Suriya Jyrk | Københavnersnuden #418

0
586
Ugens Københavnersnude er Suriya Jyrk. Hun er tidligere artist, og nu kreativ chef og grundlægger af Red Tiger. Asian Eatery. Suriya er født og delvist opvokset i Malaysia, og hun er, traditionen tro, som den ældste pige i familien oplært i det malaysiske køkken, allerede fra da hun var 12 år gammel. Hun er gift med kokken Henrik Jyrk og “mor” til to små Chihuahuas Jackson & Marley. Mød hendes København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Suriya Jyrk: Jeg har lige åbnet en ny Asian Eatery På Studiestræde i København.

LC: Hvor bor du?
Suriya Jyrk: På Vesterbro.

LC: Hvor går du tur?
Suriya Jyrk: Rundt om søerne. Eller i nabolaget, da jeg har to hunde.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Suriya Jyrk: Prolog.

LC: Hvor spiser du?
Suriya Jyrk: Alt efter humør. Nok mest asiatisk Japansk: Helt klart Bento i Helgolandsgade, Jah Izakaya påGasværksvej. Kinesisk: Great China på Istedgade.
Thai: Porn Sak, virkelig god Penang Curry og Papaya Salat. Fransk/Bistro: Le Saint Jacques
God All-arounder: Uformel

LC: Hvor fester du?
Suriya Jyrk: Jeg fester ikke rigtigt, men at sidde i solen med en flaske vin evt. i Kødbyen eller bare på Sønder Boulevard er mega nice.

LC: Hvor inspireres du?
Suriya Jyrk: Vesterbro er en fantastisk inspiration for mig, da den rummer alle slags folk og kulturer og er samtidigt meget livlig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Suriya Jyrk: Vesterbro har alt det, jeg elsker ved København, og jeg har altid vidst, det var her, jeg skulle bo, hvis jeg skal bo i København. Jeg elsker bare at gå rundt i mit hood med mine hunde eller spise på alle mine lokale spisesteder, hilse på folk, jeg kender og føle mig tryg. Udover det er Operahuset et super fedt sted bare at hænge ud og nyde vandet.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Suriya Jyrk: Helt klart, da jeg fik lokalet til Red Tiger inden i Studiestræde. Det mindede mig om, hvor skøn og hyggelig en by, København er.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Suriya Jyrk: Jeg har brugt mange sommerdage og aftener i Kongens Have med alle mine venner og familie, da jeg var yngre, og det er minder, der for altid vil være i mit hjerte.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Suriya Jyrk: Helt klart den sprudlende Mad scenen, i KBH. Det er fantastisk bare det at vi har så højt niveau her i Danmark. København har virkelig udviklet og udvidet sig på den gastronomiske front. Såden var det ikke da jeg var barn.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Suriya Jyrk: Jeg har rejst det meste af verden, været i en del storbyer, og jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg ikke kan komme i tanke om noget, vi mangler i denne skønne by.

LC: Dit soundtrack til byen?
Suriya Jyrk: I wanna be your lover / Prince

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Suriya.

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.