Erik Frandsen | Københavnersnuden #211

1
391
Ugens Københavnersnude er kok, restauratør og snapseentusiast, Erik Frandsen. Til dagligt driver han Christianshavns Færgecafé, hvortil han også selv udvikler og laver en hel del forskellige – og utroligt lækre skal vil hilse at sige – Skippersnapse. Mød Erik og hans København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
EF: Jeg arbejder lige pt på en ny række snapse til Christianshavns Færgecafé. Jeg blev meget inspireret af dette års Spirikum (festivalen for akvavit og snaps), hvor jeg mødte en masse utrolig nørdede, skønne mennesker, som laver de mest utrolige produkter. Jeg elsker jo traditioner, historik og alt ved god dansk mad og dansk hyggestemning, og der kan snapsen og akvavitten altså bidrage med noget. Jeg pønser også på at bevæge mig ud i en snapsebog en dag. Ja og så kom jeg for ikke så lang tid siden til at købe en is-butik. Jeg har altid gang i en masse ting.

LC: Hvor bor du?
EF: Vesterbro er der, hvor jeg hænger hatten. Har boet der i snart 15 år, og elsker bydelen.

LC: Hvor går du tur?
EF: Jeg holder meget af at gå rundt om havnen, og de nye broer har gjort, at det ikke behøver at være et heldagsprojekt. Ellers er jeg at finde rundt på Vesterbro. Eller på Fælleden, hvor jeg sanker urter til vores snapse.

LC: Hvor drikker du kaffe?
EF: Hjemme – det er nu engang den bedste kaffe!

LC: Hvor spiser du?
EF: Jeg holder meget af det danske køkken, og spiser ofte smørrebrød hos mine mange dygtige kollegaer i branchen – der er virkelig sket meget på den danske smørrebrødsscene de sidste par år.

LC: Hvor fester du?
EF: For det meste sker det bare spontant, og så er stedet mere underordnet, så længe selskabet er godt. Jeg holder meget af de gamle værtshuse som Bo-Bi Bar, og ellers elsker jeg byfester som Distortion og Stella Polaris. Det må godt være stille og roligt og med en improviseret stemning.

LC: Hvor inspireres du?
EF: Typiske på mine løbeture. Når man arbejder som restauratør, er det afgørende, at man holder sig sund og i god form. Ellers holder man ikke i længden.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
EF: Færgecaféen. Jeg elsker mit arbejde. De historiske rammer og mit fantastiske hold. Og så har vi nogle ret søde og sjove gæster.


Erik deler gerne ud af sin store kærlighed og viden til snaps og akvavit på hans Snapseskole, som afholdes på Christianshavns Færgecafé.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
EF: Jeg elsker efterårsdage med solskin – dage som dem føler jeg mig lidt mere forelsket i byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
EF: I 8. klasse skulle vi i erhvervspraktik, og min kusines mand fik mig ind på Peder Oxe i køkkenet, mens jeg boede hos dem på Frederiksberg. Her oplevede jeg alene København for første gang – ret magisk.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
EF: En hverdag igennem byen – start med morgenmad på Vesterbro, kikke vinduer/shoppe lidt på Nørrebro og sen frokost i Indre by og afslapning i Kongens Have til tidlig aften, inden man mødes med venner.

LC: Dit soundtrack til byen?
EF: Tina Dickow – Welcome Back Colour. Skøn sang som jeg lytter til på cykel igennem byen.

[ot-video][/ot-video]

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
EF: Jeg synes København har det meste. Jeg kunne savne lidt mere farve i byen – det kan sgu hurtigt blive for pænt og ens det hele.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Erik!

 

1 COMMENT

Comments are closed.