Guide: Disse bands skal du opleve på Copenhell 2023

1
314
Det skal du høre på Copenhell 2023

Nedtællingen er i den grad i gang til Copenhell. Igen i år er musikprogrammet spækket med det bedste rock, metal og alt derimellem, og vi har igen allieret os med Copenhell-fan og fastgænger Morten Eskilden, som har givet sit bud på, hvilke bands du skal opleve på Copenhell 2023.

 

Af Louise Bro og Morten Eskildsen

Ulven er klar, og venter ligesom os bare på, at helvedes porte igen åbnes på Refshaleøen den 14. juni! Musikprogrammet er klar, og du kan godt begynde at glæde dig til musik indenfor alle genrer af rock, hård rock, doom, black, glam, thrash, dark, og dødsmetal og alt derimellem. Jeg har spurgt vores gode ven og Copenhell fan(atiker) Morten Eskildsen om hans bud på, hvilke bands du skal høre på Copenhell 2023. Dem får du lige her i alfabetisk, men uvilkårlig rækkefølge:

Aborted 

Belgisk grindcore med garanti for måbende blikke pga. af de maskingeværs-hurtige blastbeats, tonstunge growls og pristager af Copenhells hurtigste lakridser (dobbelte stortrommer) dette år! Spænd hjelm, sikkerhedssele og faldskærm godt fast, og alliér dig med en læge, Aborted kommer til at rive dig rundt i pitten.
Aborted spiller torsdag den 15. juni kl. 14.45 på Gehenna.

Architects

Metalcore med mere røv end de fleste andre. Architects spiller med følelserne HELT uden på tøjet, og deres karismatiske forsanger Sam Carter har meget på hjerte! “Vi lytter gerne, Sam” – så længe vi må skråle med på din overlegne, både rene og screamo-vokal.
Architects spiller fredag den 16. juni kl. 18.30 på Helviti.

Blackbraid 

Én mand og atmosfærisk black metal. Hvad kan gå galt? ALT… Men det bliver fedt!! Han spiller (måske) ikke alene, men det bliver stadig fedt!
Blackbraid spiller lørdag den 17. juni kl. 20 på Pandæmoniun.

Cabal 

Når man har sagt A, man også sige B – og C står for både circlepits og CABAL. De hér danske drenge er (efter min ydmyge holdning) det bedste, der i øjeblikket er indenfor dansk deathcore. Det bliver hedt og nakkesmerterne vil nok forfølge én i flere dage efter en times tid med dem hér – det er dog det hele værd. Forsanger Andreas Bjulver kan brøle selv den slappeste fest til live.
Cabal spiller fredag den 16. juni kl. 20 på Hades.

Electric Callboy

Kan man kombinere Copenhell med en balstyrisk, dog temmeligt selvironisk, basarm? Svaret er: Natürlich! For dette tyske vanvids metal/techno ensemble bliver helt sikkert et næppe glemt kapitel i 2023, og vi skal helt op foran i 90’er glitter-pitten. Klip håret efter din favorit EvaTrio gryde, skænk en isbjørn og kom med til hoppefest! Vi skal danse-moshe, ja vi skal danse-moshe…
Electric Callboy spiller den torsdag den 15. juni kl. 16 på Helviti.

Morten viste mig en video fra Electric Callboys seneste koncert i Amager Bio, og det så vanvittigt fedt ud. Dem skal du se!

Gojira

Disse franskemænd er så dygtige til det, de gør, at det næsten gør ondt. Man må bare ikke gå glip af denne omgang øreguf. Genren er hårdtslående, supertight, døds/progressivmetal, og faktisk noget (næsten) alle kan være med på. Der er en masse mere at sige om dette fantastiske band – men ord virker lidt overflødige, for når først Gojira går på, så er man ikke i tvivl om, at man er nødt til at se hele showet.
Gorija spiller torsdag den 15. juni kl. 18.30 på Helviti.

Copenhell 2023

Jacob Stegelmann/Århus Symfoniorkester

Da Jacob og Å.S. besøgte Copenhell i 2018 var det, på rygtebasis, den mest sete koncert i Copenhell’s historie(!) Den rekord og det rygte syntes jeg, vi skal gå efter at slå i år. Efter sigende skal succesen fra ‘18 gentages med en fremførsel af det bedste musik, der er i film, computerspil, animation og fantasy…LIVE! May The Force be with us!
Jacob Stegelmann og Co. spiller fredag den 16. juni kl. 13 på Hades.

Meshuggah

NERD ALLERT! Man hører tit ordlyden “de der svensker kan noget med musik”, og i dette tilfælde, er det absolut ingen undtagelse. Djentens (u)kronede konger ‘Shuggah spiller på Copenhell!! Kom og hold takten med “grydebestyrer” Tomas Haake, hvis du kan – mange har prøvet, og de fleste har fejlet. Har du, hvad der skal til, for at “hive excalibur ud af takt-stenen”, og bevæge fødder og hænder, så det passer ind!?! Helvete det’ bli’ kül…
Meshuggah spiller torsdag den 15. juni kl. 23.15 på Hades.

Pantera

Bucketlist, Bucketlist, Bucketlist!!! Og ja ja, der er kun 2 originale medlemmer. Det ene (Phil Anselmo) er en kæmpe idiot for diverse dumsmarte ting og udtalelser osv. MEN…når først Dimebag Darryl’s legendariske guitarriffs drøner ud over pladsen, så har ALLE glemt, hvem der står på scenen! Men haters are gonna hate… WALK, MOTERFLIPPERS!
Pantera spiller torsdag den 15. juni kl. 21.30 på Helviti.

Parkway Drive

Hvis vi er heldige og myndighederne syntes, at pyro med stort P er ok i 2023, så tror jeg faktisk, at dele af Refshaleøen skal bygges op på ny til ‘24 efter, at de 5 australske “surferdudes” har besøgt den. Men vi får at se. Parkway Drive spiller storladent metalcore med 100% sing-along-faktor…og ild…og passion.
Parkway Drive spiller torsdag den 15. juni kl. 23.15 på Hades.

VV (Vile Valo/HIM)

Jeg kan slet ikke være i min krop ved tanken om, at VV er på dansk jord. Kærligheden kommer til gøre både ondt og godt på Copenhell denne aften – gerne med en masse HIM materiale. Genren går under Lovemetal, og det er på ingen måde en underdrivelse. For med sange som “Funeral Of Hearts”, “Wings Of A Butterfly” og “Join Me (in death)”, er det frem med lommeletterne. Der må godt vises store følelser og tudes igennem. Bonusinfo: Finland har affødt gode ting, det hele er ikke bare Mumitrold, Lordi og tavse racerkørere.
VV spiller onsdag den 14. juni kl. 14 på Hades.

Guns ‘n Roses

Bare fordi “giraffen” kommer… Så længe de “nøjes” med at spille numre fra 1992 og tilbage. Det kræver jo naturligvis, at Axl overhovedet gider dukker op, og ikke bruger hele sin sendetid ved flyglet i en November Rain marathon, så skal det nok blive godt. Hvis ikke….well… Den tager vi derfra, og Copenhell har jo en fabelagtig pølsemix, når alt andet fejler. Det er SÅ svært at glæde sig sådan rigtigt til G’nR, da de tidligere har vist, hvor nemt der er at sætte ild til vidunderlige teenageminder og efterfølgende tisse på asken… Kort sagt: “La’ nu vær’ med at F***E den hér op, Axl og Co.”
Guns ‘n Roses spiller lørdag den 17. juni kl. 21.30 på Helviti.

Def Leppard

Hvis man som band kan have: en enarmet trommeslager og så stor succes, i så mange år (dannet i 1977), skal man da ha’ lidt opmærksomhed. Def Leppard har hits, og de har mange af dem – medlemmerne er bare blevet gaaaaaamle (det må jeg godt sige, for har samme alder). Jeg håber, at de spiller “Have You Ever Needed Someone So Bad”, så kan jeg dø nogenlunde lykkelig og sige, at jeg så det live og faktisk nød det.
Def Leppard spiller onsdag den 14. juni kl 21.30 på Helviti.

Mötley Crüe

Altså, jeg tager dem med, fordi de er dem, de er, og trods alt har markeret sig eftertrykkeligt på “scenen” indenfor puddel- og glamrock. Når dét så er sagt, så frygter jeg det særeste og håber det bedste. Men det skal nu nok blive godt, hvis de spiller “Girls, Girls, Girls”.
Mötley Crüe spiller onsdag den 14. juni kl. 18.30 på Helviti.

Slipknot

De maskeklædte veteraner fra Iowa vender “hjem” og behøver vist ingen dybere introduktion. Men for de der ikke har oplevet Slipknot live: Corey’s ord er lov, og din sjæl er hans, så længe de spiller – og dette er IKKE til diskussion – punktum… Udover at Slipknot er blevet en tradition med LoveCopenhagen på Copenhell, så nøjes vi bare med at sige: VI SES I PITTEN!
Slipknot spiller fredag den 16. juni kl. 21.30 på Helviti

Det er fuldstændig korrekt, Nathalie kan synge med på alle tekster, og jeg formåede selv at få hold i nakken af at headbange, da Slipknot spillede på Copenhell i 2019.

Boblere men MUST see:

Vended (torsdag den 15. juni kl. 12.45 på Hades)
Napalm Death (fredag den 16. juni kl. 17.30 på Pandæmoniun)
Employed To Serve (onsdag den 14. juni kl. 20.30 på Pandæmoniun)
Life Of Agony (torsdag den 15. juni kl. 17.15 på Hades)
Halestorm (torsdag den 15. juni kl. 20 på Hades)
Samael (torsdag den 15. juni kl. 23.15 på Pandæmoniun)
Testament (torsdag den 15. juni kl. 13.30 på Helviti)
The Ghost Inside (onsdag den 14. juni kl. 20 på Hades)
Forever Still (lørdag den 17. juni kl. 15 på Pandæmoniun)
Blackgold (torsdag den 15. juni kl. 12.30 på Pandæmoniun)

Husk at downloade Copenhells app på App Store eller Google Play, så du har helt styr på programmet.

Tusind tak Morten! VI SES I PITTEN!

Læs også Det skal du spise på Copenhell 2023 of Det skal du shoppe på Copenhell 2023

1 COMMENT

Comments are closed.