udviklingen af dansk gastronomi, som vi kender den i dag.

”Sherry er en fantastisk, spansk og helt unik specialitet, som afspejler den spanske kultur og identitet. I Danmark kommer vi aldrig til at dyrke disse fantastisk vine fra Jerez på grund af klima og terroir, men der opstår en særlig magi, når den danske gastronomi bliver udfordret og inspireret af Jerez-kulturen. Det er et smukt møde mellem Syd- og Nordeuropa. Jeg glæder mig meget til at opleve, hvordan dansk gastronomi og vores kreative kokke kommer til at lege og lade sig inspirere af sherryerne i årets Copa Jerez XI,” siger Francis Cardenau, som er overpræsident i Copa Jerez.

De fire udvalgte hold skal overbevise dommerne om, at de er Danmarks bedste til at parre en forret, hovedret og dessert med tre forskellige sherrytyper. Råvarer og sherry til retterne udvælger og finder kokkene selv. Deltagerne bliver bedømt på kvaliteten i retterne, viden om sherry og samspillet mellem retterne og de udvalgte sherryvine.

Det største internationale gastronomiske møde omkring sherry

Copa Jerez er verdens eneste gastronomiske konkurrence, der centrerer sig om parringen mellem mad og vin. Konkurrencen samler mere end 500 fremtrædene fagfolk fra de 5 kontinenter, og hver udgave indeholder nogle af de største navne på den internationale gastronomiske scenen som fx Jancis Robinson og Joseph Roca. Copa Jerez er ikke blot en konkurrence – det er en hyldest til gastronomiens magi!