Det sker i København | JUNI 2023

0
253

VELKOMMEN til din store guide til JUNI i København! Det sker i København-Guiden opdateres løbende, så tjek ind ind gang imellem, hvis du mangler inspiration til, hvad du skal foretage dig i vores dejlige hovedstad.

 

1. JUNI: Fantom Bar åbner

Griffenfeldsgade på Nørrebro har fået en ny bar i de lokaler, som i mange år husede Café Nørrehus. Holdet bag den nye Fantom Bar har valgt at beholde det bedste fra den gamle bodega og samtidig give alt indenfor en masse kærlighed.

1. JUNI: DISTORTION X Kl. 17

I dag er der Distortion – den store tilbagevendende gadefest, der er gratis for alle og fyldt med livemusik, dj’s, steetfood og drikkevarer. Tjek programmet ved at klikke på navnet.

1.-4. JUNI: CPH Native Film Festival

Filmfestivalen for film af oprindelige folk foregår i Empire Bio på Nørrebro og har et stærkt program med adskillige spændende, rørende, interessante og sjove film.

1.-10. JUNI: CPH Stage

CPH Stage er Københavns teaterfestival, der inviterer dig til adskillige anderledes arrangementer, talks, forestillinger og meget andet.

1.-10. JUNI: Art Week Copenhagen

Er du til kunst, skal du tjekke Art Week Copenhagen ud. Det er spækket med kunst fra hele verden, særlige udstilinger og talks, og masser af social events med fest og networking.

1.-11. JUNI: Copenhagen Photo Festival

Fotofestivalen byder på events, talks, familieaktiviteter og hele 14 udstillinger med over 60 kunstnere over hele byen.

7. JUNI: Filmvisning “ITHAKA – kampen for Julian Assange” i Grand Bio kl. 19

Denne særlige filmvisning skal du se, hvis du interesserer dig for verdenspolitik og retfærdighed. Dokumentarfilmen går tæt på fængslingen af WikiLeaks’ Julian Assange og følger hans families kamp for at få ham sat fri.

7.-9. JUNI: Gratis vejfest i Niels Hemmingsens Gade

Hotel Cecil, Normanna Copenhagen og aera holder street party i Niels Hemmingsens Gade med DJs, iskolde sommerdrinks og masser gode vibes.

8. JUNI: Musik, spoken word og dialog i Brorsons Kirke kl. 13.30

Interaktiv spoken work performance. ‘Det er derfor jeg SKÆLVER’ tager afsæt i egne livsudfordringer og taler ind i genkendelige aspekter af menneskelivet, når det er svært.

8 JUNI: Åbningsudstilling “Fang din by” på Bryghuspladsen kl. 16.30-18

Over 5.000 fotos er blevet skåret ned til blot 56 stykker af juryen med bl.a. fotograf Marie Hald og filmproducer Emile Hertling Peronard i front. Til åbningen afsløres hvilke fotos, der stod distancen samt vinderne af 1, 2. og 3. præmien.

10. JUNI: Sommer i Jægersborggade Kl. 11-20

Kom og smag Jægersborggade, når gadens mange gode madsteder og madbutikker inviterer ind til særlige sommersmage fra både det salte og søde køkken.

11. JUNI: Raw Wine i The Plant CPH kl. 11-19

Smag på over 100 naturvine til denne spændende event i The Plant på Amager. 

11. JUNI: Arkitekturhovedstaden inviterer til Københavnerpicnic kl. 15.

Den 11. juni 2023 afholder Arkitekturhovedstad den store københavnerpicnic. Hver bydel inviterer på lokal fællesspisning i særlige byrum. Tag din nabo, familie og venner under armen og vær med til at fejre din lokale arkitektur, med rundvisninger, mad og underholdning. Tilmeld dig til din lokale picnic via linket.

12. JUNI: KVINFO Boglagersalg Kl. 10

KVINFO plads – og nu rydder de op og ud i bøger og tidsskrifter, som har været på magasin siden dengang, da KVINFO drev et bibliotek for kønsforskning og ligestilling. Derfor inviterer de til BOGSALG, og alle er velkomne. Bøgerne tematiserer køn inden for kunst, film, kvindehistorie, maskulinitet og meget, meget mere. Der er ligeledes en stor tidsskriftsamling med både nationale og internationale tidsskrifter.

14.-19. JUNI: Copenhell på Refshaleøen

Nordens største metalfestival disker op med et imponerende program igen. Fra onsdag til lørdag er der metal på tre scener, adskillige temaområder, talrige mad- og ølboder og kreativ kunst på pladsen på Refshaleøen.

18. JUNI: Gastronomisk velgørenhedsmiddag i Parken

NGO’en Stop Spild Lokalt går søndag 18. juni sammen med en af Danmarks dygtigste kokke om at skabe en overdådig velgørenhedsmiddag i Parken – og al overskud går til landets mest trængte borgere.

23. JUNI: Sankt Hans aften
Der er mange steder, du kan se Sankt Hans-bål i København – og vi har samlet et overblik i vores guide Her kan du fejre Sankt Hans Aften.
23.-24. JUNI: Copenhagen Rosé Festival i The Plant CPH, kl. 16-20

Er du vild med rosévin, SKAL du til roséfestival på The Plant CPH på Amager. Du køber billet og poletter, og så er det ellers bare at gå ombord i en meget lang række forskellige rosévine fra hele verden.

24. JUNI: Dance Party på Copenhill Rooftop Kl. 21-03

Kom til et brag af en fest, på Københavns sprødeste matrikel CopenHill, hvor sommernatten skal danses ind. Dans under stjernerne i 78 meters højde til rytmerne af FUNK – Soul – RnB – DISCO

Husk at gemme linket, så du altid kan tjekke ind, og se hvad der sker i København-guide. Vi opdaterer løbende listen, så du altid har et overblik, når du mangler inspiration til events i byen.