Er du klar til gadefest? Distortion er tilbage

0
452
Er du klar til gadefest? Distortion er tilbage

Distortion er igen klar til at fylde gaderne med fest, masser af musik, dans, godt humør, og en lille smule kaos. Nogle af festerne kræver billet og armbånd, men også i år kan du se frem til en masse gratis fester, når Distortion rammer gaderne på Vesterbro, og Inderhavnen.

 

Af Louise Bro

 

Ligesom festivalerne har Distortion været aflyst de sidste to år. Men nu går det løs igen med gadefester, musik, dans og alt det, du sikkert har savnet ved Københavns største byfest. Du kan som altid købe et armbånd og støtte festivalen – og samtidig få adgang til nogle af de lukkede fester. Men du kan også som altid komme til gratis gadefest, og de finder sted fra torsdag til søndag. Her får du et overblik over gadefesterne til dette års Distortion

 

TORSDAG

Den berømte og berygtede gadefest er tilbage på Vesterbro, og stort set hele området mellem Ingerslevsgade og Istedgade bliver fyldt med scener, events og musik.

Dybbølsgade kan du danse og slå dig løs med DJ duoen Slipdress (Aviaja og Ploy), som vender plader og spiller det bedste fra det københavnske natteliv. Hos KarmaGlitterCph kan du blive dækket i glimmer fra top til tå – og ikke den dårlige plastik slags, som er dårlig for miljøet. Nej, den gode slags glimmer, som er biologisk nedbrydelig. Du kan også feste med den legendariske COMAclub & Kushi, som er indbegrebet af disco hedonisme.

Enghave Plads er stedet for CopenhagenKonfidential & World Dance Academy: Brown Sugar Club – en af de helt store fester, hvor DJs spiller musik indenfor genrer som afrobeats, dancehall, hiphop, disco og boogie. Her er der også SkateDistortion, hvor Sidewalk-holdet inviterer alle københavnerskatere til at smide deres bedste tricks.

Hvis du trænger til noget andet end lunkne øl, så smut hen til Frederikstadsgade og Tullamore Dew: Whiskey Street Party og få en lille drink godt spiket med gode gamle Tullemor!

Halmtorvet får du masser af bas og kærlighed fra de garvede klub-baskere Jujuman Sound System. Hos Namunel: Elmegadefesten dør aldrig får du deep techno og house vibes. Og ved H9 finder du Good Wibes: Backyard Party med et lineup af nogle af de bedste upcoming house DJs.

Saxogade er et mekka for dig, der vil feste med svenskerne. Settlementet: Arkade Jam giver dig synth-pop og en live performance med den svenske kunstner Vagantpoesi. Her finder du også Aloaded, en DJ fest med det absolut bedste fra den svenske undergrund – fra elektronisk til indie og garage rock.

Sønder Boulevard kan du næsten få det hele. Minimal og micro house med masser af soul og groove fra Ikigai. Disco fest og glimmer ved Disco Planet. Hos Søhesten & Varme Rytmer finder du et stærkt hold af danmarks bedste DJs indenfor afro, latin, og house. Du kan også træne stemmen hos Karaoke Licious, og hvis du synger lidt falsk, så er der sikkert en fest nede af gaden, der overdøver dig.

Urban Breakout giver dig noget af det bedste fra den danske undergrund indenfor rap, trap, grime, afrobeats, og RnB. Og så kan du også opleve den allerførste Kenuba Link: Afro Distortion Party, hvor du får det bedste DJs fra den københavnske Afrobeats scene på Sønder Boulevard.

Ny Carlsbergvej er der Warehouse Party, festen for alle der elsker house. Og Lose Yourself To Dance, hvor der blandes så mange danse-stilarter som overhovedet muligt – fra moderne dans til k-pop, tango og boogaloo.

Hvis du gerne vil slappe af mellem festerne, sker det på Litauens Plads, som har Silent Disco. Her kan du også se noget af det mest klimavenlige og bæredytige mode, når Folkekirkens Nødhjælp inviterer til modeshow. På Dannebrogsgade kan du slappe af i Foam Oasis – et chill out område midt i gadefesterne. I Enghaveparken er der  BørneDistortion for de mindste. Og her finder du også Stille & Rolig Distortion – en solnedgangsforestilling af de musikalske masterminds Bremer/McCoy & et søndagsvinylsDJ-set med Astrid Engberg.

FREDAG

Som noget nyt indtager Distortion det meste af Inderhavnen, og fredag står festen på Havnehygge på Havnegade, Bryggen, ved Knippelsbro og på Refshaleøen.

Islands Brygge kan du slappe og reflektere over kunst, natur, kultur med Folkekirkens Nødhjælp: Climate and Sustainability Lab, blive dækket i biologisk nedbrydelig glimmer hos KarmaGlitterCph, eller snuppe en dans for dig selv hos Silent Disco. Du kan også feste som en sømand eller pirat på en 18-meter lang fiskebåd hos The Liberation of the HMS Dancefloor – eller finde din indre hippie frem og danse til Beat:Us & Hinge Event: Psychill på Havnen. Når fødderne trænger til et hvil, sker det i bløde omgivelser i Foam Oasis.

Lige overfor Bryggen på Kalvebod Brygge er der chill out disco på Bølgen med La Dolce Vita med DJs Marcus Voigt, Niels Bagge Hansen, og Boogie Rookie.

Havnegade er der QueerDistortion med DJs og fest for alle. Ligesom til Vesterbro- gadefesten finder du også Karaoke Licious og Tullamore Dew: Whisky Street Party.

Ved Knippelsbro er der Warehouse Party med det absolut bedste indenfor house musik, hvor Lisa Kaye og Jack Rothe svinger pladerne.

Refshaleøen er også klar til fest, og her finder du Daily Dak – vaskeægte tramper- og trance musik. Hos ØVSA (Øen Ved Siden Af) HavneUMF finder du et sandt techno extravaganza – helt perfekt til ravers. Er du mere til det klassiske, fra disco til drum & bass, så sker det til Club Conscious Day Party ved Musikkonservatoriet.

Du kan også få en dukkert til WaterFest, hvor man bygger en platform oven på en af Urban Rigger’s containerlejlighed, og inviterer springende vovehalse til at kaste sig mod det Københavnske havnevand. På den yderste Urban Rigger kan du også komme til Københavnersamtale og høre om, hvordan vi kan få flere boliger på vandet.

Reffen har Werkstatt deep house fest, og lige ved siden af hos CPH Village kan du nyde eftermiddagssol, god musik og drinks på kajen.

Se hele programmet for Distortion 2022 her. God fest og pas på hinanden!