De bedste alkoholfri øl lige nu

1
502
Har du lyst til en kold øl, men ikke tid til at blive beruset? Så er alkoholfri øl svaret. Heldigvis er det et marked, der på det seneste er eksploderet, og siden jeg sidste efterår blev gravid og nu ammer, har jeg drukket rigtig mange af disse øl uden alkohol. Her får du en guide til de allerbedste på markedet lige nu.

 

Af Louise Taarnhøj

Først en disclaimer: Jeg aner ikke en hujende fis om øl. Jeg kender ikke ølsproget, ved ikke detaljerne om de forskellige typer, og jeg har ingen anelse om, hvordan eksempelvis pilsner adskiller sig fra lager. Jeg ved til gengæld, hvad jeg kan lide, og hvordan man skænker en rigtig god øl. Så forvent ikke nogen dybdeborende analyse at øllens udvikling, eller hvordan de forskellige øl smager. Til gengæld får du en lille subjektiv guide fra en øltørstig dame, der ville have savnet god øl under graviditeten, hvis ikke det var for de følgende øl.

 

PILSNER

Hvis du leder efter en pilsnertype – altså en øl til at slukke tørste uden så mange dikkedarer, er der efterhånden et par gode stykker på markedet. Det er i denne kategori, at de store bryggerier tidligere havde én tam udgave på menuen, som vist kun blev drukket af alkoholikere. Tuborg Super Light, fx. Super dårlig, den kommer vist ikke på andre lister end lister over tarvelige øl.


Clausthaler Non-alcoholic

Jeg elsker en Grøn Tuborg eller en Hof, og derfor blev jeg noget så glad, da jeg fandt denne tysker – der er den bedste alkoholfri pilsner på markedet. Den er frisk og læskende, og så smager den af rigtig øl.

 

 


Tuborg Nul

En anden pilsnertype, som jeg er blevet glad for, er Tuborg Nul. Den er langt bedre end Carlsberg Nordic, og hvad det store danske bryggeri ellers har spyttet ud. Med denne øl glemmer man lidt, at der ikke er alkohol i, hvilket er et stort plus hos mig.


Free Damm

Er du til spansk øl, så kan jeg glæde dig med, at Spaniens store bryggeri, Damm (dem, der brygger Estrella), har lavet en virkelig god én – med et fedt navn, Free Damm (get it?)

Det er frisk med lidt citrus, så den smager helt perfekt på en varm sommerdag – og også god til en grillmiddag.


Brooklyn Special Effects

Den her har jeg drukket mange af! Den er frisk og bitter, og åbenbart er den lavet på en helt særlig måde, så smagen er næsten identisk med en alkoholholdig øl, hvilket jeg faktisk er enig i. Et perfekt valg til en sensommeraften.


ALES

Svaneke Bryghus Don’t Worry

Denne pale ale drak jeg under det amerikanske valg i 2020, og jeg havde ikke på daværende tidspunkt smagt nogen alkoholfri øl, der havde behaget mig. Før denne. Her får du humle, frugt og friskhed, og du kommer ikke til at mangle alkoholen, for du glemmer, at den ikke er der.To Øl Implossion

En meget populær øl på københavnske barer og restauranter er Implossion, og det er helt forståeligt, for det er en virkelig god, frisk ale. Frisk og sød med en eftersmag af citrus – den passer faktisk næsten til alle lejligheder; fyraften, frokost, fest eller bare fordi.


Herslev Bryghus Hop On

Denne pale ale kan du få hos blandt andre Gaarden & Gaden på Nørrebro, og det kan jeg bestemt anbefale, for det går godt til mad. Den er frisk og aromatisk og har en klar smag af humle.


Brewdog Nanny State 

I denne ale får du virkelig meget smag – og denne passer også rigtig godt til mad. Den er bitter og frisk og kan sagtens gå til en grillmiddag.

 


IPA

Willemoes Mosaic IPA

Hvis du leder efter en lidt mere sød øl, så kan denne IPA hjælpe dig. Der er noget frugtigt over den, og den er ikke nær så bitter, som en ‘normal’ IPA. En dejlig sag, der nemt slukker tørsten.


Ørbæk IPA Fri

Det her er en af mine yndlingsøl. Den er frisk og maltet, og så har den en note af citrus, som jeg er ret glad for, især når det er varmt. En klar vinder til frokostbordet.

 


HVEDE

Mikkeller Drinkin in the sun

Drinking in the Sun er en af de mest almindelige alkoholfri øl på de barer, som jeg kommer på – blandt andet Åben i Kødbyen. Det er en hvedeøl, men den er ikke så sød, som hvedeøl kan blive. Tværtimod er den frisk, så du får lyst til at drikke flere.

 


Køb øllen her. 


Erdinger Alkoholfrei

Erdinger var et af de første bryggerier, der lavede en god alkoholfri øl. Hvedeøllen er fyldig og frisk og har en sød eftersmag. Jeg har drukket den til adskillige smørrebrøds-frokoster, hvor den passer perfekt.


Krononbourg 1664 Blanc alkoholfri

Krononbourg 1664 Blanc har virkelig indtaget danskernes hjerter de seneste år (efter en massiv reklamekampagne på nærmest alle platforme), og det er fuldt forståeligt. Hvedeøllen er frisk og med masser af citrus. Den passer ikke kun til at slukke tørsten med på en varm sommerdag, men også til let mad.

 

 

Alle øl i guiden kan købes i københavnske supermarkeder, hvor især Irma og Meny har et stort og godt udvalg.

1 COMMENT

  1. […] I denne uge er der Copenhagen Beer Week – en lille minifestival som fejrer øllet og øllets historier. Frem til den 11. september kan du opleve en masse aktiviteter og events i på byens restauranter, bryghuse og barer. Selvom festivalen selvsagt handler om øl, så får du også lov til at opleve noget af den bedste alkoholfri slags. I anledning af Copenhagen Beer Week har Anarkist nemlig åbnet Non-bar, som er en alkoholfri pop-up bar og restaurant. Som navnet afløser er det alkolfrie øl, der vil blive serveret, og derudover kan du også få morgenmad og frokost. Baren har åbent hele ugen fra kl. 8-15. Hvis du gerne vil prøve flere øl uden procenter, så tjek i øvrigt Louise Taarnhøjs store guide til de bedste alkoholfri øl her. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here