Disarray Son | Københavnersnuden #72

0
263

I en tid, hvor nærmest al musik laves på en laptop med uendeligt mange muligheder for at finpudse og polere resultatet, er det befriende at blive væltet bagover af en omgang klassisk rock. Disarray Son er et nyt, dansk rockband, der leverer energisk og flabet rockmusik, som forfører og frister. Ja, vi er vilde med det – og vi er vilde med, at medlemmerne i Disarray Son i denne uge alle sammen er vores københavnersnuder. Læs her om deres København – og husk at tjekke dem ud i Huset den 23. januar.

LC: Hvad pusler I med for tiden?
DS: Netop nu har vi færdiggjort indspilningerne til to nye singler i Vibe Factory studiet, der udkommer i løbet af de næste par måneder. Tiden bliver i høj grad brugt på at skrive nye sange til vores næste udgivelse, hvilket betyder, at vi disponerer størstedelen af tiden i vores eget studie på Nørrebro. Udover sangskrivning øver vi op til årets første koncerter, deriblandt på Huset i Magstræde d. 23/1, hvilket vi ser utrolig meget frem til efter en længere pause.

LC: Hvor bor I?
DS: Vi bor alle fire i Nordvest og er mere eller mindre naboer. Vi nærer alle sammen stor kærlighed til Nordvest og bruger meget af vores tid i kvarteret. Det har en uspoleret sjæl og en diversitet, som giver pusterum til i ny og næ at trække sig tilbage på tilskuerrækkerne i en evigt pulserende by.

LC: Hvor går I tur?
Lauge: Mads og jeg nyder rigtig meget hver især at gå eller løbe ture rundt om Utterslev Mose. Det specielle ved Utterslev Mose er, at man får følelsen af at træde ud af byen og ind i naturen. Jeg kan forestille mig, at det for alle er et meget meditativt ritual.
Mathias: Bispebjerg Kirkegaard er for mig noget specielt. Jeg kan rigtig godt lide stilheden – især om natten.
Anders: Jeg sætter personligt stor pris på gåturen tværs over vejen fra min lejlighed til den kære kioskejer Singh.

LC: Hvor drikker I kaffe?
Mads: Der er nok ikke nogen tvivl om, at ingen af os rigtig følger den café-kaffedrikkende københavnerkultur. Vi “nyder” vores billige instant-kaffe med coffee creamer imellem sangene i studiet.
Mathias: Der er ikke meget barista over det, men det er godt til de lange nætter.

LC: Hvor spiser I?
Mathias: Azeems Tikka House på Frederiksborgvej. Den bedste butter chicken og det bedste naan brød i byen. Det er et autentisk sted med en fed atmosfære, der har gjort, at jeg er kommet tilbage flere gange.

LC: Hvor fester I?
Anders: Der er intet, der slår en god privatfest, hvor man er omgivet af tætte og fjerne venner til den lyse morgen. Når det så er sagt, så elsker vi at tage ud på byens brune bodegaer. Mange timer er blevet brugt på Tagensborg Bodega på hjørnet af Jagtvej og Tagensvej, hvor vi efter en sen fredag i øveren glædeligt kommer forbi, til de lukker. Hvis vi vil have en blanding af privatfest og en tur i byen, har vi haft nogle fede tider på den lille perle Sigurdsgade 39, hvor der er plads til at danse med de mennesker, man kender, såvel som at møde nye.
Lauge: Som en bonus ligger det også lige rundt om hjørnet fra studiet, hvilket gør det muligt at vælte tilbage og lave nogle late night jams.

LC: Hvor inspireres I?
Anders: Inspiration er en flygtig størrelse – den kan komme og gå, når det passer den. Personligt har jeg haft oplevelser af fuldstændig umiddelbar inspiration, når jeg har siddet en sommeraften i Nørrebroparken. Der har der tit opstået et behov for at udtrykke stemningen og billederne i ord og musik.
Lauge: Tit kommer inspiration til mig gennem bevægelse. Om det er en løbetur rundt om mosen eller på cykel gennem København. Jeg har mange forpustede lydoptagelser af idéer til sange på min telefon efterhånden.

Hvad er jeres yndlingssted i København?
Mathias: Når solen og varmen vender tilbage, er der ikke noget sted i København, der ikke har “yndlings potentiale”.

[blockquote style=”1″]Hvor har I sidst følt jer forelsket i København? Mads: Sidst var på Bispebjerg Kirkegård i foråret, hvor kirsebærtræerne smed blomsterne. Det var det smukkeste syn, hvis man ser bort fra Instagram-fanatikerne, der febrilsk forsøgte at dele deres oplevelse i stedet for at opleve det selv. Anders: Generelt er jeg smaskforelsket i København, og følelsen af forelskelse kommer i sublime øjeblikke forskellige steder i byen. For ikke så længe siden delte Mathias og jeg et romantisk øjeblik. Vi vandrede København tyndt efter en festlig aften. Pludselig fandt vi os selv foran Skt. Jørgens Sø midt på Svineryggen, netop da solen stod op. Der tændte vi en cigaret og snakkede om, hvor dejlig byen er[/blockquote].

LC: Hvad er jeres bedste minde om København?
Lauge: Vi har virkelig mange rigtig gode minder fra koncerter, som vi har spillet rundt om i København. Et af de bedste minder har været at spille i det tidlige sommervejr i Fælledparken til 1. maj. Det er en fantastisk oplevelse at spille udenfor og se de mange smilende ansigter og mærke den gode stemning i solen.

LC: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Mads: Det er svært at snævre det ind til “én bedste oplevelse”, og måske er netop dét charmen ved det hele. Hvis man vil have den bedste oplevelse i København, bør man lade sig rive med af de dejlige mennesker, der befolker byen.

LC: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
Mathias: En færdig metro.

LC: Jeres soundtrack til byen?
Lauge: Puha, det er et svært spørgsmål. Der er en masse albums at tage af, og det har meget med stemning og årstiden at gøre. Der vil selvfølgelig altid være albums, der bliver lyttet til, når man går gennem gaderne. For mig er det, blandt meget andet, B’lieve Me I’m Going Down… – Kurt Vile.
Mathias: AM – Arctic Monkeys
Mads: Exile on Main Street – Rolling Stones
Anders: Man It Feels Like Space Again – Pond

Tusind tak, fordi I ville dele jeres København med os, Disarray Son a.k.a. Lauge, Mathias, Mads og Anders. Vi glæder os til at tjekke jeres musik ud den 23. januar i Huset i Magstræde.

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.