torsdag, august 11, 2022
HomeGuidesHøjtider i KBHFem gode glas gløgg i København

Fem gode glas gløgg i København

Det er ved at være sidste chance for at nyde den lækre, varme juledrik i byens gader. Vi har derfor samlet fem gode glas gløgg i København, så du ikke spilder smagsløg og appetit på andet end det allerbedste.

 

Af Louise Taarnhøj

HVIIDS VINSTUE: Hviids Vinstue er en klassiker – ingen jul uden Hviids. Der er altid masser af mennesker, hvilket ikke er så attraktivt her i pandemien, men til gengæld har de takeaway-gløgg og udendørsservering, så deres glas kan nydes med afstand. Varianten er stærk, så lad være med at tage bilen derhen.

Hviids Vinstue, Kongens Nytorv 19
Pris: 94 kr. 

Hviids Vinstue
Hviids Vinstue

UN MERCATO: Torvehallerne har en laaang række stader, der tilbyder gløgg, så dette er et oplagt sted til en gløgg-crawl. En af de gode steder, som du må forbi, er Un Mercato, der også har nogle virkelig lækre æbleskiver (med solbærsyltetøj til). Gløggen er krydret, stærk og med en lille skive appelsin, hvilket får den til at minde om en ferie sydpå.

Du kan nyde den ved bordene udenfor, hvor der er varmelamper og julemusik.

Un Mercato, Torvehallerne, Frederiksborggade 19
Pris: 45 kr. 

Un Mercato

NOORBOHANDELEN: Rigtig mange mennesker har denne som deres favorit-gløgg i København – og de har også vundet det uofficielle gløgg-DM 3-4 gange. Gløggen er balanceret både med hensyn til krydring og styrke, og man kan sagtens drikke flere end blot ét glas.

Noorbohandelen, Torvehallerne, Frederiksborggade 19
Pris: 55 kr. 

CHRISTIANSHAVNS BÅDUDLEJNING: På den fine lille båd i Christianshavns Kanal finder du ægte julehygge – og virkelig god gløgg, som kan nydes på båden med skøn udsigt til vandet. Jeg har faktisk engang set en kajak lave en grønlændervending, mens jeg sad med mit glas gløgg – og nej, jeg var ikke fuld, det sandt nok.

Gløggen fås både hvid og rød, og jeg er særlig vild med den hvide.

Christianshavns Bådudlejning, Overgaden Neden Vandet 29, 
Pris: 85 kr. 

OMEGN & VENNER: Omegn &Venner – vores yndlings-landhandel og spisebod i Torvehallerne. Her kan du naturligvis også få gløgg, lavet på tør økologisk æblecider, most, rom og chai masala krydderier. En ægte lækkerbisken og lidt til den stærke side. Men så får du også varmen, og det er jo ikke helt skidt.

Omegn & Venner, Torvehallerne, Frederiksborggade 19
Pris: 60 kr. 

Love Copenhagen
Love Copenhagen
Louise Taarnhøj. Presserådgiver hos Koalition. Stifter og redaktør. Fluffer og ildkugle. Sørger for, at der er indhold på sitet, som du kan lide. Holder derudover meget af smukke ting - mad, musik, vin. Kan ikke leve uden spændende samtaler med interessante mennesker.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste