Sherpa | Københavnersnuden #459

0
174
Københavnersnuden Sherpa
Fotocredit: Tobias Hoffmann

Ugens Københavnersnude er den dansk/nepalesiske musikartist Carsten Sherpa. Han har boet i København siden, han flyttede hertil som 18-årig. I april udgav han sit debutalbum Avalon, der skildrer det ambivalente forhold mellem ens gamle og nutidige jeg. Og til hvert nummer på albummet følger også en livesession med dertilhørende unik scenografi og handling. Mød Sherpa og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Sherpa: Jeg har lige udgivet mit debutalbum og spillet releasekoncert, så det har været mit fokus den sidste tid. Pt prøver jeg at lade det synke ind, men ellers forbereder jeg mig på en god sommer forhåbentligt med et par festivaler i sigte.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Sherpa: Jeg bor lige ved Nørrebroparken over for hundeparken.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Sherpa: Jeg går ofte en tur igennem Nørrebroparken og Assistens Kirkegård, som specielt er en virkelig en smuk oplevelse om foråret.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Sherpa: Jeg drikker kaffe på Friheden, der ligger lige ved skateparken på Hillerødgade. Der er altid mennesker og en hyggelig steming.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Sherpa: Det er faktisk et stykke tid siden, jeg har været ude at spise, men jeg kan anbefale Falang på Vesterbro, hvor man udover god thailandsk mad kan få gode drinks, og derfor er et godt sted at starte, hvis man skal videre ud i byen bagefter.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Sherpa: Jeg tager nok mest på nogle af de mange bodegaer på Nørrebro, senest har det været på bodegaen Karussellen på Ægirsgade.

Fotocredit: Tobias Hoffmann

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Sherpa: Der er mange steder, man kan blive inspireret i København – sidste gang jeg blev inspireret, var i butikken Studio Stars ved Halmtorvet, som har tøj, smykker og indretningsdesign fra udvalgte kunstnere omkring i verden.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Sherpa: I øjeblikket sætter jeg stor pris på min lokale bager Khorn tæt ved Nørrebro Station. Der åbner kaffekædebutikker over det hele med alt for dyre croissainter med glaze. Der synes jeg, at man skal huske på at værne om nogle af de mindre lokale butikker, hvor opskriften på vaniljekransene blev testet af dagen før, og man kan være heldig at få en ekstra med, hvis man smiler sødt.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Sherpa: Jeg tror, det er et stykke tid siden, da jeg cyklede over Dronning Louises Bro tidligt om morgenen efter en bytur. Søerne er virkelig flotte i den ro der er, når alle er gået i seng. Der bliver man lidt forelsket i sin by igen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Sherpa: Jeg kan huske, da Distortion begyndte at blive en ting. Dengang var det små lokale scener, der stod rundt omkring med et par større scener på nogle udvalgte gader. Det kunne virkelig noget. Der var plads til at sætte sig på fortorvet med en øl, og det var mest en fest for de lokale.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Sherpa: Jeg synes faktisk stadig kanalrundfarten kan noget. Især om sommeren selvfølgelig. Det er jo ret unikt at være en havneby, og man ser virkelig meget af København og fra en anden vinkel, end man plejer.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Sherpa: Vi mangler et sted, der bare sælger nachos og tequila-drinks. Det tror jeg ville blive et hit. Jeg ville i hvert fald være stamgæst.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Sherpa: Lige i øjeblikket er Bittersweet Symphony det nummer, jeg lytter til, når jeg sætter mig op på cyklen. Der er både lykke, håb og melankoli i den, som jeg synes passer meget godt til København.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Sherpa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here