Eric Ziengs | Københavnersnuden #292

0
390
Ugen Københavnersnude er en travl én af slagsen. Eric Ziengs er nemlig ikke kun marketingchef hos GoBoat – han er også medejer af træningscenteret PerformanceLab, driver sit eget rådgivningsfirma, laver podcasts, og så er han aktuel som medforfatter af bogen, Sur for en sikkerheds skyld, som han har skrevet sammen med Mikael Kamber. Mød Erics København her.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
EZ: Alt for mange ting. Men sådan har jeg det bedst. Jeg er marketingchef hos GoBoat, hvor vi lejer bæredygtige elbåde ud fra Islands Brygge og Teglværket. Jeg er desuden medejer af PerformanceLab, som er et fysio- og træningcenter for sportsudøvere og ambitiøse folk. Det ligger ved Kløvermarken på Amager.

Derudover har jeg min egen virksomhed, Nochmal, hvor jeg arbejder med rådgivning. I den udgiver jeg Help Marketing-podcasten (siden 2014), har sammen med Anita Lykke Klausen udgivet Help Marketing Bogen – Grundbogen i Digital Markedsføring (2017) og sammen med Mikael Kamber udgiver jeg her i august Sur for en Sikkerheds Skyld – en bog om positiv psykologi. Jeg driver også statistiksiden podcaststats.dk og onlinekurset podcastingguide.dk.

Jeg kan ikke sidde stille!

LC: Hvor bor du?
EZ: Jeg bor tæt på Søndermarken på Frederiksberg. Det er dejligt afslappet og tæt på områder, hvor der sker noget. Jeg er over de sidste 10 år flyttet fra nr. 6 til nr. 4 til nr. 2 på samme vej i andelsforeningen – bedre og bedre andelslejligheder hver gang. Men det stopper nu, inden jeg bliver smidt ud i nr. 0.

LC: Hvor går du tur?
EZ: Jeg cykler typisk for at koble fra – gerne med en podcast i ørene. En tur, jeg nyder er turen hjem fra PerformanceLab på ca. 10 km – det er herligt efter en hård træning. Jeg cykler forbi Kolonihaven Vennelyst, som er ret hyggeligt. Så under Langebro over Islands Brygge, hvor jeg lige holder ind hos kollegerne i GoBoat. Jeg elsker at cykle over Bryggebroen og så Cykelslangen. Derefter skal jeg over Dybbølsbro, som er noget af det dummeste, København har at byde på ift. cykellister. Kaos! Stort set ingen forstår at bruge krydsene før og efter broen rigtigt – hvis der da overhovedet er en rigtige måde at bruge den på.

Nå, men forbi Enghaveplads, som er virkelig fed efter metroen er åbnet. Op igennem Carlsberg Byen, som jeg glæder mig til bliver færdig – byggepladser er ikke spændende at cykle forbi. Op ad bakke fra Carlsberg Byen til Frederiksberg er altid hårdt – men så skal man bare tænke på, at man også skal ned igen dagen efter.

LC: Hvor drikker du kaffe?
EZ: Jeg drikker faktisk ikke kaffe. Men da vi skrev Help Marketing Bogen, skrev vi ofte på lækre steder med gode varme drikkevarer og søde sager i København, heriblandt Bella Sky, Hotel Ottilia og Café Fiol.

LC: Hvor spiser du?
EZ: Junkfood spiser jeg for tiden hos Jagger – de rammer helt rigtigt i forhold til min nuværende smag. Jeg er fan af Vinbaren Vesterbro Torv og deres tapastallerken, af Christianshavns Færgecafé. og af Kates Joint på Nørrebro. Jeg lader mig derudover ofte inspirere af min ven Jan fra jansmadblog.dk. Han deler også lækre billeder af sin egen mad på Instagram – af og til er jeg så heldig at spise med.

LC: Hvor fester du?
EZ: Lidt teenageragtigt kan jeg godt lide at starte til en privatfest og så i byen senere (hvis vi lige ser bort fra nuværende corona-situation). Men gode steder er Reffen, Teglværket, McKluud, G.A.Y., Cafe Sommersted og Nevermind.

LC: Hvor inspireres du?
EZ: I bad – når tankerne bare slipper løs og driver af sted, samler jeg alle input i en slags super inspirationssession.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
EZ: Jeg startede i GoBoat i april 2020, så oplevelsen af Københavns Havn er stadig helt forunderlig for mig. For tiden er et af mine yndlingssteder på vandet i en GoBoat bag Operaen og i Sydhavnen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
EZ: Kort tid efter åbningen i forbindelse med den værste nedlukning ved corona var jeg ude at spise med nogle venner tæt på Enghave Plads. Først en drink et sted. Så mad og vin et andet sted. Så hygge-drinks et tredje sted ind mod Istedgade og vi sluttede af med natte-tapas og vin. Glæden at være ude i solen hele aftenen til midnat med gode venner i København er herlig.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
EZ: Jeg knytter gode minder til personer snarere end steder. Når det er sagt, så cyklede jeg en tur med mine forældre fra Jylland over alle broer i København. Det kan anbefales. Et andet godt minde er med mine tidligere kolleger, hvor vi jævnligt spillede bordfodbold i HFB – tæt på Israels Plads.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
EZ: Valget står mellem en sejltur med GoBoat og PerformanceLabs nye holdtræning, der er overdækket og samtidig udenfor – også til vinter.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? EZ: Jeg kunne godt tænke mig, at vi ikke forsøgte at udpine og bruge hver eneste cm af byen. Der mangler lidt vildskab. Bare to eksempler, der ikke findes mere: Copenhagen Street Food på Papirøen. TH Bar i Valby. Tillad nu at der er lidt vildskab, selvom det ikke er lige så indbringende. Byen er virkelig fed, velholdt og der er styr på det. Af samme grund har vi brug for tiltag, der ikke er overpolerede som om, de var lavet af Instagram typer. Berlin har en del af den slags, vi kunne lade os inspirere af.

LC: Dit soundtrack til byen?
EZ: De 30-50 forskellige podcasts jeg lytter til i løbet af en uge.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Eric! 

GOD DAG!