DGI Byen åbner fodboldbaner på toppen af parkeringshus

0
221
DGI Byen åbner fodboldbaner med udsigt over vesterbros skyline
Fotocredit: DGI Byen

DGI Byen åbner tre helt nye kunstgræsbaner med udsigt over Vesterbros skyline. Banerne er opført i samarbejde med Københavns Kommune og Brobold, som arbejder for flere muligheder for boldspil i brokvartererne. 

 

DGI Byen sparker sommeren i gang med tre spritnye kunstgræsbaner fordelt på i alt 600 m2 på toppen af DGI Byens parkeringshus i det centrale København få minutter fra Hovedbanen. De nye fodboldbaner med udsigt over Vesterbros skyline bliver en del af DGI Byens Arena, som allerede består af tre padel tennis-baner.

Banerne er åben for alle

Kunstgræsbanerne er blevet til i samarbejde med Københavns Kommune og Brobold, som består af tre fodboldklubber på Østerbro, Nørrebro og Vesterbro, der arbejder for flere muligheder for boldspil i brokvartererne. Arenaens nye baner er også blevet skabt i forlængelse af DGI Byens 2035-strategi, hvor visionen og missionen er at bidrage til at styrke sundheden og livskvaliteten i byen.

Arenaens nye kunstgræsbaner skal gøre det endnu lettere for børn, unge og voksne i København at blive en del af foreningslivet gennem sammenhold, fællesskaber og bevægelse. Herudover kan banerne lejes af privatpersoner, som sammen med venner og omgangskreds ønsker at spille fodbold lige midt i København.

Fotocredit: DGI Byen

Fodboldoplevelser med udsigt

Hos Københavns Kommune er der stor glæde over at kunne udnytte pladsen på Vesterbro til et sted, hvor man kan bevæge sig:

”Det er ikke altid nok at tænke ud af boksen, nogle gange må vi i København også tænke oven på taget, når vi skal finde plads til nye fritidsfaciliteter i byen. Det gælder specielt på Vesterbro, hvor pladsen i forvejen er trang. Derfor er det godt, at der nu kommer en ny mulighed for både at bevæge sig og være en del af et aktivt foreningsliv på toppen af p-huset. Brobold bygger bro til aktive fællesskaber, som flere på Vesterbro nu kan være en del af,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Også Hos DGI Byen er man glade for at lægge plads til tiltrængte idrætsfaciliteter:

“I DGI Byen arbejder vi for højere sund og øget livskvalitet for københavnerne. Ligesom Brobold hylder vi foreningslivet, aktive fællesskaber og bevægelse, og vi er derfor meget glade for at indgå som samarbejdspartner med Københavns Kommune og fodboldklubberne i Brobold omkring dette fine initiativ. Og vi glæder os til at skabe gode fodboldoplevelser for små og store på toppen af parkeringshuset, med en imponerende udsigt over Vesterbro og Kødbyen,” siger Michael Stensbøl, CEO i DGI Byen.

Om kunstgræsbanerne i DGI Byens Arena

– Banerne, som er klar fra 24. maj, kan allerede bookes nu på https://www.dgibyen.dk/da/vand-sport/sport-idraet/dgibyens-arena/

– Prisen for leje af en bane er mellem 300 og 400 kr. afhængigt af tidspunkt på dagen, og om det er på hverdage eller i weekend.

– Banerne er adskilt af net i enderne, og kan lejes samlet eller hver for sig. Prisen på at leje flere baner samtidig er mellem 500 og 1000 kr.

– De tre kunstgræsbaner er fordelt på i alt 600 m2, hvor hvert baneareal er 200 m2 (20m x 10m), og er udstyret med bander på langsiderne.

– Bolde og veste kan lejes i DGI Byen eller samtidig med bestilling af bane.

– Boldklubben Vestia har hjemmebane på DGI Byens nye kunstgræsbaner.