Jimmy Bacoll | Københavnersnuden #491

0
147
Fotocredit: Nadia Back Krahmer

Ugens Københavnersnude er sangskriver og forsanger i ZIDIDADA, Jimmy Bacoll. Bandet har i løbet af de seneste 25 år forkælet danskerne med iørefaldende evergreens og rytmer, som automatisk førte kroppen ud på dansegulvet. Den 26. april udgav ZIDIDADA den spritnye single ‘You Make Me Wanna Go’, der samtidig markerer deres 25-års jubilæum i den danske musikbranche. Så sæt den nye sang på, og mens du danser rundt, kan du møde Jimmy Bacoll og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Jimmy Bacoll: Jeg er ved at forberede al vores logistik i forhold til ZIDIDADA’s sommertour ’24. Dvs. øve nye numre til setlisten med bandet. Vi sidder p.t. og kigger på ca. 40 koncerter fra maj til oktober, så det er vigtigt at vide hvem gør hvad og hvornår.

Vi har netop udgivet en ny single, ’You make me wanna go’ og samtidig fejrer vi 25-års jubilæum. Vi har valgt at gøre det i bedste Bilka-stil, altså hele 2024.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Jimmy Bacoll: København Vesterbro, for enden af Værnedamsvej og Frederiksberg Allé.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Jimmy Bacoll: Søerne lige i øjeblikket. Jeg ved ikke hvorfor, men alle mine gåture i Kbh er altid periodebestemt. Nogle gange Kastellet/Østre Anlæg. Andre gange Kongens Have/Botanisk Have, eller Frederiksberg Allé samt haven. Men lige nu er jeg altså i en Søerne-periode.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Jimmy: Mest i studiet eller derhjemme. Men napper rigtig gerne “gå én” fra en af de mange små vogne, der pryder vores by, eller en de mange andre gode steder, der er rundt omkring. Men hey, Granola eller Viggo på Værneren. Viggo er vel det nærmeste, jeg kommer på et egentligt kontor.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Jimmy: Vi (min kæreste Maria og jeg) elsker simpelthen vores kulinariske Vesterbro “hood”, så steder som Mangia, Brasserie Saigon, Falernum, eller et godt glas rødvin med et charcuteri bræt på Le Gourmand. Hos Keenie i Helges Ost, kan man jo altid nappe en “Jimsen Special” (den er god nok, en sandwich opkaldt efter ham den lange fra Zididada).

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Jimmy: Næsten altid under private forhold, dog er Viggo fre-lørdag aften altid garanti for en skøn aften. Og så sker det jo at vi efter-fester efter en koncert.

Fotocredit: Jimmy Bacoll

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Jimmy: Mest på farten. Jeg har ALTID min diktafon på mig (nu i min iPhone), men siden 1995 hvor jeg købte min første diktafon på et Sunday Market hos min far i London, har det altid været en fast del af min hverdag.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Jimmy: Jeg ved godt, det lyder lidt vagt, men København, Broerne og City er vel i virkeligheden et stort yndlingssted. Skal det være kun ét sted må det være Frederiksberg Have.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Jimmy: Det var helt klart sidste sommer, hvor jeg havde en varm dag/aften/nat i byen omkring alt det nye, der skyder op inde ved havneanlægget fra Knippelsbro og ud på begge sider. Men det holder altså også en kold vinterdag, hvor Familien Bacoll tager ind på Broens skøjtebane og street-food’er sig igennem alt, der er varmt.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Jimmy: Der er RIGTIG mange. Min mormor og jeg i Kongens Have og derefter på Rosenborg, efterfulgt af te og snegl på toppen af Daells Varehus.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Jimmy: Det må være en en frokost på Schønnemann efterfulgt af en longdrink på 25hours Hotel i deres vinyl lounge, hvor man selv ud fra deres vinylplade-udvalg vælger, hvad vej aftenen skal gå.

Fotocredit: Jimmy Bacoll

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Jimmy: Det er i den grad parkering til både bil og cykler!!!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Jimmy: Everybody’s Talkin’ med Harry Nilsson. Selvom sangen oprindeligt er soundtrack til en film primært i New York, er der for mig helt vildt København i den.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Jimmy!

 

ZIDIDADA udgav deres spritnye single ‘You Make Me Wanna Go’ den 26. april, som også markerer deres 25-års jubilæum i den danske musikbranche. Den nye single er også startskuddet til ZIDIDADAs sommertour ’24 med op mod 40 koncerter i hele landet for at
skabe fest, glade dage – og evig sol.

Du kan se hvor de spiller i løbet af sommeren på deres Facebook eller @zididada_official.